Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΕΠ

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών συζήτησε το θέμα του ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων και κατέληξε στα κάτωθι:
Α. Θεωρεί εντελώς απαράδεκτα τα στενά χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ για το δημόσιο διάλογο πάνω σ’ αυτό το ζωτικής σημασίας σχέδιο που αφορά το μέλλον και την βιωσιμότητα της πόλης αλλά και του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του λεκανοπεδίου.
Β. Θεωρεί ότι αυτό το Ρυθμιστικό με τα δύο εναλλακτικά σενάρια του (προτάσεις) είναι αλόγιστα αναπτυξιακό και διακυβεύει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής, αφού η «ανάπτυξη» έχει ήδη φτάσει στα όρια κορεσμού και υπερβαίνει την φέρουσα ικανότητα των οικοσυστημάτων.

Κατόπιν αυτών:
*Ζητάμε την παράταση του χρόνου δημόσιας διαβούλευσης για το ρυθμιστικό σχέδιο τουλάχιστον κατά έξη μήνες. Γνωρίζουμε ότι το ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας είχε συζητηθεί για ένα χρόνο.
*Καλούμε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις των Δήμων του λεκανοπεδίου καθώς και τις Νομαρχιακές να τοποθετηθούν στα παραπάνω θέματα και τις καλούμε μαζί με όλους τους άλλους φορείς επιμελητήρια, συλλόγους καθώς και όλους τους πολίτες, σε ανοικτή σύσκεψη
τη Δευτέρα 22/9 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
και ώρα 8.00 μ.μ.
ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις και οι προβληματισμοί.


Γιάννενα 17.9.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: