Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η «ΠΕΜΠΤΗ» ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ

Μετά την υποχώρηση των κτηνοτρόφων, η οποία μάλλον κακώς έγινε, στην τιμή του αγελαδινού γάλακτος, η ανακοίνωση της εταιρίας που ακολούθησε ήταν εξευτελιστική για τους ανθρώπους που τη στηρίζουν, τους ανθρώπους που είναι η ίδια η ΔΩΔΩΝΗ. Μια όντως περίεργη συμπεριφορά που εξηγείτε μόνο αν ερευνηθεί ο ρόλος της διοίκησης της ΔΩΔΩΝΗΣ


Η ηγεσία της ΔΩΔΩΝΗΣ φαίνεται να είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να πουλήσει τη μόνη κερδοφόρα εταιρία της Ηπείρου. Οι κουμπάροι της πρωθυπουργικής οικογένειας έχουν βαλθεί να υποσκάψουν το θεμέλιο της Ηπειρωτικής οικονομίας και δημιουργούν ρήγματα και αντιδράσεις ακόμη και στο ίδιο τους το κόμμα.

Ο απερίγραπτος Λευτέρης Κόντος ο οποίος μετά την ΙΖΟΛΑ βάλθηκε να καταστρέψει και να εξαφανίσει από το οικονομικό στερέωμα και τη ΔΩΔΩΝΗ, σαν καμικάζι έβγαλε ανακοίνωση αμέσως μετά τη συμφωνία για τις τιμές του γάλακτος, βρίζοντας τους παραγωγούς και προειδοποιώντας τους με απειλές, λες και η εταιρία είναι δικιά του και δεν βρέθηκε χαριστικά στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, τοποθετημένος από το ίδιο του το κόμμα εκεί.
Εκτός όμως από απερίγραπτοι, είναι και επικίνδυνοι. Την ώρα που η κυβέρνηση και το πιο δεξιό και νεοφιλελεύθερο κομμάτι της προσπαθεί να πουλήσει στη ζούλα την επιχείρηση βάζοντας τον Πρετεντέρη να λέει ότι είναι προβληματική και γεμίζοντας ψέματα και διαδόσεις τον κόσμο, την ίδια ώρα ο κ. Κόντος υποσκάπτει τα τελευταία θεμέλια της εταιρίας με προφανή σκοπό, να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να πουληθεί.

Ας το πάρουν χαμπάρι ότι η εταιρία δεν είναι δική τους. Δεν έχουν καμία σχέση μαζί της. Είναι κομματικά παράσιτα σε διατεταγμένη υπηρεσία προς όφελος των πολυεθνικών, των καρτέλ και των τραπεζιτών και πρέπει να φύγουν τώρα από μόνοι τους για να μην τους παρασύρει η λαϊκή οργή.

Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να πάρουν τώρα την επιχείρηση στα χέρια τους και να αφήσουν τις υποχωρήσεις στις ήδη χαμηλές τιμές του γάλακτος. Η διοίκηση περηφανεύεται ότι δίνει τις καλύτερες τιμές, αλλά αυτό είναι κατάκτηση των κτηνοτρόφων και του τρόπου λειτουργίας του εργοστασίου και όχι χάρισμα. Θέλουν τόσο πολύ να μπουν και αυτοί επίσημα στο καρτέλ γάλακτος που δίνει εξευτελιστικές τιμές στους παραγωγούς, που η βιασύνη δεν τους αφήνει να κρυφτούν.

-ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
-ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η "ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ" ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
«ΔΩΔΩΝΗΣ»
-ΝΑ ΣΤΗΡΙΚΤΕΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ «ΔΩΔΩΝΗΣ»- ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΡΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
-ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Ιωάννινα 22/7/10

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: