Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Πρεβεζάνες, Πρεβεζάνοι,

η κυβέρνηση της ΝΔ με δέσμευση του πρωθυπουργού ανακοίνωσε τα πρώτα έργα με «Συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» (ΣΔΙΤ). Ανάμεσα στα έργα αυτά είναι και το νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Η κατασκευή και λειτουργία του νοσοκομείου μέσω ΣΔΙΤ (εκτός από το ενοίκιο που θα παίρνει ο ιδιώτης ως «δημόσια επένδυση» από το κράτος) θα καθορίζεται με βάση το κέρδος του. Άρα σε επίπεδο νομού, η ήδη εμπορευματοποιημένη και υποβαθμισμένη υγεία, θα υποταχτεί ακόμη περισσότερο στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων που ήδη, πληρώνουν αρκετά για την «δωρεάν υγεία».

Ο Δήμος Πρέβεζας αντί να ανοίξει μέτωπο ενάντια στη κυβερνητική πολιτική διεκδικώντας δημόσιο νοσοκομείο ΧΩΡΙΣ ΣΔΙΤ, βάζει πλάτη στην κυβέρνηση με τους «όρους και προϋποθέσεις» που κατέθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα: την παραχώρηση οικοπέδου στο υπουργείο υγείας. Οι «όροι και προϋποθέσεις» μπάζουν από παντού και ανοίγουν την πόρτα για την δημιουργία ενός νοσοκομείου-εμπορικού κέντρου.


Ο σύγχρονος ρόλος της «Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δηλαδή η εξυπηρέτηση αναπαραγωγής της εξουσίας των επιχειρηματικών συμφερόντων σε τοπικό επίπεδο, σε όλο της το μεγαλείο!!!


Πρεβεζάνες, Πρεβεζάνοι

πρέπει να αναπτύξουμε μέτωπο αντίστασης και ανατροπής μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για:

1) την κατασκευή πραγματικά δημόσιου νοσοκομείου ΤΩΡΑ. Η δωρεάν πρόσβαση στην υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων.

2) την παρεμπόδιση παραχώρησης δημόσιας περιουσίας με οποιοδήποτε «αντάλλαγμα» για την κατασκευή έργων μέσω ΣΔΙΤ.

3) την ανατροπή της πολιτικής της Κυβέρνησης και του Δήμου.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ (ΝΑΡ)

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ)

οργανώσεις Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: