Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΝΑΡ: Όλοι στη συγκέντρωση στη Λάρισα ενάντια στη χρήση τρομονόμου κατά διαδηλωτών

  • Μέτωπο για την ανατροπή της τρομοκρατικής επίθεσης κυβέρνησης και συνασπισμού εξουσίας
  • Όλοι στη συγκέντρωση στη Λάρισα ενάντια στη χρήση τρομονόμου κατά διαδηλωτών

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει την ολομέτωπη επίθεση καταστολής και τρομοκράτησης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ ενάντια στο μαζικό κίνημα. Η κυβέρνηση Καραμανλή αξιοποιώντας και τους «πυροβολισμούς» ενάντια στο αναπτυσσόμενο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα προσπαθεί, αμέσως μετά τον ανασχηματισμό της, να εμφανιστεί ως η «σιδερένια γροθιά» του συστήματος, αποθρασύνοντας την αστυνομία της «ζαρντινιέρας» και της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε ουσιαστικά σε απαγόρευση συγκέντρωσης νέων στην Πτολεμαΐδα με προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις, ενώ έχει ενεργοποιήσει τον τρομονόμο (που ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ υπό τις οδηγίες της ΕΕ) σε βάρος συλληφθέντων διαδηλωτών στη Λάρισα, ακόμα και ανηλίκων!
Η ΝΔ προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει τη χρησιμότητά της στο κεφάλαιο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως δύναμης τσακίσματος του ογκούμενου λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, ειδικά σε μια περίοδο που λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης αναμένεται να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες κοινωνικές και ιδιαίτερα εργατικές αντιδράσεις και εκρήξεις. Σε προτεραιότητα προωθεί το σχέδιο κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου αξιοποιώντας την στάση του ΠΑΣΟΚ που πρωτοστατεί στα
αντιδραστικά σχέδια και, δυστυχώς, τη διαφαινόμενη συναίνεση σημαντικών τμημάτων και των δύο κομμάτων της κοινοβουλευτικής αριστεράς.

Απέναντι σε αυτό τον ολοκληρωτικό οδοστρωτήρα ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, η μόνη απάντηση είναι η συνέχιση – κλιμάκωση και πολιτικοποίηση των αγώνων, η συγκρότηση ενός μετώπου παιδείας – εργασίας – δημοκρατίας, μιας μαχητικής εργατικής αντιπολίτευσης για την ανατροπή της αντιδραστικής και αντεργατικής επιδρομής και της κυβέρνησης Καραμανλή, για την ήττα του αστικού συνασπισμού εξουσίας και κάθε επίδοξου διαχειριστή (ΠΑΣΟΚ ή άλλων συναινετικών «λύσεων»). Το Νέο Αριστερό Ρεύμα, το ΜΕΡΑ, η αντικαπιταλιστική Αριστερά με την μετωπική πολιτική της παρέμβαση, θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αναγκαία κοινή δράση όλων των μαχόμενων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς στην κατεύθυνση αυτή.

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καλεί σε μαζική μαχητική συμμετοχή των εργαζομένων και της νεολαίας στην πανελλαδική κινητοποίηση στη Λάρισα το Σάββατο 18 Γενάρη 1.00 μμ στην Κεντρική Πλατεία, που διοργανώνουν εργατικά σωματεία, σχήματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και η ΕΑΑΚ Θεσσαλίας.

Για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
Δεν θα αφήσουμε κανέναν αγωνιστή όμηρο στα χέρια του κράτους.

Ο αγώνας συνεχίζεται για:
- Παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
- Άμεσο αφοπλισμό της αστυνομίας. Έξω οι δυνάμεις κατοχής από
το κέντρο της Αθήνας. Διάλυση τώρα των ΜΑΤ, κάτω οι χαφιεδοκάμερες.
- Υπεράσπιση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και διάλυση του επανεμφανιζόμενου σπουδαστικού της ασφάλειας.
- Κατάργηση των τρομονόμων και όλου του αντιδραστικού κατασταλτικού πλαισίου

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων της ΝΔ και κάθε επίδοξου διαχειριστή
Μαχητική εργατική αντιπολίτευση – αντικαπιταλιστική πάλη και προοπτική

ΝΑΡ, 15/1/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: