Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Πανελλαδικό Σώμα ΝΑΡ, 8-9 Νοέμβρη


Στην τελική ευθεία για το Πανελλαδικό του Σώμα έχει μπει το Νέο Αριστερό Ρεύμα. Αυτή την εβδομάδα κλείνει ο πρώτος κύκλος ανοιχτών πολιτικών εκδηλώσεων του ΝΑΡ σε πολλές πόλεις, ενώ με την εκλογή των αντιπροσώπων για το Σώμα ολοκληρώνονται και οι διαδικασίες συζήτησης σε όλες τις Οργανώσεις Βάσης του ΝΑΡ και της νΚΑ. Η Πανελλαδική διαδικασία θα αρχίσει το Σάββατο 8 Νοέμβρη, στις 10.00 π.μ. στο μεγάλο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής Αθήνας (είσοδος πεζόδρομος οδού Μασσαλίας).
Όπως τονίζει η εισήγηση της Πολιτικής Επιτροπής, που συνεδρίασε το Σάββατο 1 Νοέμβρη, «Το Πανελλαδικό Σώμα συνέρχεται σε μια πραγματικά νέα κατάσταση, που δημιουργείται από τη μεγαλύτερη καπιταλιστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών και τη νέα κλιμάκωση της διαρκούς αντεργατικής αντιδραστικής εκστρατείας του κεφαλαίου της ΕΕ και των κυβερνήσεων του."
Η εισήγηση της Π.Ε. προς το Σώμα συνεχίζει: "Με τρόπο επείγοντα και επιτακτικό αναδείχνεται το ζήτημα μιας πολιτικής εργατικής απάντησης και αντεπίθεσης διότι αναδιατάσσονται οι όροι των κοινωνικών-πολιτικών αγώνων. Διότι, κυρίως, συσσωρεύονται αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, κοινωνικό- πολιτικό- ιδεολογικό, που αποκαλύπτουν μια νέα δυνατότητα και ελπίδα για να εισέλθει η ταξική πάλη σε μια νέα καμπή με στροφή στους συσχετισμούς υπέρ της εργατικής πολιτικής.
Για το ΝΑΡ και τη νΚΑ η αναγκαία απάντηση εξαρτάται όσο ποτέ άλλοτε από τη συνολική εμφάνιση με μαζικούς όρους ενός μετώπου αριστερής εργατικής αντιπολίτευσης στην λογική του ΑΕΜ και, με αποφασιστικά βήματα ενός Νέου Εργατικού Κινήματος, του πόλου- μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της ενίσχυσης των δυνάμεων της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης. Πρόκειται για μια αντίληψη και μάχιμη γραμμή που δεν είναι αυτοσκοπός, που τροφοδοτείται από τους μαζικούς αγώνες και αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για ένα πολιτικό εργατικό κίνημα ανατροπής. Αποτελεί, ταυτόχρονα, τη δική μας πολιτική απάντηση στην ανάγκη μιας νέας ταξικής αγωνιστικής ενότητας και για την υπέρβαση των δυσκολιών της περιόδου.
Το πανελλαδικό σώμα προσφέρει μια ευκαιρία να βαθύνει η συζήτηση για μια στρατηγικού χαρακτήρα απάντηση στην καπιταλιστική κρίση και την αστική πολιτική. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να καταλήξει σε αποφάσεις για την πολιτική μας γραμμή στις κοινωνικές και πολιτικές μάχες της περιόδου και, στο πλαίσιο αυτό, να διαμορφώσει την πολιτική του ΝΑΡ στις ευρωεκλογές και στο ενδεχόμενο εθνικών εκλογών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: