Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΜΕ.Ρ.Α. - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ!

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε.!



Το Μετωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς - ΜΕ.Ρ.Α. χαιρετίζει το μαζικό και δυναμικό αγώνα των φτωχομεσαίων αγροτών, που με δεκάδες μπλόκα σε όλη τη χώρα διαδηλώνουν την οργή και αγανάκτησή τους για την τραγική επιδείνωση της θέσης και της ζωής τους και απαιτούν αποφασιστικά την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους (προστασία και αναπλήρωση του μειωμένου εισοδήματός τους, μείωση κόστους παραγωγής, κατάργηση του Φ.Π.Α., πάγωμα χρεών και χαμηλότοκη δανειοδότηση από την Α.Τ.Ε., ανθρώπινες συντάξεις κ.ά.). Αιτήματα δίκαια και ώριμα, που δεν αντιμετωπίζονται με τα αποσπασματικά ημίμετρα - ψίχουλα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για να εκτονώσει τη βαθειά οργή και αγανάκτηση των φτωχομεσαίων αγροτών.

Ουσιαστική αιτία και πραγματικός υποκινητής της δυναμικής και Πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης είναι κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού και η αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε., που θέλει να ρίξει τα βάρη της κρίσης στη φτωχολογιά της υπαίθρου και της πόλης. Πολιτική που εφαρμόζει με ιδιαίτερο ζήλο η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με την ενεργητική συναίνεση και σύμπραξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πολιτική, που στα πλαίσια της Ε.Ε. αναθεωρείται συνεχώς προς το χειρότερο και σε όφελος των πολυεθνικών και βιομηχάνων τροφίμων, των μεγαλεμπόρων αλλά και μιας μειοψηφίας μεγαλοαγροτών (της αστικής τάξης του χωριού). Είναι η ίδια αντιαγροτική και αντεργατική πολιτική που, τις εξευτελιστικές τιμές που παίρνει ο αγρότης, τις κάνει δεκαπλάσιες και παραπάνω στον εργαζόμενο καταναλωτή της πόλης, που ξεκληρίζει τους φτωχούς αγρότες και ταυτόχρονα διογκώνει τις στρατιές των ανέργων, που κλείνει τους δρόμους στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και στο μέλλον της νεολαίας.

Το ΜΕ.Ρ.Α. καλεί τους φτωχομεσαίους αγρότες να συνεχίσουν, συντονίσουν και κλιμακώσουν το δίκαιο αγώνα τους με Ενωτικές Επιτροπές Αγώνα και Συντονιστικές Επιτροπές σε κάθε χωριό, νομό, περιοχή και με δημοκρατικές Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε μπλόκο και κινητοποίηση. Να αποκρούσουν τις γνωστές διασπαστικές, υπονομευτικές και εκφυλιστικές πρακτικές των αγροτοπατέρων κάθε απόχρωσης. Καλεί όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε ενεργητική αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των φτωχομεσαίων αγροτών, σε κοινό μέτωπο πάλης για την απόκρουση και ανατροπή της αντεργατικής και αντιαγροτικής πολιτικής και των πρωτεργατών της, της Κυβέρνησης Καραμανλή και της Ε.Ε.



ΜΕ.Ρ.Α. 23/1/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: