Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!

Πέρασε τελικά με τις ψήφους του κυβερνητικού τάγματος στη Βουλή και των «προθύμων του ΔΝΤ», της νεοφιλελεύθερης Ντόρας και του ακροδεξιού Κιλτίδη, το νομοσχέδιο- γκιλοτίνα για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Το νομοσχέδιο που επέβαλαν, μέσω του τερατώδους μνημονίου, το ελληνικό και πολυεθνικό κεφάλαιο. Ο νόμος πλέον, που καταργεί κατακτήσεις και διατάξεις κυριολεκτικά ενός ολό­κληρου αιώνα, καθώς το ύψος των αποζημιώσεων -για παράδειγμα-έχει καθοριστεί το 1920! Άντεξε δικτατορίες, πόλεμο, κατοχή, εμφύλιο, χούντες, αλλά δεν άντεξε στη σύγχρονη «οικονομική χούντα» κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

Η πειθαρχία που επέδειξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πέρα από τις τρεις αρχικές διαφοροποιήσεις στην ψηφοφορία του μνημονίου, είναι αποκαλυπτική της αντεργατικής μετάλλαξης και της σαπίλας του κυβερνητικού κόμματος. Τα ταπεινωτικά «ναι» που έδωσαν στην πιο βάρβαρη επιδρομή στους ίδιους τους ψηφοφόρους τους, αποτελεί στίγμα ντροπής που θα τους ακολουθεί για πάντα. Και δεν είναι μόνο οι βουλευτές, όλος ο κομματικός και συνδικαλιστικός μηχανισμός, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, έχουν βαρύτατες ευθύνες, αφού συνεργάστηκαν στην προσπάθεια εκτόνωσης και απο­κλιμάκωσης των εκτεταμένων και οξύτατων αντιδράσεων. Και κα­θώς όλα αυτά δεν αρκούν, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την άγρια καταστολή των ΜΑΤ, το χημικό πόλεμο, τα πολυβόλα των ΜΜΕ, την προβοκάτσια της Μαρφίν, ενώ τώρα ξαμολά και το αντικομμουνιστικό «μπλουντόγκ», τον Θ. Πάγκαλο, για να προβοκάρει και να τρομάξει την Αριστερά και το κίνημα.

Εάν νομίζουν ότι θα λειτουργήσει το «ψεκάστε (χημικά), ψηφίστε (στρατιωτικά), τελειώσατε (με το λαό)» είναι γελασμένοι.

Αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνουν μέσα στους εργαζόμενους πλατιές πολιτικές διεργασίες, να βαθύνει η αντίδραση στα μέτρα και στην κυβέρνηση, να μην περάσει η κρυφο-ΔΝΤ ανασυγκρότηση της ΝΔ του Σαμαρά και να αναζητείθεί αριστερή και αντικαπιταλιστική απάντηση (παρά το γεγονός ότι η Αριστερά αμφισβητείται) και νέα διέξοδος στο μαζικό κίνημα και στους δρόμους, που θα υπερβαίνει ακόμα και τον κοινωνικό σεισμό της 5ης Μάη. Η αναμέτρηση θα επανέλθει ακόμα πιο έντονη, καθώς οι εργαζόμενοι θα βρεθούν μπροστά στις συνέπειες των πρωτοφα­νέρωτων αντεργατικών μέτρων. Η πρώτη σύγκρουση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) πρέπει να οργανωθεί από τώρα!!ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ (ΝΑΡ)

γραφείο περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: