Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ



Η πολιτική κυριαρχία του ΑΚΕΛ και η ανάληψη της προεδρίας της Μεγαλονήσου διέψευσε γρήγορα τις λαϊκές προσδοκίες ειρήνης και την ελπίδα ενός μέλλοντος χωρίς πολεμική εμπλοκή και μετατροπή της

Κύπρου σε Ιμπεριαλιστικό ορμητήριο.


Οι συνέπειες είναι αρνητικές πρώτα από όλα για την Κυπριακή νεολαία. Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Άμυνας στοχεύει στον ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό των αναβολών, αλλά και του χρόνου αυτών (μόνο 6 συν 6 μήνες). Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν δύο Επιτροπές –Συμβούλιο Κατατάξεως και η Επιτροπή Εξετάσεως Σωματικής Ικανότητας- ενώ θα πραγματοποιείται έλεγχος και σε ένα ανώτερο επίπεδο από το Ειδικό Ιατροσυμβούλιο, η σύσταση του οποίου θα καθορίζεται απευθείας από τον υπουργό Άμυνας.


Οι στρατοκράτες της Κύπρου συμπέραναν ότι:
οι αντιρρησίες συνείδησης πλειοψηφικά είναι μάρτυρες του Ιεχωβά
πρέπει όσοι κρίνονται ακατάλληλοι για λόγους υγείας να υπηρετήσουν τη θητεία τους, να κρίνονται ικανοί για εναλλακτική θητεία-κοινωνική εργασία στο Δημόσιο.



νέοι που έχουν πάρει 12-24 μήνες αναβολή εγγράφονται σε πανεπιστημιακές σχολές, απαιτώντας αργότερα χορήγηση αναβολής κατάταξης για λόγους σπουδών.


Αν επαναφέρουμε στη μνήμη μας την επιχειρηματολογία και τους ύμνους του Έλληνα υπουργού Άμυνας Β.Μεϊμαράκη υπέρ του στρατολογικού συστήματος της Κύπρου, που θεωρείται πρότυπο και για την Ελλάδα, κατανοούμε ότι το κυπριακό κατεστημένο στρέφεται εναντίον της νεολαίας στην Κύπρο, αποτελώντας ταυτόχρονα τον «λαγό» στην κούρσα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και στην Ελλάδα.


Το σχέδιο τους είναι η κατάταξη αμέσως μετά το σχολειό σε Ελλάδα-Κύπρο για τους γνωστούς λόγους χειραγώγησης, καθυπόταξης και χρήσης της νεολαίας με τις λιγότερες αντιδράσεις στα πολεμικά τους σχέδια.
Όσοι για λόγους υγείας απαλλάσσονται της στρατιωτικής θητείας θα δουλεύουν δωρεάν στο κράτος για πολλαπλάσιο χρόνο. Αποδεικνύεται ότι ο θεσμός της εναλλακτικής θητείας αποσκοπεί στην μεγαλύτερη εκμετάλλευση της νεολαίας, καθιστώντας και ερμηνεύοντας την υποχρέωση στρατιωτικής θητείας ως «χρέος» προς το κράτος, που όταν δεν το «υπηρετείς», θα εξοφλείται με δωρεάν εργασία.
Η βάναυση αυτή εργασιακή εκμετάλλευση της κυπριακής νεολαίας, ακολουθεί την στράτευση μετά το σχολείο σε μια αλυσίδα επικίνδυνων αποφάσεων, που εμπλέκουν στρατιωτικά Ελλάδα-Κύπρο σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Μόλις πρόσφατα όλοι οι φιλειρηνικοί πολίτες έντρομοι πληροφορήθηκαν τα σενάρια επίθεσης στο Ιράν, με άμεση και καθοριστική συμβολή των Κυπριακών και Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων.
Η Κύπρος όχι μόνο εμπλέκεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όχι μόνο μετατρέπεται σε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και σημαντική ζώνη ηλεκτρονικού πολέμου, αλλά δηλώνει συμμετοχή ήδη σε Ευρωστρατό και Βαλκανική Ταξιαρχία Είναι αποφάσεις στρατηγικής σημασίας που έχουν την υπογραφή ολόκληρου του αστικού πολιτικό-οικονομικού κατεστημένου, με πρωταγωνιστή πλέον το ΑΚΕΛ.


Προβαλλόμενη αιτία είναι η τουρκική κατοχή μέρους του νησιού και ο κίνδυνος που ελλοχεύει.


Το Ε/Κ κατεστημένο αποφεύγει να δει και τα δικά του σφάλματα που οδήγησαν στην σύγκρουση κοινοτήτων στην Κύπρο, σφυρίζει αδιάφορα στην υπενθύμιση της ελληνικής αμφισβήτησης της Κυπριακής Ανεξαρτησίας και τα εγκλήματα που προκάλεσε το ελληνικό πραξικόπημα του 1974. Αντί να κινηθεί σε μια πορεία συμφιλίωσης και κοινού αγώνα Ε/Κ και Τ/Κ εργαζομένων που θα απονομιμοποιούσε εμπράκτως την ΤΔΒΚ και την επέμβαση Ελληνικών-Τουρκικών και ξένων δυνάμεων, απαιτώντας της έξοδο όλων των στρατευμάτων-βάσεων από το νησί και απεμπλέκοντας το παρόν και μέλλον του Κυπριακού λαού από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, επιλέγει την πολεμική εμπλοκή.


Ο στόχος μάλιστα να επιβεβαιώσει την αναγνώριση μίας και «μόνης κρατικής οντότητας στο νησί» και να ξεπλύνει τις «ενοχές» του συνόλου της Κυπριακής ηγεσίας για την λαϊκή ανυπακοή και το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, τους οδηγεί σε Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία, που εξασφαλίζει μόνιμη στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο.


Αξίζει να διαπιστώσουμε την αναβάθμιση της ιμπεριαλιστική παρέμβασης τόσο της Ε.Ε., όσο και των επιμέρους ευρωπαϊκών κρατών. Ιδιαίτερα η Γαλλία, με βλέψεις σε Συρία, Μ.Ανατολή, Β.Αφρική και πρωτίστως σε Λίβανο εξασφαλίζει τη δυνατότητα χρήσης όλων των λιμανιών και αεροδρομίων της Κύπρου, της Αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο και της Ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» στην περιοχή Ζυγίου.


Όμως αυτές οι πολιτικές επιλογές Κύπρου-Ελλάδας στέφονται κατά των λαών της Μέσης Ανατολής, ενισχύοντας τους φόβους εκδίκησης. Φόβοι που θα τους υπερπροβάλλουν και εκμεταλλευτούν οι πολιτικές ηγεσίες για να δικαιολογήσουν και επεκτείνουν τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής θα διεξάγουν ασκήσεις με «τρομοκρατικά σενάρια» (η άσκηση «Αργοναύτης» των ελληνικών, Γαλλικών και Κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων προέβλεπε και προσπάθεια διείσδυσης, μέσω θαλάσσης, επικίνδυνων τρομοκρατών στην Κύπρο!!!).


Τέλος, η δεκάχρονης διάρκειας (με πρόβλεψη τροποποίησης σε περίπτωση Επίλυσης του Κυπριακού και γραπτής από κοινού συγκατάθεση των Μερών ώστε να καταστεί συμφωνία του νέου Κυπριακού κράτους που θα δημιουργηθεί) Γάλλο-Κυπριακή Αμυντική

Συμφωνία που υπογράφτηκε το Φεβρουάριο του 2007 και επικυρώθηκε στα μέσα Ιουνίου από την Κυπριακή Βουλή προβλέπει και «ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών μεταξύ τους» για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ μας.


Πιστεύουμε ότι η επικίνδυνη εμπλοκή Κύπρου-Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς πρέπει να αμφισβητηθεί άμεσα από το αντιπολεμικό κίνημα.


Μόνο η κοινή πάλη Ελληνικού-Κυπριακού-Τουρκικού λαού μπορεί να βάλει φραγμό στο πόλεμο, τους εξοπλισμούς και την συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.


Οι κοινοί εργατικοί-διεθνιστικοί αγώνες μπορούν και πρέπει να αντιπαλέψουν τη κοινή αντιδραστική αντεργατική τους πολιτική, που ενοποιεί την αστική Ελλάδα των σκανδάλων και την αστική Τουρκία του σπαρασσόμενου κατεστημένου, στην εξασφάλιση της μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων.


Κοινοί εργατικοί αγώνες λοιπόν ενάντια σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.


Για να βγει η Ελλάδα-Κύπρος και να εμποδίσουμε την είσοδο της Τουρκίας της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης του εργασιακού Μεσαίωνα, του κρατικού αυταρχισμού και της κατάργησης κάθε εργατικού δικαιώματος, κάθε δημοκρατικής κατάκτησης.


Στοχεύοντας στην Ανατροπή των νόμων της Αγοράς και της καπιταλιστικής κυριαρχίας.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: