Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Δολοφονία 15-χρονου. Πολιτικό μαζικό κίνημα ανατροπής της κυβέρνησης των δολοφόνων!


ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΝΕΟΛΑΙΪΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το Συντονιστικό Γενικών Συνελέυσεων και Καταλήψεων των φοιτητών της Αθήνας, καλεί όλο το λαό, τους μαθητές, τους εργαζόμενους, σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Με απόφασή του καλεί σε:

- Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη 23/12, με προσυγκέντρωση 14:00 στα Προπύλαια

- Παλλαϊκή - πανεκπαιδευτική πορεία στις 9 Γενάρη (ημέρα δολοφονίας του Ν. Τεμπονέρα) και σε διοργάνωση εκδηλώσεων

- Οργάνωση λαϊκών δράσεων και συνελεύσεων στις γειτονιές.

- Απαιτεί από τη ΓΣΕΕ να κηρύξει Γενική Απεργία. Καταγγέλλει τη ξεπουλημένη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ που διαλέγει να συνταχθεί με την κυβέρνηση. Στις ίδιες κινητοποιήσεις καλεί με ανακοίνωσή της και η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικαλιστών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/12. Επίσης, η σύσκεψη καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να παρθούν αποφάσεις για την προκήρυξη γενικής απεργίας το επόμενο διάστημα. Νέο συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικαλιστών την Τρίτη 23/12 στις 5.00 μ.μ. Συνεχίζονται οι δεκάδες δράσεις στις γειτονιές και δήμους, με πορείες, καταλήψεις, εκδηλώσεις και εξορμήσεις. Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 20/12 στις 3.00 στα Προπύλαια.

Συνεδρίασε την Κυριακή 14/12 η Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ με θέμα το κίνημα και την παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Η Π.Ε. καλεί αποφασιστικά στο δρόμο της κλιμάκωσης για μαζικό εργατικό-νεολαίστικο αγώνα διαρκείας. Η απόφαση τονίζει: "Αποφασιστικά βήματα απαιτούνται παντού και τώρα, για μια μαχητική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση με ένα Μέτωπο Εργασίας – Παιδείας– Δημοκρατίας για την ανατροπή –από κάτω και αριστερά- της κυβέρνησης των δολοφόνων, του δικομματισμού και της εναλλαγής με το ΠΑΣΟΚ, της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ."

Ανακοίνωση της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλεί τη νεολαία σε αποφασιστικό αγώνα. Κοινή ανακοίνωση και κάλεσμα των οργανώσεων της επαναστατικής αριστεράς ΑΡΑΝ – ΑΡΑΣ – ΕΕΚ – ΕΚΚΕ – ΚΑΝ - Κ.Ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ – ΝΑΡ – νΚΑ - ΟΚΔΕ Σπάρτακος – ΟΚΔΕ – ΣΕΚ καθώς και των μετωπικών οργανώσεων ΕΝΑΝΤΙΑ και ΜΕ.Ρ.Α για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

.

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για τον πυροβολισμό μαθητή στο Περιστέρι: πατήστε στο Link http://www.narnet.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=132&Itemid=29

.

- Για ανακοινώσεις-ενημέρωση για άλλες πόλεις-υλικά και ανακοινώσεις της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση πατήστε στο "διαβάστε περισσότερα" στο τέλος του άρθρου.

.

Επιστολή απάντησης του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" για δημοσίευμά της: http://www.narnet.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=133&Itemid=29

.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΑΡ

.

Να ανατραπεί η κυβέρνηση και το σύστημα που δολοφονεί

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία από αστυνομικούς «ειδικούς φρουρούς» του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου το Σάββατο το βράδυ στα Εξάρχεια. Δεν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια ή άτυχη στιγμή. Η κυβέρνηση Καραμανλή έχει ακέραια την πολιτική ευθύνη.

ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ,

ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

H συγκλονιστική νεανική λαϊκή εξέγερση ξέσπασε με θρυαλλίδα την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή. Πυροδοτήθηκε όμως από τη συσσωρευμένη οργή για την εκμετάλλευση και καταπίεση χρόνων, για την υποθήκευση και ναρκοθέτηση του παρόντος και του μέλλοντος που επιφυλάσσει στη νέα εργατική βάρδια, η διαρκής κυβερνητική επίθεση στην εργασία, στη μόρφωση, το μισθό, στην ίδια της τη ζωή.

Έγινε κανάλι διεξόδου του «φτυσίματος και της οργής» της εργατικής οικογένειας στην πολιτική των «επάνω» που της κλέβουν ό,τι δικαιούται, ό,τι της ανήκει!

Συναντήθηκε με το εύφλεκτο υλικό της πολύπλευρης κρίσης του καπιταλισμού της εποχής μας, με την παρακμή και κρίση των νεοφιλελεύθερων ιδεολογικών δογμάτων του κεφαλαίου. Ο αποφασιστικός, συλλογικός, διαρκής ξεσηκωμός έχει διεθνή αντίκτυπο!

.

This text in English: http://www.narnet.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=134&Itemid=37

Ce texte en francais: http://www.narnet.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=135&Itemid=37

Δεν υπάρχουν σχόλια: