Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ GO HOME

Αυτή πλέον είναι η απαίτηση των λαών σε Βαλκάνια και Αφρική, σε Ιράκ και Αφγανιστάν, αλλά και αύριο στον Καύκασο. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού η Ε.Ε. ως σύνολο ή ως κράτη-μέλη διεκδικεί μερίδιο από τη μοιρασιά του κόσμου, εμπλέκεται στον τεράστιο ανταγωνισμό για τον έλεγχο πηγών και δρόμων ενέργειας, η διεκδίκηση αγορών αποτελεί διαρκή διακαή πόθο.

Γεωστρατηγικές βλέψεις και τεράστια οικονομικά-πολιτικά συμφέροντα ωθούν την Ε.Ε. σε εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με τη σημαία του ΝΑΤΟ-ΟΗΕ, αλλά ολοένα περισσότερο αυτόνομα και ως Ευρωστρατός.

Σε αυτή την επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου και του ευρωπαϊκού κεφαλαίου κατά του κόσμου της εργασίας σε πλανητική κλίμακα εμπλέκεται με διευρυμένο ρόλο ο ελληνικός στρατός, με την σύμφωνη γνώμη Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα αποκαλυπτικός είναι ο ρόλος του ελληνικού στρατού στον πλαίσιο του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και ιδιαίτερα στο Βαλκανικό πολυεθνικό σχήμα του «Battle Group” και την επωνυμία “HELBROC BG”.

H τελευταία άσκηση που διεξάγεται στην περιοχή Ασκός Προφήτης στη Βόρεια Ελλάδα δεν κρύβει τις προθέσεις της. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης «Ευρώπη-ΙΙ» 2008, που διεξήχθη μπροστά στην πολιτική (υφ. Πλακιωτάκης) και στρατιωτική ηγεσία (αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γράψας) και διαπνέονταν από το δόγμα της αντιμετώπισης Ασύμμετρων Απειλών, έπρεπε να γίνει χρήση βίας για το διαχωρισμό αντιμαχόμενων μερών.

Οι αντιτιθέμενες ομάδες αποτελούσαν την κυβέρνηση-κυβερνητικά στρατεύματα και την αντιπολίτευση ενός νησιού με όνομα «Μεσόγειος» που βρίσκεται στον Αραβικό Κόλπο και κοντά στις ακτές Αφρικής, περιοχή με τεράστιο ενδιαφέρον για το ευρωπαϊκό κεφάλαιο.

Στη χώρα που ταλανίζεται από τις συγκρούσεις μεταξύ της κυβέρνησης που επιθυμεί την παρουσία ξένων πολιτών-ξένων εταιριών και της αντιπολίτευσης που έχει οργανωθεί στρατιωτικά και την αμφισβητεί, παρεμβαίνει για να καταστείλει την αντιπολίτευση ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Τα συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα. Ο ΟΗΕ αναδεικνύεται σε έναν ιμπεριαλιστικό μηχανισμό νομιμοποίησης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ενώ τα στρατεύματα του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ αποκτούν δικαίωμα ωμής επέμβασης στα εσωτερικά χωρών στο βαθμό που θίγονται οι επενδύσεις των πολυεθνικών εταιριών και το αστικό πολιτικό προσωπικό που εξυπηρετεί τα ευρωπαϊκά συμφέροντα.

Είναι μια πρακτική που βιώνουν με το καθεστώς κατοχής οι λαοί των Βαλκανίων στα ερείπια της Γιουγκοσλαβίας, που επέκτεινε η πρόσφατη περιπέτεια των ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στο Τσαντ και φιλοδοξεί να δρέψει νέες δάφνες στη Γεωργία και στον Καύκασο.

Τον αυταρχικό, κατασταλτικό χαρακτήρα του Ευρωστρατού ανέδειξε το σενάριο της άσκησης. Στρατονόμοι εικονικοί Διαδηλωτές κρατούσαν πανό «EU GO HOME» και καταδιώκονταν από συναδέλφους τους που εκπαιδεύονταν στα κατασταλτικά τους καθήκοντα.

Ακόμη και ο συμβολισμός της αντικατάστασης του «USA GO HOME» είναι ενδεικτικό του πως σχεδιάζει τη δράση της το ιμπεριαλιστικό επιτελείο των Βρυξελών και του πως αντιλαμβάνεται την αίσθηση που έχουν οι λαοί για τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και την Ε.Ε. Ο κόσμος του πλούτου στην Ε.Ε. και τα αστικά επιτελεία τους συμφωνούν όχι μόνο στο να συνδράμουν κάθε χώρα της Ε.Ε. που απειλείται από τις εργατικές εξεγέρσεις, αλλά και κάθε αστικό μπλοκ εξουσίας με το οποίο συνεργάζονται και απειλείται με ανατροπή. Η Ε.Ε. ντύνεται ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ και δείχνει τα δόντια της παγκόσμια.

Σε αυτή την πραγματικότητα του πολέμου και των επεμβάσεων ο ελληνικός στρατός φωνάζει παρόν και φιλοδοξεί να αναλάβει διευρυμένο ρόλο. Ενώ πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προσπαθούν προπαγανδιστικά να δικαιολογήσουν την συμμετοχή του ελληνικού στρατού λέγοντας ότι έχει ανθρωπιστική αποστολή και επιθυμεί την ειρήνευση, η προϋπηρεσία του και η εκπαίδευση του δεν τους δικαιώνουν.

Για όλους αυτούς του λόγους ο ελληνικός στρατός εξοπλίζεται με όπλα 25 δις ευρώ, επιχειρεί την αντιδραστική ανασυγκρότηση του, στρατολογεί χιλιάδες Μισθοφόρους-Στρατιώτες (ΕΠ.ΟΠ.-ΕΦΥΕΣ-ΟΒΑ) και θέλει να επιβάλλει την στράτευση των νέων στα 19.

Πιστεύουμε ότι το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει ενωμένο, ανεξάρτητο από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις και τις αντιλήψεις περιχαράκωσης και βίαιου καπελώματος, να αναλάβει συγκεκριμένες μαχητικές πρωτοβουλίες.

Δε μπορεί να διαλέγει επιλεκτικά το που θα στρέφει την πολεμική του, αλλά να αντιπαλεύει με την ίδια πυγμή εναντίον ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΡΩΣΙΑΣ.

Απαίτηση η ανάδειξη ενός αιχμηρού αντικυβερνητικού λόγου, που θα αναδεικνύει ταυτόχρονα την στυγνή συνεργασία-ομοφωνία Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.

Παλεύοντας για την απεμπλοκή του ελληνικού στρατού από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, για την επιστροφή των ελληνικών δυνάμεων κατοχής από το εξωτερικό.

Ακύρωση όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Να κλείσουν οι βάσεις.

Όχι στην Στράτευση στα 19. Κανένας νέος Μισθοφόρος.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: