Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Το ΜΕΡΑ καταγγέλλει την αστυνομική βαρβαρότητα στο Καυτανζόγλειο κατά τη διάρκεια του αγώνα Ηρακλή-ΑΕΚ. Όπως είδε το πανελλήνιο μέσα από τηλεοπτικά πλάνα, αλλά και σύμφωνα με ανακοινώσεις του αθλητικού χώρου (ΠΑΕ Ηρακλής, Αυτόνομη Θύρα 10 του Ηρακλή), η αστυνομία με αφορμή επεισόδια επιτέθηκε με όλο της το οπλοστάσιο (χημικά, γκλομπ κλπ.) εναντίον των φιλάθλων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών από αυτούς. Συνέπεια αυτών ήταν και το μοιραίο καρδιακό επεισόδιο για τον 57χρονο φίλαθλο του Ηρακλή.

Εδώ οδηγεί η περίφημη πολιτική της «μηδενικής ανοχής». Αυτό είναι το αποτέλεσμα των επιλογών της ΝΔ και της ΕΕ που αναγορεύει τα ΜΑΤ και τους μηχανισμούς καταστολής σε βασικό εργαλείο πολιτικής, μιας πολιτικής που στρέφεται κατά βάση εναντίον του μαζικού κινήματος, αλλά και ανύποπτων ανθρώπων: αυτό φαίνεται από τις υποθέσεις της «ζαρντινιέρας» και των «πράσινων παπουτσιών», μέχρι το θάνατο της Μ. Κουλούρη στη Λευκίμμη εξαιτίας των ΜΑΤ. Αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής, αλλά και της ατιμωρησίας των μηχανισμών καταστολής ήταν η δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Είναι γελασμένοι η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ αν νομίζουν ότι το κύμα καταστολής θα σταματήσει τους μαζικούς αγώνες και διεκδικήσεις, αν νομίζουν ότι η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν μια έκρηξη που θα ξεχαστεί. Το ΜΕΡΑ καλεί σε αγώνα για να βγει η αστυνομική βία από τη ζωή μας, από τη διαδήλωση μέχρι το γήπεδο και τις πλατείες. Σε αγώνα ενάντια στη βία της κρατικής και εργοδοτικής καταστολής που διαπερνά την κοινωνία.
Να αγωνιστούμε για:

  • Να καταργηθεί όλο το πλαίσιο τρομονόμων που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ.
  • Να διαλυθούν τα ΜΑΤ και να αφοπλιστεί η αστυνομία.
  • Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες διαδηλωτές.
  • Κάτω τα χέρια από το πανεπιστημιακό άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: