Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ

Και οι χειρότεροι εφιάλτες μας, αλλά κυρίως του αιχμάλωτου Παλαιστινιακού λαού έγιναν πράξη. Από τις 18:00 μ.μ. ο Ισραηλινός στρατός αφού βομβάρδισε με ακραία λύσσα, μέσω πολεμικών αεροσκαφών-πλοίων και του πυροβολικού τους αμάχους, προκαλώντας ένα ακόμη έγκλημα με την ωμή δολοφονία παιδιών-αμάχων μέσα σε τζαμί την ώρα της προσευχής, άρχισε την χερσαία επίθεση.

Εκατοντάδες τεθωρακισμένα μαζί με ειδικές δυνάμεις εισβάλουν στην Λωρίδα της Γάζας. Είναι ενδεικτικό των προθέσεων του ισραηλινού στρατού και της κυβέρνησης η επιστράτευση χιλιάδων εφέδρων που επανδρώνουν τις Ειδικές Δυνάμεις μέχρι τις 12:00 το βράδυ. Οι εκπρόσωποι του ισραηλινού πολεμικού υπουργείου δεν κρύβουν τις προθέσεις τους: οι επιχειρήσεις θα κρατήσουν αρκετές μέρες.

Είμαστε σίγουροι ότι το μέγεθος της στρατιωτικής δύναμης που εξαπολύει το Ισραήλ (τεθωρακισμένα-Ειδικές Δυνάμεις-ελικόπτερα Απάτσι-F-16 κλπ) απέναντι σε ένα σύγχρονο Δαυίδ, μετατρέποντας σε ζώνη επιχειρήσεων την πιο πυκνοκατοικημένη ζώνη στον κόσμο, θα προκαλέσει τεράστιες απώλειες, κυρίως αμάχων.

Πριν όμως το Ισραήλ προχωρήσει στο νέο έγκλημα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των απωλειών και στη δική του νεολαία είχε υπάρξει το μήνυμα της αμερικανικής κυβέρνησης που έδωσε το πράσινο φως, οι διαβουλεύσεις Ε.Ε.-Ισραήλ ώστε σε «καμένη Παλαιστινιακή γη» να βαδίσει η Ευρωπαϊκή διπλωματία χαράζοντας τους νέους όρους υποτέλειας του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού. Είχε υπάρξει η υποστήριξη στο Ισραήλ των αραβικών καθεστώτων που κράτησαν ίσες αποστάσεις από θύτη-θύμα.

Την ίδια πολιτική κράτησε και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία υποκριτικά έστειλε «ανθρωπιστική επίθεση» στα θύματα της ισραηλινής θηριωδίας που προκάλεσε και η δική της ενθάρρυνση.

Απέναντι σε όλους αυτούς στην διεθνή του πολέμου και της τρομοκρατίας ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΟΗΕ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ είχαν σταθεί και στέκεται ο κόσμος του αγώνα σε κάθε γωνιά της γης. Εκφράζοντας μαχητικά την Αλληλεγγύη του. Διατρανώνοντας ότι δεν υπάρχει ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, δεν υπάρχει ΕΙΡΗΝΗ χωρίς ικανοποίηση των ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ του Παλαιστινιακού λαού.

Μαζί με όλους αυτούς που φώναζαν να σταματήσει η σφαγή βρέθηκε και το ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ του Ισραήλ, έχοντας απέναντι του στρατό, αστυνομία και ακροδεξιά.

Δίνουμε ξανά αγωνιστικό ραντεβού και κατεβαίνουμε ξανά μαζικά στους δρόμους για να απαιτήσουμε να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ του ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ την Κυριακή 4/1/08 στις 6:00 μ.μ., πραγματοποιώντας συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στις πρεσβείες ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ.

Στην κινητοποίηση ήδη καλούν: ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΜΕΡΑ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΝΑΡ, νΚΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ, ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΚΚΕ-ΜΛ, ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ 6932 955437

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6937537461

Δεν υπάρχουν σχόλια: