Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Πανηπειρωτικό Συνέδριο στα Γιάννενα, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Το Συνέδριο αυτό γίνεται ενάμισι χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, χρονικό διάστημα που έχει σημαδευτεί από την αντιδραστική αναδιάρθρωση του κράτους και την ενίσχυση του κεφαλαίου με την προώθηση αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πολιτική που εφαρμόζεται με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ, των διαπλεκόμενων συμφερόντων της «ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» και της συνδικαλιστικής και συνεταιριστικής γραφειοκρατίας.

Όλοι αυτοί και το πολιτικό τους προσωπικό στην Ήπειρο βάζουν πλάτη για την κερδοφορία του κεφαλαίου στην περιοχή στο όνομα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, χειροτερεύοντας χρόνο με το χρόνο τη ζωή της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Αυτές τις στρατηγικές επιλογές υπηρετεί η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, που διοργανώνει το Συνέδριο και δεν μπορεί να τις κρύψει όσο και αν διαφημίζει το Συνέδριό της ως Συνέδριο για το «καλό» της Ηπείρου.

Όλοι αυτοί, λοιπόν, συζητούν για το «καλό» της Ηπείρου όταν:

l Συναινούν στην αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), που θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς (ήδη έχουμε νέο ρεύμα μετανάστευσης στη Γερμανία, ειδικά στην περιοχή του Φαναρίου) και στην ισχυροποίηση λίγων μεγαλοπαραγωγών με πολλά στρέμματα, ενταγμένους στο κύκλωμα βιομηχάνων και εμπόρων που λυμαίνονται τις επιδοτήσεις. Επίσης προσπάθησαν να ιδιωτικοποιήσουν τη ΔΩΔΩΝΗ, κίνηση την οποία δεν έχουν «ξεχάσει» και θα προσπαθήσουν να την επαναλάβουν.

Ακόμα και η «στροφή» στα βιολογικά προϊόντα γίνεται χωρίς να μας λένε που θα πουληθούν αυτά, ποιος θα τα αγοράσει και σε ποια τιμή.

l Μολύνουν τη λίμνη στα Γιάννενα με όλα τα υπόγεια νερά από τα βιομηχανικά λύματα και από τα χιλιάδες κοτόπουλα που σφάζουν καθημερινά χωρίς καμία πρόληψη και προστασία. (Την ίδια ώρα ο τζίρος του εμφιαλωμένου νερού από Ηπειρωτικές εταιρείες έχει ξεπεράσει το 20% του πανελλαδικού τζίρου). Μολύνουν τον Καλαμά, τον Αραχθο, τον Αχέροντα, το Λούρο, τον Αμβρακικό και όλα τα εδάφη καλυπτόμενοι πίσω από τις περιβαλλοντικές μελέτες- μαϊμού, που εγκρίνουν οι Νομαρχίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το νερό στα Γιάννενα είναι επιβαρημένο και ήδη στον κάμπο της Πρέβεζας και της Αρτας εμφανίζονται τα πρώτα δείγματα νερού ακατάλληλου για πότισμα των καλλιεργειών.

Οι βρόμικες παραλίες αυξάνονται, με «περίεργες» φωτιές να αποτεφρώνουν χιλιάδες στρέμματα σε διάφορες περιοχές.

l Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν τη στιγμή που η υγεία και η παιδεία μετατρέπονται εξ ολοκλήρου σε αντικείμενο κερδοφορίας ενώ η εκμετάλλευση των εργαζομένων της περιοχής αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μας. Η απλήρωτη εργασία ζει και βασιλεύει (Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αναπτυξιακές των ΟΤΑ, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Κλωστήρια Πρέβεζας, Χυτήρια, ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Υπάλληλοι σε διάφορα ξενοδοχεία…). Η ανασφάλιστη εργασία (ελλήνων και μεταναστών), η εργασία- λάστιχο, οι χαμηλοί μισθοί, οι μηδαμινές αυξήσεις, οι ατελείωτες ώρες εργασίας (Εγνατία, εργαζόμενοι στον Τουρισμό κτλ) συμπληρώνουν το σκηνικό.

Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης (βλ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, ΓΙΑΝΝΕΤΑΣ και εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις) αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

l Συναινούν στην εγκατάλειψη αρχαιολογικών χώρων και μουσείων υποτάσσοντας την παράδοση και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής στους νόμους της αγοράς και σε μια λογική «τουριστικής ανάπτυξης» που κατασπαράσσει τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.

Όλοι αυτοί που εκμεταλλεύονται το φυσικό και ορυκτό πλούτο, τους εργαζόμενους και μολύνουν το περιβάλλον είναι αυτοί που ευνοούνται από όλους αυτούς που αποτελούν το Παγκόσμιο Πανηπειρωτικό Συνέδριο.

Όλοι αυτοί δε διστάζουν να χτυπήσουν και να συλλάβουν όταν διακυβεύονται τα συμφέροντά τους (βλ. ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ και η απαράδεκτη αντιμετώπιση της επιτροπής αγώνα).

Όλοι αυτοί θα μιλήσουν για τη «φτωχή» Ήπειρο, όταν όλοι τους έχουν πλουτίσει τα τελευταία χρόνια, με όλους εμάς τους υπόλοιπους να είμαστε τα θύματα της ταχείας αναπτυσσόμενης καπιταλιστικής Ηπείρου.

Όλοι αυτοί μόλις τελειώσει το συνέδριο θα τρέξουν να ανανεώσουν τις θητείες τους ως βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, παραγοντίσκοι και πρωτοπαλίκαρα διαφόρων μπλοκ εξουσίας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΙΟ «ΕΙΔΙΚΟΙ» ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΥΤΕ ΑΝΙΚΗΤΟΙ.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ!

Αυτή η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί μόνο με την ενίσχυση της αντίστασης και των αγώνων μας για την ανατροπή του αντιδραστικού συνασπισμού εξουσίας με τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης από την αστική πολιτική επαναστατικής αριστεράς, που θα προωθεί σε όλα τα μέτωπα (αγώνες, εκλογικές διαδικασίες) τη γραμμή:

ΟΛΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ

Οργανώσεις Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: