Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

123 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ- ΠΑΡΕΛΘΟΝ – ΠΑΡΟΝ – ΜΕΛΛΟΝ

Η ΑΝΤικαπιταλιστική Αριστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) στις 30 ΑΠΡΙΛΗ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ , στις 7.30 μμ διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:
«Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του εργατικού κινήματος».


Έχουν περάσει 123 χρόνια από την ματωμένη Πρωτομαγιά του Σικάγου που το εργατικό κίνημα κέρδισε με αγώνες και θυσίες το 8ωρο , την ασφάλιση, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Ύστερα από 123 χρόνια ηρωικού αγώνα των εργατών μέσα από τα συνδικάτα τους, το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα ξαναβρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι.

Εν μέσω μιας βαθιάς δομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος , τα αφεντικά, οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και η ΕΕ προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν τα κέρδη των επιχειρήσεων ρίχνοντας τις ζημιές της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας. Μέσω αυτής της διαδικασίας πάγιες κατακτήσεις των εργαζομένων τίθεται υπο αμφισβήτηση.

Ειδικότερα στην περιοχή μας οι εργαζόμενοι στην Εγνατία ήρθαν αντιμέτωποι με μαζικές απολύσεις ενώ 15ώρη, 7ήμερη εργασία και θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα είναι το τίμημα για τους μη απολυμένους. Στη ΣΒΕΚΗ, στον Καρυπίδη και στον Άκμωνα οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες ενώ στους Δήμους στα Πανεπιστήμια και την εκπαίδευση η επισφαλής εργασία κυριαρχεί.

Συν τοις άλλοις, το περιστατικό της 3ης Απριλίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου ο 28χρονος Αρβάν Οσμάν Αμπντουλάχ, Κούρδος οικονομικός μετανάστης από το Βόρειο Ιράκ δέχτηκε δολοφονική επίθεση από τους λιμενικούς στην προσπάθειά του να αναζητήσει καλύτερες συνθήκες ζωής στην Ιταλία, έρχεται να δείξει με τον πιο έντονο τρόπο το δολοφονικό πρόσωπο ενός συστήματος σε κρίση.

Απέναντι σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν τη δική τους απάντηση για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Μια απάντηση που περνάει μέσα από μαζικούς, δυναμικούς, νικηφόρους κοινωνικούς αγώνες. Στην ανάγκη αυτή βρίσκουν σήμερα απέναντί τους μια πλήρως ξεπουλημένη και γραφειοκρατικοποιημένη ηγεσία του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.

Μια ηγεσία που αρνείται να ενώσει το σύνολο των εργαζόμενων. Μια ηγεσία- όπως αυτή της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ- που είναι αντίπαλος και όχι αρωγός των εργατικών αγώνων. Η απουσία από τις κινητοποιήσεις της νεολαίας, στην εξέγερση του ΔΕΚΕΜΒΡΗ, την ώρα που αυτή δεχόταν τις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής, η αναστολή της διαδήλωσης στην πανεργατική απεργία στις 10/12/2008, η αποκήρυξη της διαδήλωσης των πρωτοβάθμιων σωματείων για την Κ. Κούνεβα, είναι μερικά δείγματα αυτού του κατήφορου το τελευταίο διάστημα, που ήρθαν να συμπληρώσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασιακής ειρήνης με το ΣΕΒ και τις προτάσεις στήριξης των τραπεζών. Ενώ τελευταία πράξη της συναινετικής αυτής τακτικής είναι η ακύρωση από την πλευρά της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ της διαδήλωσης της πρωτομαγιάς.

Ενώ την ίδια στιγμή οι απομονωμένοι , κομματικά ελεγχόμενοι αγώνες του ΠΑΜΕ δεν έχουν σα στόχο νικηφόρους εργατικούς αγώνες αλλά την κομματική συσπείρωση και στρατολόγηση μελών. Εξυπηρετεί μια ηττοπαθή λογική όπου οι αγώνες σήμερα δε μπορούν να νικάνε. Γι αυτό το λόγο και δε συμμετέχει και πολλές φορές καταγγέλλει κινητοποιήσεις εργαζομένων. Είναι ένας δρόμος αδιέξοδος και διασπαστικός, όπως φάνηκε και στην περιοχή μας με την υπόθεση του «Καρυπίδη». από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και αν προσπαθεί να μας πείσεις για την αγωνιστικότητά του εξακολουθεί να παραμένει προσκολλημένος στο όραμα της Ε.Ε. ενώ η συμμετοχή του στα σωματεία των εργαζομένων παραμένει ανύπαρκτη και όπου αυτή υπάρχει συνεργάζεται με τις καθεστωτικές δυνάμεις μποϋκοτάροντας τη δυνατότητα των εργαζομένων για κινητοποιήσεις. Παράλληλα τους αγώνες τους βλέπει περισσότερο σα μια ευκαιρία τηλεοπτικής προβολής και αύξησης των εκλογικών ποσοστών του.

Και όμως οι εργάτες και οι εργαζόμενοι δεν παραδίνονται και αγωνίζονται δίνοντας ελπιδοφόρο μήνυμα αγώνα, αντίστασης και εργατικής πάλης. Τι να πρωτοθυμηθούμε: Οι μεγάλοι αγώνες στην Παιδεία τα τελευταία χρόνια υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης και της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών, ο συνεχιζόμενος αγώνας των εργαζομένων στην Υγεία που πέτυχαν αυξήσεις και δέσμευση για μαζικές προσλήψεις, οι μεγάλες κινητοποιήσεις στα λιμάνια, την Ολυμπιακή και τη ΔΕΗ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, οι αγώνες των ΟΤΑ, ο ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων στον Λαναρά απέναντι στο κλείσιμο του εργοστασίου, έδειξαν ότι μπορούν να αναπτυχθούν μαζικοί αγώνες, που να υπερβαίνουν στην πράξη την αδράνεια της γραφειοκρατίας.

Ο συντονισμός πολλών δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων στην αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα και στην πάλη κατά του δουλεμπορίου δείχνει ότι μπορεί σήμερα να υπάρχει πραγματική αγωνιστική ταξική ενότητα των ίδιων των εργαζομένων και μαχητική πάλη ενάντια στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της Ε.Ε.

Οι μαζικές διαδικασίες μέσα στους χώρους δουλειάς, οι συνελεύσεις, οι συντονιστικές επιτροπές, ο οριζόντιος συντονισμός των ίδιων των σωματείων αυτός είναι ο δρόμος για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για αγώνες οργανωμένους από τα κάτω και για συνδικάτα στα χέρια των εργαζόμενων, για να κατακτήσουμε νίκες.

Κατά συνέπεια απαιτείται έλεγχος των αγώνων από τη βάση των εργαζομένων, σωματεία που δεν αποκλείουν κανένα εργαζόμενο, σωματεία στα χέρια των εργαζόμενων. Ίδρυση νέων σωματείων σε χώρους χωρίς συνδικαλιστική έκφραση. Ενιαία συνδικαλιστική έκφραση όλων των εργαζομένων. Ένταξη των ελαστικών εργαζομένων (συμβασιούχοι, stage, ενοικιαζόμενοι) στα σωματεία κάθε κλάδου. Οι απολυμένοι να παραμένουν μέλη των σωματείων.

Προς αυτή την κατεύθυνση παλεύουμε σαν ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α παρεμβαίνοντας σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα της περιόδου. Η μάχη για τις απολύσεις, η μάχη ενάντια στο πάγωμα των μισθών, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ασφαλιστικό, η παιδεία, ο αυταρχισμός και η βία απέναντι στους μετανάστες, οι μάχες για τα ΧΥΤΑ, τους ελεύθερους χώρους και την περιστολή των κοινωνικών και δημοκρατικών ελευθεριών αποτελούν μέτωπα που οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα πρέπει να δώσουν δυναμικούς και ανυποχώρητους αγώνες.



Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., συγκροτήθηκε στις 22 Μάρτη από δυνάμεις και αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας. Στη συγκρότησή της συνέβαλαν οι πολιτικές οργανώσεις ΑΚΟΣ - ΑΡΑΝ – ΑΡΑΣ – ΕΚΚΕ – ΝΑΡ – νΚΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ – ΟΚΔΕ – ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΣΕΚ που συμμετέχουν και στα μετωπικά σχήματα ΜΕ.Ρ.Α. και ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α, η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, αλλά και εκατοντάδες ανένταχτοι αγωνιστές. Ξεκίνησε με τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σπόρτιγκ στις 31 Γενάρη και γεννήθηκε μέσα από δεκάδες συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, αμέσως μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και είναι ανοιχτή σε κάθε συλλογικότητα, αγωνιστή και αγωνίστρια που μοιράζεται αυτές τις αγωνίες και αναζητήσεις. Στηρίζεται στην ενότητα δυνάμεων και αγωνιστών που πρωτοστάτησαν στις μεγάλες μάχες της προηγούμενης περιόδου: την κορύφωση της εξέγερσης του Δεκέμβρη, στις απεργίες για το ασφαλιστικό, στη μεγάλη απεργία διαρκείας των δασκάλων, στις φοιτητικές καταλήψεις, στην πάλη ενάντια στην αναθεώρηση του Συντάγματος, στις αντιπολεμικές και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις, στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων, στον αγώνα για τις δημοκρατικές ελευθερίες. Επιδιώκουμε να παρέμβουμε σε όλα τα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα της περιόδου και θα συμμετέχουμε στις ερχόμενες ευρωεκλογές, ζητώντας τη στήριξη όλων εκείνων που σήμερα αναζητούν δρόμους αντίστασης, ρήξης και ανατροπής.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Να τιμωρηθούν οι λιμενικοί δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του Κούρδου πρόσφυγα Αριβάν Οσμάν Αμπντουλά στην Ηγουμενίτσα

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Ο Αριβάν Οσμάν Αμπντουλά Κούρδος πρόσφυγας από το Ιράκ βρίσκεται σε κώμα έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη κατά τη σύλληψή του από άνδρες του λιμενικού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 3 Απριλίου 2009. Παρά την προσπάθεια απόκρυψης του περιστατικού και στη συνέχεια συγκάλυψής του από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας –το οποίο έκανε λόγο αρχικά για «ατύχημα» και έπειτα για «αυτοτραυματισμό» του πρόσφυγα-, το γεγονός αποκαλύφθηκε και έλαβε δημοσιότητα χάρη στην κινητοποίηση του κινήματος αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη και την αποφασιστικότητα των προσφύγων αυτόπτων μαρτύρων και του ξάδελφου του θύματος που είναι αναγνωρισμένος πρόσφυγας στη Σουηδία.

Ο θανάσιμος τραυματισμός του Αμπντουλά δεν είναι ούτε «τυχαίο» ούτε «μεμονωμένο» περιστατικό. Είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης δράσης του λιμενικού σώματος και συγκεκριμένα των ειδικών δυνάμεων στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, αλλά και στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας. Είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα των «επιχειρήσεων αποτροπής της λαθρομετανάστευσης» που έχουν εξαπολύσει η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται από συστηματική καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων και από πρωτοφανή αγριότητα, ενάντια σε ανθρώπους που το μόνο τους «έγκλημα» είναι το πέρασμα των συνόρων, η προσπάθεια διαφυγής από τον πόλεμο και την εξαθλίωση και η διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής.

Σε συνέχεια της σχεδόν εικοσαετούς αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ελληνικού κράτους, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχοντας στην πράξη καταργήσει το δικαίωμα στο άσυλο, με τα ποσοστά αναγνώρισης της προσφυγικής ιδιότητας να κινούνται κάτω του 1%, και αρνούμενη την εφαρμογή μιας νέας διαδικασίας νομιμοποίησης των αλλοδαπών εργαζομένων, εξωθεί εκατοντάδες οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες στην επιλογή να εγκαταλείψουν την Ελλάδα λαθραία από τα δυτικά λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας και να υποβάλλουν αίτηση ασύλου σε χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης. Οι ευθύνες της είναι τεράστιες γιατί έχοντας τελικά ανακηρύξει την καταστολή σε μοναδικό δόγμα της μεταναστευτικής της πολιτικής, οδηγεί στην όξυνση του αυταρχισμού και της αστυνομικής αυθαιρεσίας, τροφοδοτώντας παράλληλα ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις στην κοινωνία.

Σήμερα, στην «πολιτισμένη» Ευρωπαϊκή Ένωση και σε καιρό ειρήνης, βιώνουμε μια χωρίς προηγούμενο απαξίωση της ανθρώπινης ζωής στο πρόσωπο των μεταναστών και προσφύγων. Στην Αθήνα, στο τμήμα Αλλοδαπών έχουν χάσει τους τελευταίους μήνες τρεις πρόσφυγες τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων. Στο Αιγαίο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν πνιγεί 511 πρόσφυγες τα τρία τελευταία χρόνια, ενώ εκατοντάδες άλλοι θα παραμείνουν «άγνωστοι», νεκροί του πολέμου που οι κυβερνήσεις της Ευρώπης έχουν κηρύξει ενάντια στη μετανάστευση. Ο Αμπντουλά εγκατέλειψε το «απελευθερωμένο» από το ΝΑΤΟ Ιράκ, ξεπέρασε τους κινδύνους και την ταλαιπωρία του παράνομου ταξιδιού, για να λυγίσει κατά το βασανισμό του από τους «κομάντο» του λιμενικού, από εκείνους που εργάζονται υποτίθεται για την «ασφάλειά μας».

Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το έγκλημα να συνεχιστεί. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι και όλες την ευθύνη και να αντιδράσουμε απέναντι στις κρατικές δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων όπως πράξαμε στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Να αντισταθούμε ενάντια στο ρατσισμό, την εκμετάλλευση και την καταστολή σε βάρος μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι όχι μόνο καλούνται σήμερα να υποστούν πρώτοι τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ως το πιο ευάλωτο και στυγνά εκμεταλλευόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, αλλά και συστηματικά επιδιώκεται να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα των επιπτώσεών της στην κοινωνία.

-- Να σταματήσουν επιτέλους οι δολοφονίες και οι βασανισμοί μεταναστών/ριων.

-- Κανένας άνθρωπός δεν είναι λαθραίος.

-- Άσυλο, νομιμοποίηση και ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα στους μετανάστες/ριες και πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα.

-- Όχι στην Ευρώπη-φρούριο, σύνορα ανοιχτά για τους πρόσφυγες.


-- Κάτω η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κάτω η κυβέρνηση της λιτότητας, της ανεργίας και των κρατικών δολοφονιών.


ΑΝΤικαπιταλιστική Αριστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ





1η ΜΑΗ: νέα ταξική αγωνιστική ενότητα


Ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση και πορεία την 1η Μάη, στις 11.00 π.μ. στο Μουσείο-Πατησίων (Αθήνα), στις 10.00 π.μ. στην Καμάρα (Θεσσαλονίκη).

Πολιτική Εκδήλωση του ΝΑΡ για την Πρωτομαγιά, στην Αθήνα, την Πέμπτη 30 Απρίλη στις 7.00 μ.μ. στη Νομική.

Στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης και της αντεργατικής επίθεσης, απαιτείται η προβολή των στόχων της χειραφέτησης του κόσμου της εργασίας από τα δεσμά του κεφαλαίου, των καπιταλιστικών ολοκληρώσεων και της εκμετάλλευσης. Η πάλη για εργατική, αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση με αποφασιστικό παράγοντα ένα ταξικά αναγεννημένο εργατικό κίνημα, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς διαχωρισμό από το αστικοποιημένο συνδικαλιστικό κίνημα, από την πολύπλευρη και μη αντιστρέψιμη κρίση του. Μάλιστα, σε συνέχεια της υποταγμένης στάσης τους το Δεκέμβρη, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν θα κάνουν φέτος συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως, αλλά "χρέωσαν" την εθιμοτυπική γιορτή τους στο Ε.Κ.Α., με μια συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος, δίπλα από το Σύνταγμα, ώστε να αποφύγουν ακόμα και μια μαζική και μεγάλη διαδήλωση!

Οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, σε συσκέψεις, αποφάσισαν να διοργανώσουν μαζική ανεξάρτητη συγκέντρωση στο Μουσείο, την 1η Μάη, στις 11.00 π.μ. και πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε. Στην ανεξάρτητη συγκέντρωση στο Μουσείο καλεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αφίσα και προκήρυξή της.
Για την διοργάνωση της συγκέντρωσης στο Μουσείο, συγκροτήθηκε "Πρωτοβουλία για ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς" με τη συμμετοχή ταξικών συνδικαλιστών από πολλούς εργασιακούς χώρους, σωματεία και εργατικά σχήματα-συσπειρώσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Καλούν επίσης η "επιτροπή συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στις απολύσεις" ενώ στηρίζουν την ανεξάρτητη συγκέντρωση πολλές οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς. Στην Καμάρα, στις 10.00 π.μ. η ανεξάρτητη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε την προκήρυξη-κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την 1η Μάη:
http://www.narnet.gr
/index.php?option=com_content&task=view&id=187&Itemid=31

Η νέα υπό διαμόρφωση ταξική συνεργασία- συμφωνία που επεδίωξε η πρασινογάλαζη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ και η συμμετοχή -υποταγή της ως κοινωνικού εταίρου στην ΟΚΕ,
αποκαλύπτει το ιστορικό διαζύγιο του αστικοποιημένου - υποταγμένου συνδικαλισμού με τις ανάγκες της εργατικής και νεολαιίστικης πάλης (ως περιεχόμενο, στόχοι, δομή, συγκρότηση, μορφές πάλης, λειτουργία). Η άρνηση του ΠΑΜΕ σε κάθε λογική ταξικής αγωνιστικής ενότητας και η ρεφορμιστική του λογική δεν δίνει απάντηση- διέξοδο. Στο έδαφος αυτής της ταξικής προδοσίας από τη μια και της κραυγαλέας πλέον ανεπάρκειας από την άλλη, αναπτύσσονται και τάσεις ανοιχτής συνδιαλλαγής με την εργοδοσία, αλλά και σημαντικές, πολύμορφες και αντιφατικές, τάσεις αναζήτησης ενός διαφορετικού δρόμου για την εργατική συσπείρωση και πάλη (σωματεία και διαδήλωση Κούνεβα, κ.λπ.). Οι τάσεις αυτές μπορούν και πρέπει να συναντηθούν με τη λογική για ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και νέα αγωνιστική ταξική ενότητα
.

Η φετινή 1η Μάη μπορεί και πρέπει να προβάλλει αυτές τις ανάγκες και δυνατότητες του κόσμου της δουλειάς, αποτελώντας έναν σταθμό στην ανάπτυξη των εργατικών αγώνων ενάντια στην κρίση, το κεφάλαιο και την αντεργατική πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ.

Το ΝΑΡ συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση μέσα από τα σωματεία, τα εργατικά σχήματα, με το δυναμικό του, ώστε να παρθούν παντού πρωτοβουλίες που θα αναδεικνύουν σε μορφή και περιεχόμενο μια τέτοια λογική και προοπτική. Επίσης, διοργανώνει πολιτική εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, με θέμα "εργατική αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση", την Πέμπτη 30 Απρίλη στην Αθήνα, στις 7.00 μ.μ. στη Νομική.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,

Αυτή η Πρωτομαγιά είναι διαφορετική. Δεν είναι «μια από τα ίδια». Είναι:

Æ Πρωτομαγιά της κρίσης. Ο καπιταλισμός, το σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταστροφής, της αλλοτρίωσης, της φτώχειας και των πολέμων, αποκαλύπτεται «γυμνό».

Æ Πρωτομαγιά μετά τον Δεκέμβρη, όπου αποδείχθηκε ότι οι κοινωνικές εκρήξεις και οι εξεγέρσεις δεν ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της ανθρωπότητας, δεν αποτελούν ουτοπία λίγων επαναστατών, αλλά υπαρκτή δυνατότητα της εποχής μας.

Æ Πρωτομαγιά εργατικής πολιτικής κόντρα στο αστικό πολιτικό σύστημα που βουλιάζει στα σκάνδαλα και στη σήψη.

Æ Πρωτομαγιά αποφασιστικής καταδίκης της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ που αναπτύσσει την ουσιαστική συναίνεση παντού.

Æ Πρωτομαγιά της χρεοκοπίας του υποταγμένου- αστικοποιημένου συνδικαλισμού. Της χρεοκοπίας όσων τρέφουν αυταπάτες γι’ αυτόν. Όσων μετέτρεψαν το πρώτο βήμα διαφοροποίησης από τον υποταγμένο συνδικαλισμό σε ηττοπαθή απομονωτισμό.

Æ Πρωτομαγιά της διεθνιστικής αλληλεγγύης στον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική «διέξοδο» από την κρίση, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την καταπίεση και τον πόλεμο.

Æ Πρωτομαγιά ΚΟΚΚΙΝΗ, της αντικαπιταλιστικής επανάστασης, της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης, για μια άλλη Αριστερά, για έναν πόλο των αντικαπιταλιστικών και επαναστατικών δυνάμεων.

Το πρώτο βήμα έγινε. Η συγκρότηση της ΑΝΤικαπιταλιστικής Αριστεράς ΣΥνεργασίας για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α) από 10 οργανώσεις της επαναστατικής, κομμουνιστικής, και οικολογικής αριστεράς ανοίγει το δρόμο για μια συνολική ανταρσία ενάντια στην υποταγή, το συμβιβασμό και την ήττα.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ

(ΝΑΡ)

Γραφείο περιοχής

ΗΠΕΙΡΟΥ- ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΝΑΡ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1η ΜΑΗ 2009


Εργάτες, Εργάτριες, Νέοι και Νέες

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του 1886 έγινε το σύμβολο μιας νέας εποχής στη ζωή και τον αγώνα των εργατών ενάντια στην αστική τάξη, για το δικαίωμα στη δουλειά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, την κοινωνική απελευθέρωση.


Σήμερα, σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αστικές κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, «δεξιές», κεντροδεξιές ή «κεντροαριστερές»» ακολουθούν την ίδια αντιδραστική, αντεργατική πολιτική της άγριας λιτότητας, της απελευθέρωσης των αγορών, των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της λεηλασίας της φύσης και του περιβάλλοντος, της πνευματικής και πολιτιστικής λοβοτομής.


Σε μια εποχή πρωτόγνωρων δυνατοτήτων από την εκρηκτική ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, το κεφάλαιο επιχειρεί να απαντήσει στην κρίση του με τη συντριβή των συλλογικών δικαιωμάτων των εργατών - παραγωγών του πλούτου. Υπερασπίζοντας με κάθε τρόπο τον «ιερό νόμο» της κερδοφορίας και του ανταγωνισμού. Περιφρουρώντας την καπιταλιστική ιδιοκτησία και την πολιτική κυριαρχία του με πακτωλό χρημάτων στις τράπεζες και τις επιχειρήσεις, «ξέπλυμα» του ληστρικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, νέα «κίνητρα» στους επενδυτές.


Αυτή είναι και η πολιτική της Ε.Ε., του ΔΝΤ και όλων των υπερεθνικών καπιταλιστικών λόμπι. Και οι όποιες διαφοροποιήσεις υπέρ ενός διαφορετικού μίγματος καπιταλιστικής διαχείρισης, με πιο ενισχυμένο το σκέλος της κρατικής παρέμβασης, ενός «πράσινου καπιταλισμού» ή ενός περιορισμένου «νεοκεϊνσιανισμού» (υπέρ του κεφαλαίου πάντοτε), χρησιμοποιούνται σαν «αναισθητικά» για την ακόμη πιο αποφασιστική προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.


Στη χώρα μας ο νέος γύρος λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων έχει ξεκινήσει, με τα «επικαιροποιημένα σύμφωνα σταθερότητας» της Ε.Ε., τα νέα προγράμματα «επιτήρησης» και την άμεση ενεργοποίηση όλου του προηγούμενου αντεργατικού νομοθετικού οπλοστασίου των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Τα μέτρα αυτά δεν επιδιώκουν απλά «να μεταφέρουν το κόστος στις πλάτες των εργαζόμενων». Στοχεύουν βαθύτερα και πολύ πιο στρατηγικά, στην ουσιαστική αντικατάσταση όλης της τάξης από ένα μισοεφεδρικό – μισοεργαζόμενο στρατό παραγωγών του κοινωνικού πλούτου με οριακή ή και καμία συλλογική προστασία, κατακερματισμένο και σκληρά εκμεταλλευόμενο. Οι πολιτικές της «ενεργούς απασχόλησης», τα κίνητρα στις επιχειρήσεις, οι μαζικές απολύσεις, οι δηλώσεις Μίχαλου και οι ρυθμίσεις της Κομισιόν για την «εβδομάδα» δύο ή τριών ημερών, οι ιδιωτικοποιήσεις, αναδομούν συνολικά τις εργασιακές σχέσεις, το μέτρο του εργάσιμου χρόνου και την έννοια της θέσης εργασίας. Θέλουν το πάγωμα όχι μόνο των μισθών αλλά και κάθε φωνής συλλογικής αντίστασης. Τυλίγουν την κοινωνία με ένα αυταρχικό δίχτυ τρόμου, παρακολούθησης, καμεροχαφιεδισμού και αστυνομοκρατίας. Αφήνουν ανεξέλεγκτη την εργοδοτική τρομοκρατία, όπως έδειξε η δολοφονική επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Αυτή είναι η εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ (με τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) για τη διέξοδο από την κρίση.


Εργάτες, Εργάτριες, Νέοι και Νέες


Για το κεφάλαιο και τα κέρδη του αυτή η «απάντηση στην κρίση» είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Για το εργατικό κίνημα είναι μάχη για την επιβίωσή του, την υπεράσπιση των επόμενων γενιών, τη νικηφόρα αντιμετώπιση του εργασιακού μεσαίωνα. Τα μέτρα αυτά δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Θα αποτύχουν για άλλη μια φορά. Ελλείμματα έχει ο μισθός μας και όχι η περιουσία τους! Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανένα! Η εργατική τάξη δεν μπαίνει στην κατάψυξη του τρόμου και στο «πάγωμα» των μισθών, αλλά θα διαμορφώσει μια θερμή άνοιξη διεκδικώντας ελευθερία, αξιοπρεπή δουλειά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους.


Ωστόσο τα πράγματα «πρέπει να πάνε αλλιώς». Το συνδικαλιστικό κίνημα, σήμερα, είναι από κάθε άποψη αναντίστοιχο με τις απαιτήσεις που διαμορφώνει η κρίση, η επίθεση του κεφαλαίου, οι αλλαγές στους δρόμους ριζοσπαστικοποίησης της εργατικής τάξης. Η ενσωμάτωση της ΓΣΕΕ στις αστικές επιδιώξεις ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Όχι μόνο υπέγραψε συμβάσεις «εργασιακής ειρήνης» με τους εργοδότες, όχι μόνο στάθηκε εχθρικά απέναντι στην εξέγερση του Δεκέμβρη αλλά και σε κάθε σοβαρή κλαδική κινητοποίηση των τελευταίων ετών, όχι μόνο δεν ανοίγει μέτωπο κατά των ιδιωτικοποιήσεων, όχι μόνο αποδέχεται το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για την ελαστική εργασία (δηλ. νομιμοποιεί το δουλεμπόριο) και καταγγέλλει τις κινητοποιήσεις για την Κούνεβα, αλλά, σε περίοδο μαζικών απολύσεων, προτάσσει κοινό μέτωπο με τον ΣΕΒ για την «οικονομική στήριξη και επανένταξη των απολυθέντων» (σαν την ανθρωπιστική βοήθεια των ιμπεριαλιστών μετά τους βομβαρδισμούς)!!! Το διαζύγιο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας με τους εργαζόμενους που «εκπροσωπεί» είναι πλέον μη αντιστρεπτό.


Η Αυτόνομη Παρέμβαση (του ΣΥΝ) δεν μπορεί να απογαλακτιστεί από τη φιλο - Ε.Ε. φυσιογνωμία της, τις αυταπάτες για ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» και ένα «φιλολαϊκό ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας». Γι’ αυτό δεν μπορεί να εκφράσει ένα κίνημα ρήξης με την επίθεση του κεφαλαίου, να υπερασπίσει τα εργατικά δικαιώματα, να ξεφύγει από τη συνδιαχείριση. Γι’ αυτό «συγκυβερνά» με ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ και πολλές μεγάλες ομοσπονδίες. Τo ΠΑΜΕ, όπως έχει δείξει και η 10ετής παρουσία του, δεν μπορεί να φέρει μια νέα πνοή στους ταξικούς αγώνες, να δημιουργήσει όρους υπέρβασης του αστικοποιημένου συνδικαλισμού, να ξεπεράσει τα όρια μιας στενής συσπείρωσης των παραταξιακών του δυνάμεων, να συνδεθεί με τα αυθεντικά γεγονότα της ταξικής πάλης. Αποφεύγει να οργανώσει τον άμεσο πολιτικό αγώνα για την ανατροπή των επιλογών του κεφαλαίου, στο όνομα μιας γενικής ζύμωσης και διαμαρτυρίας. Για αυτό οι πλειοψηφούσες δυνάμεις του στα σωματεία υπογράφουν τις ίδιες πάνω-κάτω συμβάσεις με την κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ εργασιακής ειρήνης της ΓΣΕΕ, χωρίς κάποια ιδιαίτερη μάχη.


Εργάτες, Εργάτριες, Νέοι και Νέες


Στις συνθήκες αυτές είναι ώριμη η στρατηγική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, ως βασική προϋπόθεση μιας νικηφόρας ταξικής-αντικαπιταλιστικής απάντησης στην κρίση. Ενός αναγεννημένου, ταξικού εργατικού κινήματος, που θα ενώνει ειδικευμένους και ανειδίκευτους, Έλληνες και ξένους, σταθερά και ελαστικά εργαζόμενους και άνεργους. Για μια επανεξόρμηση των ιδεών της εργατικής χειραφέτησης και της κατάργησης της εκμετάλλευσης. Για μια νέα αγωνιστική ταξική ενότητα που θα έχει στον πυρήνα του τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και δυνατότητες, την πάλη για ριζική βελτίωση και αλλαγή της θέσης των εργαζομένων, από σήμερα μέχρι και την κατάργηση του συστήματος της μισθωτής εκμετάλλευσης. Για στόχους πάλης που θα βρίσκονται σε ρήξη με την αντεργατική επίθεση, σε συνολική σύγκρουση με την εργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις! Για προώθηση του οριζόντιου συντονισμού των εργατικών συλλογικοτήτων (σωματείων, συλλόγων, συνδέσμων και επιτροπών αγώνα) αλλά και πρωτοπόρων αγωνιστών, με όρους γενικών συνελεύσεων και εργατικής δημοκρατίας.


Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, καλούν σε συστράτευση όλες τις πρωτοπόρες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του αντικαπιταλιστικού-ανατρεπτικού αγώνα.


Για ένα κοινωνικό και πολιτικό κίνημα Εργατικής-Λαϊκής Αντιπολίτευσης, αντίστασης και ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου, που θα μπορεί να αποκρούει μέτρα, να σπάει καίριους κρίκους της αντεργατικής επίθεσης, να πετύχει υλικές κατακτήσεις υπέρ των εργαζομένων και να διαμορφώσει συνθήκες για μια συνολική αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για την επαναστατική ανατροπή της αστικής κυριαρχίας.


Για την ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, της σύγχρονης κομμουνιστικής απελευθερωτικής προοπτικής. Που θα υπερασπίζεται τις κατακτήσεις του Οκτώβρη και των άλλων μεγάλων επαναστάσεων, όλες τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, αλλά και θα αναζητά τολμηρά τις αιτίες για τις καταρρεύσεις των τελικά εκφυλισμένων-αντεργατικών καθεστώτων του «υπαρκτού σοσιαλισμού». Μια Αριστερά δυνατή και ενωτική

μια Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή!, που θα συμβάλλει στην αγωνιστική συμπόρευση όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας, θα οργανώνει την κοινή δράση! Μια Αριστερά πρωτοπόρα σε νικηφόρους αγώνες, που θα διατηρεί την πολιτική της αυτοτέλεια και δεν θα δορυφοροποιείται γύρω από το ρεφορμισμό! Μια Αριστερά της ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ,


Όλοι μαζί στις ανεξάρτητες πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις επιθεώρησης των δυνάμεων μιας νέας αγωνιστικής ταξικής ενότητας για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης- κεφαλαίου- ΕΕ, για την ανίχνευση των δρόμων της σύγχρονης αναγέννησης του εργατικού κινήματος.


