Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Ανακοίνωση της νΚΑ για τα γεγονότα της ΔΕΘ


Η νΚΑ χαιρετίζει τις χιλιάδες των διαδηλωτών που βρέθηκαν φέτος στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην πρώτη δημόσια εμφάνιση της κυβέρνησης της ΝΔ και του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, στις εξαγγελίες για μια ακόμη χρονιά άγριας λιτότητας κι αντεργατικών μέτρων.

Η μαζική παρουσία εργαζόμενων και νεολαίας αποτελεί το πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα μίας χρονιάς που η πολιτική του κεφαλαίου και της ευρωπαϊκής ένωσης πρέπει να ηττηθεί από το μαζικό κίνημα της μαθητικής, σπουδάζουσας κι εργαζόμενης νεολαίας. Η διακριτή παρουσία των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, η ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων και η συμμετοχή εκατοντάδων νέων αποτελούν την κρίσιμη μάζα των κινητοποιήσεων της επόμενης περιόδου και ταυτόχρονα τη συνέχεια των ως τώρα μαχών ενάντια στην αντεργατική πολιτική της ΝΔ. Αποτελούν ταυτόχρονα δυνάμεις της νεολαιίστικης αντεπίθεσης και της μαχητικής εργατικής αντιπολίτευσης, της σύγκρουσης και ρήξης με τους μονόδρομους που το κεφάλαιο υποδεικνύει: το 70ωρο, τον αποχαρακτηρισμό των μισών και πλέων βαρέων κι ανθυγιεινών επαγγελμάτων, την αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, την κατάργηση των τελευταίων υπολειμμάτων του δημόσιου – δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, την ελαστασφάλεια και την φορολογική αφαίμαξη των μισθωτών.

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταδικάζει ταυτόχρονα την προκλητική και βίαιη παρουσία της αστυνομίας. Η κυβέρνηση γνωρίζει πως η κατακλείδα του Καραμανλή «θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις», πέρα από την υπαρκτή συναίνεση του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού και του «αντιπολιτευτικού» ΠΑΣΟΚ, χρειάζεται την «αμέριστη συμπαράσταση» των δυνάμεων καταστολής, την βία και την τρομοκρατία. Όλα τα παραπάνω στη ΔΕΘ κατέληξαν σε δεκάδες τραυματισμούς νέων – αρκετοί εκ των οποίων νοσηλεύτηκαν, και πάνω από 10 προσαγωγές διαδηλωτών. Η παρουσία των ΜΑΤ δεν προσπάθησε μόνο να φοβίσει και να καταστείλει αλλά και να φιμώσει όποιο τμήμα της διαδήλωσης δεν αρκείται στην μισή αντίσταση της καθεστωτικής πολιτικής διαμαρτυρίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και νέους να δώσουν το παρών στους αγώνες της επόμενης περιόδου, στη συγκρότηση ενός μετώπου που θα παλεύει για Παιδεία – Εργασία και Δημοκρατικά δικαιώματα, στη μάχη για την ανατροπή του νέου κοινωνικού μεσαίωνα που επιχειρεί να επιβάλλει ο αστικός συνασπισμός εξουσίας.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

www.nka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: