Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση ΝΑΡ για την αιματηρή πειρατεία του Ισραήλ στο "στόλο της ελευθερίας"

Το κράτος τρομοκράτης – βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ και της ΕΕ, δολοφονεί.
Συνενοχή ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης στο μακελειό.
Διακοπή κάθε σχέσης με το Ισραήλ.
 
 
Ο χωροφύλακας της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων στην περιοχή, το κράτος – τρομοκράτης του Ισραήλ, έδειξε για μία ακόμα φορά το δολοφονικό του πρόσωπο. Αυτή τη φορά δεν σκότωσε 12χρονα παιδιά στη Γάζα ή στη Δυτική Όχθη όπως συνηθίζει, αλλά πραγματοποίησε μια πρωτοφανή πειρατεία, σε διεθνή ύδατα, με πάνοπλες πολεμικές δυνάμεις, κατά του Στόλου της Ελευθερίας, που επιχειρούσε να σπάσει το βάρβαρο αποκλεισμό και να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους στη Γάζα. Η άγρια επίθεση των μακελάρηδων του Ισραήλ έχει σαν αποτέλεσμα απροσδιόριστο αριθμό νεκρών (μέχρι και 19 μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία), δεκάδες τραυματίες, την κατάληψη όλων των σκαφών και την αιχμαλωσία των εκατοντάδων μελών της αποστολής.
Μεταξύ αυτών και τα ελληνικά σκάφη «Ελεύθερη Μεσόγειος» και «Σφενδόνη», τα οποία αρνήθηκαν επίσης να αλλάξουν πορεία.
Το βάρβαρο κράτος του Ισραήλ απέδειξε με την επίθεσή του σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες τον πραγματικό του χαρακτήρα. Η κατοχή της Παλαιστίνης, η εισβολή στον Λίβανο, η διατήρηση των απάνθρωπων αποκλεισμών και των Τειχών του Αίσχους είναι το έργο του καλύτερου συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή.
Αλλά το Ισραήλ δεν θα είχε τέτοιο θράσος εάν δεν είχε την ανοχή, τόσες δεκαετίες των ΗΠΑ, της ΕΕ, αλλά και του ΟΗΕ.
 
Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια των Ελλήνων και άλλων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά ακριβώς την ίδια περίοδο πραγματοποιούσε –για δεύτερη χρονιά- κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ! Αποδέχθηκε με ένα χλιαρό διάβημα (και την εκ των υστέρων διακοπή των ασκήσεων) την κατάληψη ελληνικού εδάφους (γιατί αυτό σημαίνει πλοίο με ελληνική σημαία) σε διεθνή ύδατα και την αιχμαλωσία Ελλήνων πολιτών. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανάβει πράσινο φως στους δολοφόνους του Ισραήλ, που έχουν υπουργό Πολέμου τον αντιπρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Έχουτ Μπάρακ. 
Προκλητική είναι και η στάση της κυπριακής κυβέρνησης του «αριστερού» ΑΚΕΛ. Υλοποιώντας πλήρως το ισραηλινό σχέδιο αποτροπής τη αποστολής στη Γάζα, αρνήθηκε τον ελλιμενισμό των πλοίων στα κυπριακά λιμάνια και την επιβίβαση σε αυτά βουλευτών και ευρωβουλευτών που είχαν καταπλεύσει στο νησί με σκοπό να ενσωματωθούν στην αποστολή. Για να κάνει τεμενάδες στο Τελ Αβίβ προχώρησε μάλιστα σε μια πρωτοφανή –για την Κύπρο- κινητοποίηση των ειδικών δυνάμεων καταστολής.
 
Τώρα είναι η ώρα του παλλαϊκού ξεσηκωμού. Απαιτούμε άμεσα:
- Άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και των πλοίων, που πρέπει να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους, παραδίνοντας στη Γάζα το ανθρωπιστικό υλικό του Στόλου της Ελευθερίας.
- Να κλείσει η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα
- να διακοπούν κάθε είδους σχέσεις (διπλωματικές, στρατιωτικές,  οικονομικές και πολιτιστικές) με το σιωνιστικό κράτος τρομοκράτη
 
Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας, να πέσει το Τείχος του Αίσχους, για Λευτεριά στην Παλαιστίνη. 
 
Νέο Αριστερό Ρεύμα, 31 Μάη 2010 

Δεν υπάρχουν σχόλια: