Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Οχι στις τραμπούκικες λογικές του ΚΚΕ





Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η εργατική τάξη και η κοινωνία συνολικά δέχονται μια γενική επίθεση. Μια σειρά από κατακτήσεις του εργατικού κινήματος έχουν πάψει πια να ισχύουν και το σύνολο της εργατικής τάξης συμπιέζεται όλο και πιο κάτω, θυσιαζόμενη στο βωμό της κρίσης και στις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Και η αντεργατική αυτή πολιτική φαίνεται ότι δεν έχει τελειωμό. Στις 24-25 Μάρτη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα υπογράψει μια νέα σειρά αντεργατικών μέτρων, υπογράφοντας ουσιαστικά την παραπέρα επιδείνωση της κατάστασης στους χώρους δουλειάς και ευρύτερα στην κοινωνία.
Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, το ΝΑΡ και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδόθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανγιαννιώτικης απεργίας στις 23/3. Αντιστάθηκαν και αντιστέκονται αποφασιστικά σε όλη αυτήν την κατάσταση που διαμορφώνεται, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός κινήματος ικανό να ανατρέψει την επιχειρούμενη αντεργατική πολιτική.
Αντίθετα, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ θεωρούν κίνδυνο του εργατικού κινήματος τις δυνάμεις του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μάλιστα, εν’ όψη και της απεργίας στις 23/3, κυκλοφόρησε ένα εμετικό κείμενο, το οποίο αντί να στοχοποιήσει την κυβέρνηση και τις δυνάμεις του Μνημονίου, στοχοποιεί τις δυνάμεις του ΝΑΡ και τη ΑΝΤΑΡΣΥΑ .
Εμείς από την πλευρά μας, καλούμε τον τοπικό τύπο αλλά και τα κομματικά έντυπα του ΚΚΕ να δημοσιεύσουν το κείμενο, για να ενημερωθεί η κοινωνία και η εργατική τάξη για το περί τίνος πρόκειται.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλη αυτής της στάσης του ΚΚΕ αποτέλεσαν τα γεγονότα της 22/3. Έξω από το δημαρχείο Κατσικάς, στη συγκέντρωση των απολυμένων της ΑΔΕΙ, με τα ΜΑΤ παραταγμένα εκατό μέτρα πιο κει, ο γραμματέας της νομαρχιακής του ΚΚΕ Νεκτάριος Τριάντης έδωσε διαταγή στον πρόεδρο του σωματείου οικοδόμων Νίκο Έξαρχο και αυτός επιτέθηκε τραμπούκικα στο μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Νίκο Ηλία, ο οποίος είχε καλεστεί από τους συμβασιούχους για να βρίσκεται εκεί.
Ο λόγος είναι ότι την ηγεσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ την ενδιαφέρει μόνο η εκλογική της επιβίωση ακόμα και αν ακολουθεί πρακτικές εχθρικές προς την ίδια την εργατική τάξη και το κίνημα.
Μάλιστα, ηγετική ομάδα του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ δε δίστασε να ακολουθήσει γκοτζαμάνικη πρακτική, κάνοντας επίθεση στους ίδιους τους ανθρώπους του κινήματος.
Πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για την αναίτια επίθεση στο Νίκο Ηλία. Αυτή τη φορά δεν φτάνουν οι αφορισμοί και οι μοιρολατρίες του τύπου "είστε όλοι αντικομμουνιστές". Δεν πιάνουν και δεν πείθουν πια. Ο εχθρός είναι απέναντι και το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ηθελημένα και μη συμμαχούν μαζί του, όταν προβάλλουν τέτοιες αντιλήψεις.
Οι τραμπουκισμοί δεν περνάνε στους κομμουνιστές. Ας το πάρει χαμπάρι η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και ας βγει από το αδιέξοδο λάσπης στο οποίο από μόνη της οδηγήθηκε.
ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ- νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το να απομωνώνετε 48δευτερόλεπτα από τα γεγονότα στο δημαρχείο Κατσικά είναι ντροπή σας. Το να μην λέτε κουβέντα για τον επιτιθέμενο και μενόμενο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ και τους συμβούλους του, ενάντια στους αγωνιστές του ΠΑΜΕ, ακόμα και σε γυναίκες, όπως όλοι οι Γιαννιώτες είδαμε στα τοπικά ΜΜΕ, δείχνει την εμπάθεια σας για το ΠΑΜΕ και όχι για το δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ. Η προβοκάτσια δεν ταιριάζει σε αριστερούς και μάλιστα ενάντια σε αγωνιστές. Για ξαναδιαβάστε λίγο τις ανακοινώσεις σας...αυτές τις παλιότερες για τον καριπίδη , που ζητούσατε στη συνέχεια συγνώμη!, αργότερα αυτές για τις εκλογές στο ΕΚΙ, για τις εκλογές του σωματείου οικοδόμων, με τελευτεία αυτήν της παράταξης σας στους ΟΤΑ!!! Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω για ποιά ενότητα μιλάτε;

sufired είπε...

το συγκεκριμένο βίντεο δείχνει την ανοικτή προβοκατόρικη συμπεριφορά των συγκεκριμένων μελών του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ. Λίγα δευτερόλεπτα φτάνουν για να αποκαλύπτει ο τραμπουκισμός απέναντι στους συνδικαλιστές και τις δυνάμεις που στήριξαν τον αγώνα των συμβασιούχων πολύ πριν εσείς ξυπνήσετε..και πάρετε τα "όπλα" ενάντια στον "προδότη" Φ.Φίλιο. Όταν τα ΜΑΤ κτυπούσαν ατο ΞΕΝΙΑ, όταν ο Γκόντας κατάστρεφε τους δημόσιους χώρους εσείς σιωπή...
Την ενότητα την ταξική και την επαναστατική για να νικήσουν οι αγώνες και όχι για να γίνουν ψήφοι
στο ΚΚΕ. Σε μια στιγμή που θέλει την επαναστατική ενότητα του λαού και των εργαζόμενων εσείς σεχταρίζεται ανοικτά.. ακολουθώντας
την παλαιά σοσιαλφασιστική λογική της τρίτης περιόδου που οδήγησε στην κυριαρχία του χιτλερ και του Μουσολίνι και στην αντεπαναστατική διαχειριστική λογική των λαϊκών μετώπων, που έθαψε την επανάσταση σε Ισπανία και Γαλλία και οδήγησε στο σφαγείο του Β'παγκόσμιου πολέμου..Ξεχάσατε, αν μάθατε ποτέ, την λενινιστική γραμμή του ενιαίου μετώπου και των μεταβατικών αιτημάτων. ναι η προβοκάτσια δεν ταιριάζει σε κομμουνιστές, αλλά εσείς δεν είσαστε ποτέ κομμουνιστές....