Νέο Αριστερό Ρεύμα

www.narnet.gr

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1η Μάη 2009





ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ!ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΣΕΕ-ΣΕΒ!ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

Εργάτες, Εργάτριες, Νέοι και Νέες

123 χρόνια μετά τον ηρωικό και ματοβαμμένο ξεσηκωμό στο Σικάγο.
Να κάνουμε την Πρωτομαγιά μέρα ανταρσίας των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μεθοδεύουν οι καπιταλιστές, οι κυβερνήσεις τους, η Ε.Ε.. Να συνεχίσουμε στο δρόμο της εξέγερσης του Δεκέμβρη, που τρόμαξε το πολιτικό σύστημα και γέννησε ξανά μαζικά την ελπίδα της μαζικής σύγκρουσης για την ανατροπή από τα κάτω των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.Να δώσουμε συνέχεια στους μεγάλους αγώνες του τελευταίου διαστήματος, που έδειξαν τη διάθεση μεγάλων κομματιών εργαζομένων να αναζητήσουν δρόμους αγώνα και υπέρβασης της λογικής του ταξικού συμβιβασμού της γραφειοκρατίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που σπεύδει στην Πρωτομαγιά (όπως και στην απεργία στις 10 Δεκέμβρη) να ακυρώσει προκαταβολικά την πανεργατική διαδήλωση εξαγγέλλοντας συγκέντρωση στη… Κλαυθμώνος.




ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ!
Στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης και ως απάντηση σ’ αυτή οι κυβερνήσεις ,το κεφάλαιο και η ΕΕ προωθούν αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, επιχειρούν να ρίξουν το βάρος της στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Στη χώρα μας ο νέος γύρος λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων έχει ξεκινήσει: -Με τις απολύσεις και την αύξηση της ανεργίας που αξιοποιείται ως φόβητρο για να αποδέχονται οι εργαζόμενοι χειρότερες συνθήκες εργασίας και μειωμένες αποδοχές.-Με τα «επικαιροποιημένα σύμφωνα σταθερότητας» της Ε.Ε., τα νέα προγράμματα «επιτήρησης» και την άμεση ενεργοποίηση όλου του προηγούμενου αντεργατικού νομοθετικού οπλοστασίου των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. -Με τις ρυθμίσεις της Κομισιόν για την «εβδομάδα» δύο και τριών ημερών, -Με την εξάρθρωση της σταθερής εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις και την άγρια λιτότητα, τη διαρκή προώθηση της αντιασφαλιστικής επίθεσης και την επιχειρηματική παιδεία. -Με την εργοδοτική τρομοκρατία, όπως φάνηκε και με τη δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, τον αυταρχισμό, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.- Με τον ρατσισμό επιχειρούν τον αποπροσανατολισμό και την διάσπαση της εργατικής τάξης.



ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!
Τα μέτρα αυτά δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Θα αποτύχουν για μια ακόμα φορά. Ελλείμματα έχει ο μισθός μας και όχι η περιουσία τους! Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανένα! Η εργατική τάξη δεν μπαίνει στην κατάψυξη του τρόμου και στο «πάγωμα» των μισθών, αλλά θα διαμορφώσει μια θερμή άνοιξη διεκδικώντας ελευθερία, αξιοπρεπή δουλειά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς τη δικιά τους κρίση!







Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι αντίπαλος των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων. Υπέγραψε συλλογικές συμβάσεις εργασιακής ειρήνης. Τοποθετήθηκε εχθρικά απέναντι στο κίνημα του Δεκέμβρη. Απουσίασε από το κίνημα αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα. Προωθεί την ταξική συνεργασία με το ΣΕΒ αντί την μαχητική εργατική αντίσταση και διεκδίκηση. Απάντηση δεν μπορούν να δώσουν ούτε η πολιτική της Αυτόνομης Παρέμβασης να συγκυβερνά με την ΠΑΣΚΕ σε αρκετά σωματεία, ούτε ο απομονωτισμός, η ρεφορμιστική λογική και η πρακτική των κομματικών παρελάσεων του ΠΑΜΕ, που αρνείται κάθε ενωτικής αγωνιστικής συσπείρωσης.
Την ελπίδα δίνουν οι ίδιοι οι αγώνες. Οι πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις το 2006-7 ενάντια στη αναθεώρηση του Συντάγματος, οι απεργίες για το ασφαλιστικό, οι κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Το κίνημα των σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα ανάδειξε το πρόβλημα του σύγχρονου δουλεμπορίου. Η πάλη των εργαζομένων του Λαναρά, της Φριγκογκλάς και των άλλων εργοστασίων που κλείνουν, το κίνημα ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία είναι ελπιδοφόρα δείγματα μιας νέας ενότητας στη βάση των εργατών. Νέα σωματεία ιδρύονται σπάζοντας το άβατο στη συνδικαλιστική δράση. Στις 10 Δεκέμβρη και στις 2 Απρίλη φάνηκε η διάθεση πολλών σωματείων για αγωνιστικό συντονισμό.
Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε! Με αγωνιστική ταξική ενότητα των ίδιων των εργαζομένων και στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Με μαζικές συνελεύσεις για να είναι τα συνδικάτα και οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων. Με ενιαία συνδικαλιστική έκφραση όλων των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, ένταξη των ελαστικών εργαζομένων (συμβασιούχοι, stage, ενοικιαζόμενοι), των απολυμένων και των ανέργων στα σωματεία, με ίδρυση νέων σωματείων όπου χρειάζεται. Με οριζόντιο συντονισμό των ίδιων των πρωτοβάθμιων σωματείων. Με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις εργοστασίων που κλείνουν.
Απαιτείται συνολική σύγκρουση με την εργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις! Αγώνας για την αντίσταση, ρήξη, ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου. Άμεση κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας. Εργατικό κίνημα για εμάς σημαίνει σύγκρουση με τις πολιτικές του κεφαλαίου, όχι διαπραγμάτευση για το πόσο θα χειροτερεύσει η θέση των εργαζομένων, ούτε συμμόρφωση με τα όρια αντοχής του κεφαλαίου και της ΕΕ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:-Όχι στην ανεργία - Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των επιχειρήσεων που κλείνουν και εργατικός έλεγχος.-Να σπάσει τώρα η λιτότητα – γενναίες αυξήσεις – 1400 ευρώ κατώτατο μισθό – Καταγγελία της άθλιας συλλογικής σύμβασης ΓΣΕΕ – ΣΕΒ. 35ωρο χωρίς μείωση των αποδοχών, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση του θεσμού των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, των stage, της άνισης μεταχείρισης των ξένων εργατών και όλων των μορφών του σύγχρονου δουλεμπορίου. -Να αυξηθούν οι δαπάνες για υγεία, παιδεία, ασφάλιση. -Δημόσια και δωρεάν παιδεία–υγεία –ασφάλιση για όλους.
Όχι στους πολεμικούς εξοπλισμούς.
-Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα τρομοκρατικά κατασταλτικά μέτρα. Λευτεριά στους συλληφθέντες του Δεκέμβρη.




ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ!
Είκοσι ακριβώς χρόνια μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» όχι μόνο διαψεύδεται η πίστη των αστών στη ζωτικότητα και ανωτερότητα του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος, αλλά και βρίσκεται σε εξέλιξη μια βαθιά, πολύπλευρη και δομική κρίση του… υπαρκτού καπιταλισμού! Ήρθε η ώρα να ξαναβγεί μπροστά η εργατική τάξη στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά της. Να έχει πρωτοπόρο ρόλο στη πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, τον εθνικισμό και τον πόλεμο. Να ηγηθεί στον αγώνα για την κατάργηση του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και στην πάλη για μια νέα σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική.




ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ!
Να στηρίξουμε τις μαχητικές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις των σωματείων, των ταξικών συνδικαλιστών, των επιτροπών αγώνα και των πρωτοβουλιών συντονισμού. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο, την Ε.Ε., και τις κυβερνήσεις τους




ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11.00 στο ΜΟΥΣΕΙΟ και την ΠΟΡΕΙΑ στη ΒΟΥΛΗ-Γραφεία Ε.Ε.

Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Στους αγώνες και στις ευρωεκλογές να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!



Στους αγώνες και στις ευρωεκλογές
να κάνουμε
ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

H ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, γεννήθηκε μέσα από δεκάδες λαϊκές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα και στην μεγάλη συγκέντρωση στο Σπόρτιγκ στις 31 Γενάρη, αμέσως μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Συγκροτήθηκε στις 22 Μάρτη, με την συμμετοχή δυνάμεων, αγωνιστών και αγωνιστριών της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας και δίνει το παρών με ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές.
Είναι αποτέλεσμα της ενότητας που χτίστηκε μέσα στις μεγάλες μάχες της προηγούμενης περιόδου από δυνάμεις, αγωνιστές και αγωνίστριες που πρωτοστάτησαν: στην κορύφωση της εξέγερσης του Δεκέμβρη, στις απεργίες για το ασφαλιστικό, τη μεγάλη απεργία διαρκείας των δασκάλων, τις φοιτητικές καταλήψεις, τις αντιπολεμικές και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις, τις διεθνείς κινητοποιήσεις από την Γένοβα μέχρι το Στρασβούργο, την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων, τον αγώνα για τις δημοκρατικές ελευθερίες, την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Μας ενώνουν η αντικαπιταλιστική προοπτική, η επιμονή στον επαναστατικό δρόμο, η αναζήτηση μιας νέας σοσιαλιστικής κομμουνιστικής προοπτικής

Είναι ώρα να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ
για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές!

Δεν θα αφήσουμε να φορτώσουν στις πλάτες μας την κρίση του καπιταλισμού, με μαζικές απολύσεις, ανεργία, λιγότερες μέρες εργασίας με μείωση μισθών, με δουλειά λάστιχο χωρίς κοινωνική ασφάλιση και με εργοδοτική τρομοκρατία αντί για συλλογικές συμβάσεις. Δεν θα τους αφήσουμε να αρπάζουν δισεκατομμύρια για να σώσουν τις τράπεζες τους, να κλείνουν τα εργοστάσια και να ιδιωτικοποιούν τις συγκοινωνίες, τα λιμάνια, την Ολυμπιακή, την παιδεία και την υγεία. !
Παλεύουμε
 για εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των εργοστασίων που κλείνουν,
 για την απαγόρευση των απολύσεων,
 για πλήρη απασχόληση, 35ωρο 5ήμερο 7ωρο
 για 1400 ευρώ κατώτερο μισθό, σύνταξη.

Η διέξοδος από την κρίση και τη νέα βαρβαρότητα του κεφαλαίου και της οικολογικής κρίσης, βρίσκεται στην αντίσταση, στις απεργίες, τις καταλήψεις και διαδηλώσεις. Στους ενωτικούς, μαχητικούς αγώνες, για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου.

Είναι ώρα να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ
για να τελειώνουμε με την ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου, του ρατσισμού!

Μια σειρά μαχητικών αντικαπιταλιστικών και αντιπολεμικών αγώνων αποδεικνύουν ότι είναι εκατομμύρια αυτοί που θέλουν να τελειώνουμε με την Ε.Ε. των καπιταλιστών. Στο Λονδίνο κατά της G20, στο Στρασβούργο κατά του ΝΑΤΟ, στις γενικές απεργίες στη Γαλλία, την Ιταλία, στη εξέγερση του Δεκέμβρη στην Ελλάδα, τα ΟΧΙ των λαών ενάντια στο ευρωσύνταγμα και στην ευρωσυνθήκη παίρνουν μαζικό χαρακτήρα.
Η ΕΕ δεν είναι σπίτι των λαών αλλά το σφαγείο των πολυεθνικών. Είναι όργανο της επίθεσης των καπιταλιστών απέναντι στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας. Είναι συνεργός και συμμέτοχος στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ,. Είναι ρατσιστικό φρούριο σε βάρος των μεταναστών.
Δεν μεταρρυθμίζεται σε Ευρώπη των λαών.
Απαιτείται συνολική σύγκρουση με την ΕΕ, αγώνας για την ανατροπή της! Πάλη για τη ρήξη, την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση και διάλυση της ΕΕ, για την Ελλάδα της εργατικής εξουσίας, από τη σκοπιά του διεθνισμού και όχι της εθνικιστικής περιχαράκωσης ή της «αυτοδύναμης ανάπτυξης». Με προοπτική τον επαναστατικό μετασχηματισμό, τη διεθνιστική αλληλεγγύη, τη συνεργασία και ενοποίηση επαναστατημένων χωρών και κινημάτων. Για μια νέα σοσιαλιστική – κομμουνιστική προοπτική στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.
Παλεύουμε για την άμεση κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας και κάθε επιτήρησης. Για να σταματήσουν οι ληστρικές επιθέσεις στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Για να μην περάσουν οι επιθέσεις σε βάρος των γυναικών στις συντάξεις. Για την κατάργηση του ρατσιστικού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, για την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και άσυλο στους πρόσφυγες. Για να ανατραπούν τα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα της Μπολόνια. Να καταργηθεί η ΚΑΠ που ξεκληρίζει τους αγρότες. Για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα

Είναι ώρα να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ
για να πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ και να ανατραπεί ο δικομματισμός!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδίδεται σε μια ληστρική επιδρομή στα συμφέροντα των εργαζόμενων, στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Ταυτίζεται σε αντιδραστικότητα ακόμη και με το ακροδεξιό και ρατσιστικό ΛΑΟΣ που σήμερα τη στηρίζει όλο και περισσότερο! Προωθεί τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις με μια συνολική επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία στους μισθούς και τις συντάξεις, στην παιδεία, την υγεία, στο σύνολο των κοινωνικών δικαιωμάτων. Τρομοκρατημένη από την κοινωνική αποδοχή της εξέγερσης του Δεκέμβρη επιδιώκει να πάρει ρεβάνς. Ενεργοποιεί ένα αυταρχικό σχέδιο φίμωσης της κοινωνίας που αντιστέκεται. Επιδιώκει τη σπίλωση και καθυπόταξη των ταξικών αγώνων, με αιχμή την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Όσο περισσότερο χάνει την όποια λαϊκή στήριξη, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται. Αναδεικνύεται σε υπ’ αριθμόν ένα δημόσιο κίνδυνο για το λαό!
Για αυτό και υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Κλιμακώνουμε και δεν υποστέλλουμε τους εργατικούς, λαϊκούς, νεολαιίστικους αγώνες στους εργασιακούς χώρους, στην εκπαίδευση, την Υγεία, στα εργοστάσια και στις γειτονιές μας. Για να ανατραπεί οριστικά η κυβέρνηση και η πολιτική της από τα κάτω και από αριστερά !

Είναι ώρα να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ…
Για να καταδικαστεί χωρίς ταλάντευση το ΠΑΣΟΚ, στους αγώνες και σε κάθε πολιτική μάχη.Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, δεύτερο πυλώνα του αστικού πολιτικού συστήματος. Δεν αποτελεί διέξοδο από την κρίση γιατί υιοθετεί τις επιθέσεις των καπιταλιστών, τα μέτρα για την σωτηρία των τραπεζιτών, του κεφαλαίου και της ΕΕ. Στηρίζει τα μέτρα τάξης και ασφάλειας της ΝΔ και αντιμετωπίζει εξίσου αυταρχικά τα κοινωνικά κινήματα. Δεν ξεχνούμε τις ιδιωτικοποιήσεις, τη λιτότητα και την καταστολή που εφάρμοσε όταν ήταν κυβέρνηση αλλά και την πολιτική που σήμερα διακηρύσσει !

Είναι ώρα να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ…
για την αριστερά της νίκης και της ανατροπής, όχι της ήττας και της υποταγής!
Να γιατί η ανταρσία ενάντια στην κυβέρνηση των δολοφόνων πρέπει να προχωρήσει από τα κάτω και από τα αριστερά μέχρι την νίκη! Η ρεφορμιστική - κοινοβουλευτική Αριστερά των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση. Είκοσι χρόνια από το 1989, όταν με την κατάρρευση των αυταρχικών και εκμεταλλευτικών καθεστώτων του «υπαρκτού » συγκυβέρνησε με την ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει κατανοήσει τον αρνητικό ρόλο που έπαιξε και παίζει για το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Γι αυτό χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες αναζητάνε ξανά μια άλλη αριστερά. Μια αριστερά στήριγμα των απεργιών, των διαδηλώσεων, των καταλήψεων και των εξεγέρσεων και όχι σωσίβιο του συστήματος μέσα στην κρίση του. Μια αριστερά ενάντια στο σημερινό πολιτικό σύστημα, και όχι μία συμπληρωματική δύναμη διαχείρισης που είτε θα αναζητά ρόλο σε μία αριστερή διακυβέρνηση, ή θα παραπέμπει στις καλένδες την ανέφικτης μέσα στον καπιταλισμό λαϊκής οικονομίας.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται μια Αριστερά δυνατή, που θα συμβάλλει στην αγωνιστική ενότητα όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας θα οργανώνει την κοινή δράση, θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενοποίηση της κατακερματισμένης εργατικής τάξης.

Είναι ώρα να γίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ
γιατί το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι η επανάσταση, ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός!
Επιμένουμε ότι δεν υπάρχει άλλη στρατηγική εναλλακτική λύση στον καπιταλισμό, εκτός από την κοινωνική επανάσταση και την εξουσία των εργαζόμενων, που θα οργανώσει την πορεία προς μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση στη χώρα μας, την Ευρώπη και τον κόσμο. Μια κοινωνία όπου οι εργαζόμενοι ελέγχουν την παραγωγή και την ζωή τους, όπου προτεραιότητα δεν είναι τα κέρδη αλλά η ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών, όπου η εκμετάλλευση δεν έχει καμία θέση, ούτε και οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, των μεταναστών, των νέων.
Σας καλούμε να στηρίξετε μια τέτοια ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στο σύστημα που γεννά την κρίση!
Σας καλούμε σε κάθε χώρο εργασίας, σπουδών σε κάθε πόλη και γειτονιά να δυναμώσουμε την φωνή που από την εποχή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την μεταπολίτευση δίνει δυναμικό «παρών» στο πλευρό των εργατών και της νεολαίας.
Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν ανένταχτοι αγωνιστές και αγωνίστριες καθώς και οι δυνάμεις ΑΚΟΣ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΕΚΚΕ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΝΑΡ, νΚΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΟΚΔΕ, ΣΕΚ, που συμμετέχουν και στα μετωπικά σχήματα ΜΕ.Ρ.Α. και ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. Λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και είναι ανοιχτή σε κάθε συλλογικότητα, αγωνιστή και αγωνίστρια που μοιράζεται αυτές τις αγωνίες και αναζητήσεις.

Δυναμώστε, στηρίξτε και
ψηφίστε στις ευρωεκλογές

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας.