Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (ΝΑΡ)

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, νέες και νέοι
Το ΝΑΡ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους μαθητές-φοιτητές-απεργούς εργαζόμενους του τελευταίου διαστήματος και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.
Η πολιτική της φτώχειας και της ανέχειας, της μισής δουλειάς και του μισού μισθού, της ανασφάλιστης εργασίας, της επιδότησης των τραπεζών με 28 δις ευρώ, των συνεχών εξετάσεων στο ΑΣΕΠ για τη συλλογή πιστωτικών μονάδων για μία θέση εργασίας, των ατελείωτων φροντιστηρίων για τους μαθητές, του πετάγματος του 25% του λαού στον τέταρτο κόσμο της ανέχειας, του βατοπεδίου, της μίζας, της διαπλοκής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ την παραπληροφόρηση, την καταστολή, τα ΜΑΤ, τα ΜΕΑ, τους ειδικούς φρουρούς, τους συνοριοφύλακες, τις ειδικές μονάδες, το συνδικαλιστικό και φοιτητικό τμήμα της ασφάλειας, τις παρακολουθήσεις και την αστυνομική βία.
ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΠΛΙΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΛΕΞΗ.
Είναι η πολιτική της κυβέρνηση της ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η πολιτική που πνίγει το μέλλον της νεολαίας στα βαλτόνερα του σήμερα, που θρέφει την τυφλή βία και την αδιέξοδη οργή.
Τις πόλεις τις έκαψε η πολιτική πάνω στην οποία ανθίζουν «τα σταφύλια της οργής».
Όπως και πέρσι όταν κάψανε τα δάση, έτσι και φέτος, η αστική τάξη και οι πολιτικοί της εκφραστές θέλουν να σταθεροποιήσουν την εξουσία τους σπέρνοντας το φόβο, τον πανικό, προετοιμάζοντας όλους τους μηχανισμούς για να συντρίψουν τις κοινωνικές εξεγέρσεις που οξύνονται λόγω της τρομερής επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση του κεφαλαίου.
Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, νέες και νέοι
Την ώρα που το ποτήρι της οργής ξεχείλιζε όλοι περάσανε και συναντήσανε τον Καραμανλή.
Το ΠΑΣΟΚ δικαιολογείται, αφού ούτε θέλει ούτε μπορεί να εφαρμόσει διαφορετική πολιτική και το μόνο που προβάλλει είναι ότι είναι πιο ικανό από τη ΝΔ να περάσει την ίδια ουσιαστικά πολιτική διασφαλίζοντας με καλύτερο τρόπο τη συναίνεση των εργαζομένων και της νεολαίας.
Η ηγεσία της επίσημης αριστεράς (ΚΚΕ-ΣΥΝ) δεν είχε καμία δουλειά να συναντηθεί με την κυβέρνηση, την ώρα που πνίγονταν όλες οι συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στο χημικό και το δακρυγόνο.
Οι ηγεσίες των ΚΚΕ- ΣΥΝ αντί να ενώσουν το κόσμο του αγώνα ενάντια στη κυβέρνηση, φοβούνται τον ίσκιο τους, βάζοντας πάνω από την ανάγκη ανατροπής της κυβέρνησης τα κοινοβουλευτικά τους συμφέροντα. Η ηγεσία του ΚΚΕ δίνει συγχωροχάρτι, ξεπλένοντας για άλλη μια φορά τη ΝΔ, λέγοντας ότι τα πάντα είναι «στημένα», ανοίγοντας μέτωπο ενάντια σε όλη την υπόλοιπη αριστερά και ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ (δεν είναι τυχαία τα συγχαρητήρια από επιφανή στελέχη της ΝΔ και της ακροδεξιάς), ενώ ο ευρωλάγνος ΣΥΝ ψαρεύει στα θολά νερά του κινήματος, όπως ακριβώς έκανε στο φοιτητικό κίνημα με το άρθρο 16, χωρίς να κλείνει τη πόρτα στο ΠΑΣΟΚ και την «εναλλακτική πρόταση διεξόδου» στα πλαίσια του καπιταλισμού.
Το ΝΑΡ καλεί τη νεολαία, τον κόσμο του αγώνα, όσους διαφοροποιούνται από το δικομματισμό, όλο τον κόσμο και τις οργανώσεις της αριστεράς να βγάλουνε τα συμπεράσματά τους.
Καλούμε σε ένα πολιτικό μαζικό κίνημα ανατροπής, με συντονισμό εργατικών σωματείων, φοιτητικών και μαθητικών συλλόγων για μια μαχητική εργατική αντιπολίτευση που θα καταφέρει ρήγματα στην πολιτική τους, και για ένα νέο εργατικό κίνημα που θα επιβάλει εργατικές- λαϊκές κατακτήσεις κλονίζοντας την αστική κυριαρχία.
Καλούμε σε κοινή δράση όλες τις δυνάμεις της αριστεράς αλλά ταυτόχρονα δίνουμε τη μάχη για τη συγκρότηση του πόλου της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής αριστεράς, που θα συμβάλλει σε νικηφόρους αγώνες και στην επαναθεμελίωση της κομμουνιστικής απελευθερωτικής προοπτικής στην εποχή μας.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ -ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΞΙΑ.
Μπορούμε να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα της ελπίδας, των κατακτήσεων ΤΩΡΑ. Της προοπτικής μιας κοινωνίας που οι νέοι θα περπατούν και θα ζουν ελεύθεροι.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΙ 16ΧΡΟΝΟΥΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008
Γραφείο περιοχής
Ηπείρου- Κέρκυρας- |Λευκάδας
Του ΝΕΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (ΝΑΡ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: