Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ


Σε ιδιωτικά «Γραφεία» ανέθεσαν

τον έλεγχο ασφάλειας των πλοίων!

Η ιδιωτικοποίηση «σκότωσε» στο Πέραμα τους οκτώ εργάτες: σε ιδιωτικά «Γραφεία» έχει αναθέσει η κυβέρνηση της ΝΔ τον έλεγχο των μέτρων ασφαλείας για τις εργασίες, που γίνονται στα πλοία! Μέχρι εκεί φτάνει το αμόκ των ιδιωτικοποιήσεων. Ο τεχνικός ασφάλειας και ο χημικός ναυτιλίας είναι απλοί υπάλληλοι εταιρειών. Όλες οι μέχρι τώρα πληροφορίες δείχνουν ότι το Φρέντσιπ Γκάζ, το γκαζάδικο καράβι όπου έγινε το έγκλημα της περασμένης Πέμπτης, δεν ήταν «καθαρό» από αέριο. Παρ' όλα αυτά πήρε την άδεια! Αποτέλεσμα, οι οκτώ νεκροί. Μέσα σε αυτούς και ο Ηλίας Ρουσάκης, 51 ετών και πατέρας πέντε παιδιών, του οποίου η γυναίκα πέθανε πρόσφατα...

Στυγνός, ο υπουργός Ναυτιλίας Βουλγαράκης, χαρακτήρισε «περιστατικό» την τραγωδία, αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των σωματείων της Ζώνης Περάματος, έστειλε τα ΜΑΤ, έπνιξε τους διαδηλωτές στα χημικά αέρια και πήγε να συζητήσει με τον πρωθυπουργό για μια ακόμη ιδιωτικοποίηση, αυτή των λιμανιών!

Πρώτο μέτρο για την αποτροπή ανάλογων δολοφονιών στο μέλλον είναι η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Άμεσα, πρέπει να πληρώσουν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί.

Με τον εργατικό αγώνα, πρέπει και μπορούν να επιβληθούν πρακτικά μέτρα ασφάλειας. Κι εδώ το βασικό είναι να φύγει η ασφάλεια από τους ιδιώτες, αλλά να μη μείνει στα χέρια του κράτους, το οποίο είναι επίσης διεφθαρμένο από τους εφοπλιστές. Γι' αυτό απαιτείται ο εργατικός έλεγχος όλων αυτών των επιτροπών. Γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.

Τελείως συμβολική για το σάπιο χαρακτήρα της αστικής δημοκρατίας και ολόκληρου του αστικού πολιτικού κόσμου είναι η παρακάτω εικόνα: τη στιγμή που οι πυροσβέστες έψαχναν για τα διαμελισμένα πτώματα στα αμπάρια, την ώρα που οι μανάδες ούρλιαζαν στο ντόκο, ολόκληρη η «αφρόκρεμα» της χώρας ήταν μαζεμένη στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου και ορμούσε στους μπουφέδες. Ήταν ένας ματωμένος γιορτασμός της επετείου για την «επάνοδο της Δημοκρατίας». Η εκδήλωση έγινε κανονικά, παρά τη δήλωση του Προέδρου. Κανένας δεν αποχώρησε, έστω σε ένδειξη λύπης και αλληλεγγύης... !


28-07-2008

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ

νεολαία ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: