Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ- ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ του ΝΕΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ(ΝΑΡ)

1) Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν όλες τις προηγούμενες ημέρες ενάντια στην ισραηλινή βαρβαρότητα σε βάρος της αποστολής «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ». Καλούμε το λαό της περιοχής να συνεχίσει με κάθε τρόπο να εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, καταγγέλλοντας τη συνενοχή των ΗΠΑ και της Ε.Ε. αλλά και της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης.

2) Η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική των ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε.-ΔΝΤ με τη συναίνεση των ΝΔ-ΛΑΟΣ συνεχίζεται. Η επίθεση στο βιοτικό επίπεδο παίρνει χαρακτήρα καταιγίδας. Με μια νέα ταξική ενότητα που θα συμβάλλει σε ένα πολιτικό εργατικό κίνημα ανατροπής με την αλλαγή των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών, την κοινή δράση της Αριστεράς, με ενισχυμένη την ανεξάρτητη αντικαπιταλιστική της πτέρυγα μπορούμε να μετατρέψουμε το «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ» σε «ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΙΩΣ».
Με γενικές συνελεύσεις, με τα συντονιστικά σωματείων, τις επιτροπές αγώνα σωματείων αλλά και τις ταξικές πρωτοβουλίες εργαζομένων να επιβάλλουμε απεργιακή, πανεργατική, πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κλιμάκωση.

3) Η αντιδραστική λαίλαπα σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της νεολαίας χρειάζεται ένα αντιδραστικό κράτος. Αυτό έρχεται να εξυπηρετήσει ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Στις επικείμενες εκλογές τόσο το ΝΑΡ όσο και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θα παρέμβουν στην εκλογική μάχη συγκροτώντας αριστερά αντικαπιταλιστικά προγράμματα πάλης ενάντια στους δήμους και τις περιφέρειες που αποτελούν «μακρύ χέρι» των κυβερνήσεων, της Ε.Ε. Σε αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε στη συγκρότηση μάχιμων ψηφοδελτίων.

4) Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΝΑΡ, τους ανένταχτους αγωνιστές, τις σύμμαχες οργανώσεις να διευρύνουμε και να δυναμώσουμε την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Η καμπάνια συγκρότησης σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο με μέλη πλέον, θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.
5) Καλούμε τη νεολαία των Ιωαννίνων να συμμετάσχει στο φεστιβάλ της νεολαίας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (Αναιρέσεις 2010) στις 11-12 Ιούνη στο θεατράκι (Παραλίμνιο).

Την Παρασκευή στις 11/06 στις 9:00μ.μ στο χώρο των «Αναιρέσεων» θα πραγματοποιηθεί ομιλία για τα 20 χρόνια του ΝΑΡ με ομιλητή το σ. Ρίζο Μιχάλη, μέλος του γραφείου της Π.Ε. του ΝΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: