Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Αγώνας τώρα ενάντια στο ασφαλιστικό και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

9.06.10
apergia_23_6.gif
.
Μαζική ήταν η απάντηση του κόσμου της δουλειάς στο ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης. Δεκάδες χιλιάδες στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Μαζικές αποδοκιμασίες στη Βουλή και επίθεση της αστυνομίας στο Σύνταγμα για να διαλύσει την συγκέντρωση των απεργών που περικύκλωσαν τη Βουλή.
Απαιτείται συνέχεια με απεργίες και πολύμορφη ανάπτυξη της εργατικής πάλης. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο και σε όλη την κοινωνία οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας, για να μην περάσουν τα μέτρα και η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. 
. 
Βουτιά στην άγρια εκμετάλλευση με μέτρα που ζητούσε το κεφάλαιο εδώ και χρόνια, αποτελεί το ασφαλιστικό που κατατίθεται για ψήφιση την Δευτέρα μαζί με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε άμεση συνεργασία με την "τρόϊκα" Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ. 
Κατάργηση των ΣΣΕ, απελευθέρωση των απολύσεων, σκλαβιά για την νεολαία, επιστροφή στη φτηνή παιδική εργασία, δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, διάλυση κάθε κοινωνικής πρόνοιας και δικαιώματος. Αυτό είναι η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που οδηγεί σε έναν κοινωνικό μεσαίωνα.
Σε θέση μάχης μπαίνουν οι ταξικές δυνάμεις και όλοι οι εργαζόμενοι. Να πιάσουμε το νήμα της 5 και 20 Μάη, με απεργιακή κλιμάκωση και πανεργατικό ξεσηκωμό.

Ήδη, μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία, το ΠΑΜΕ, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα πραγματοποίησαν 24-ωρη απεργία στις 23 Ιούνη, ενώ η ΓΣΕΕ έχει κηρύξει πανεργατική απεργία για την Τρίτη 29/6. Δόθηκε μια δύσκολη μάχη, χωρίς τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, για ένα σχέδιο κλιμάκωσης και ενεργοποίησης των εργαζόμενων και των αγώνων. 
Η επιβολή της χούντας των "αγορών" και της εκμετάλλευσης είναι η ουσία του περιβόητου Μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Απέναντι σε αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα, το εργατικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, οφείλουν να απαντήσουν με αποφασιστικότητα στην κλιμάκωση της επίθεση. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής. Τα μέτρα ή θα περάσουν και θα βάλουν ταφόπλακα στα εργατικά δικαιώματα, ή θα ανατραπούν. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Η δυναμική των εργαζόμενων πρέπει να ξεπεράσει, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα, κάθε στάση αναμονής, κάθε προσπάθεια εκτόνωσης και υποταγής όπως εκφράζεται από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ δεν αποφάσισε καν απεργία για την Τετάρτη 23 Ιούνη, ενώ για το θέμα των εργασιακών σχέσεων... θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια !!! όπως δήλωσε... 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το προωθούμενο τις επόμενες μέρες προεδρικό διάταγμα που ξεθεμελιώνει ΄ις εργασιακές σχέσεις: "Το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα:
α) Θεσμοθετεί την αμοιβή κάτω από την ΕΓΣΕΕ για όλους τους εργαζομένους κάτω των 25. Είναι το αντίστοιχο του Γαλλικού "Συμφώνου Πρώτης Απασχόλησης" και αντιμετωπίζει τη νεολαία σαν "χαμένη γενιά" και αναλώσιμο υλικό.
β) Καταργεί στην ουσία την δυνατότητα σύναψης συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, αφού καταργεί την δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στην Διαιτησία. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου ΠΔ δείχνει ήδη τις συνέπειές της, καθώς είναι στον αέρα ΟΛΕΣ οι συμβάσεις ακόμη και η ΕΓΣΣΕ. Στόχος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι η πλήρης κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και η επιστροφή στο καθεστώς της ατομικής διαπραγμάτευσης, του ατομικού εκβιασμού και της καθολικής υποταγής. Πρόκειται για τεράστιο, ιστορικό πισωγύρισμα.
γ) Επιτρέπει τρομαχτική αύξηση των απολύσεων, δεδομένου και του αριθμού των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και ταυτόχρονα συντρίβει τις αποζημιώσεις, καθώς οι εργοδότες θα μπορούν απλώς κάνοντας χρήση μιας σύντομης προειδοποίησης να πληρώνουν αποζημιώσεις κατά 50% μικρότερες.
δ) Νομοθετεί και ενισχύει την μαύρη παιδική εργασία μέσα από ετήσιες "συμβάσεις μαθητείας" με το 70% της ΕΓΣΣΕ!! για παιδιά από 15 έως 18 ετών!!
Κατάργηση των ΣΣΕ, απελευθέρωση των απολύσεων, σκλαβιά για την νεολαία, επιστροφή στην φτηνή παιδική εργασία. Αυτό είναι η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
 
Η κυβέρνηση προωθεί τον εργασιακό μεσαίωνα μέσω ενός νομοθετικού πραξικοπήματος. Οι δυνάμεις του κεφαλαίου και η κυβέρνηση καταργούν κάθε έννοια δημοκρατίας. Ας μην ζητάνε από τους εργαζόμενους λοιπόν να σεβαστούν "την νομιμότητα' όταν οι ίδιοι παραβιάζουν νόμους και συντάγματα που υποτίθεται ότι υπηρετούν, όταν ακόμη και αυτό το κοινοβούλιο παρακάμπτεται για τη δόξα και την τιμή του περίφημου Μνημονίου."

Δεν υπάρχουν σχόλια: