Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ στην εταιρεία είδη Υγιεινής ΜΠΟΤΣΙΟΣ Α.Ε

Δεν είναι οι μοναδικές που έχουν γίνει μέχρι τώρα(π.χ Ατλάντικ) και, δυστυχώς, δεν θα είναι οι τελευταίες.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατία από τον εφιάλτη της ανεργίας, την ανασφάλεια, να μην μπορείς να εξασφαλίσεις τα αναγκαία για την οικογένεια σου, να ζεις με δανεικά γιατί είσαι άνεργος, να τρέμεις στην ιδέα ότι μπορεί να αρρωστήσεις γιατί είσαι ανασφάλιστος,

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατία από την εργοδοτική αυθαιρεσία, την απόλυση και την ταυτόχρονη πρόσληψη προσωπικού μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων, πιο φτηνών για τον εργοδότη, με κουτσουρεμένα δικαιώματα και χαμηλές απαιτήσεις που ο μισθός του επιδοτείται από το κράτος, δηλαδή από τους εργαζόμενους!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

κυβέρνηση και εργοδότες σαρώνουν τα πάντα. Ισοπεδώνουν τα εργασιακά μας δικαιώματα προσπαθώντας ταυτόχρονα να πνίξουν αυτό που μπορεί πραγματικά να νικήσει την ανθρωποφαγική τους πολιτική: την αλληλεγγύη, την ελπίδα στον αγώνα , και τη δυνατότητα να έχουμε νίκες στο τώρα. Οι απολύσεις της «κρίσης» κάνουν καθημερινά την εμφάνισή τους. Είτε σε επιχειρήσεις που κλείνουν είτε σε αυτές που «δεν έχουν δουλειά». Κι αυτή είναι μόνο η αρχή! Θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση στην πλάτη μας σαν να μη θησαύριζαν τόσο καιρό από τη δική μας δουλειά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΤΑ «ΔΩΡΑ» ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ (φοροαπαλλαγές, 28 δις στους τοκογλύφους-τράπεζες, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων , δουλειά μέχρι θανάτου κτλ.)

ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ! ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, χρήματα υπάρχουν για να ζούμε όλοι αξιοπρεπώς από μία και μόνο δουλειά και μάλιστα με πολύ λιγότερο χρόνο εργασίας και σε πολύ καλύτερες συνθήκες μόνο που ονομάζονται «κέρδη» και «υπερκέρδη», μόνο που δίνονται για τις φιέστες των υπουργών και των παρατρεχάμενών τους σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο για την εξυπηρέτηση των κομματικών και προσωπικών τους επιδιώξεων, για τις παραγγελίες αρμάτων μάχης, χημικών και εξοπλισμού αστυνομίας από το Ισραήλ για να μπορούν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον «εχθρό λαό» δηλαδή τους εργαζόμενους, κάθε φορά που οι τελευταίοι τολμούν και σηκώνουν κεφάλι!

ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ- ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να ανατρέψουμε το εφιαλτικό εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται τόσο στην Πρέβεζα όσο και παντού. Η επίθεση αφορά όλους μας και μόνο ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.

Μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Μπορούμε, όταν κι εφόσον συλλογικά θα υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε όσους μας επιτίθενται.

Να μειωθούν τα κέρδη τους κι όχι οι θέσεις εργασίας!

Δεν έχουμε ανάγκη τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία για να μας εξηγήσει ότι η «εθνική οικονομία» και η «εθνική ανάπτυξη» επιβάλλουν εφικτά αιτήματα και διεκδικήσεις. Να προβάλλουμε εκείνα τα αιτήματα που θα εμπνέουν, θα συγκινούν και θα ενώνουν εργαζόμενους- ανέργους, εργαζόμενους ιδιωτικού-δημόσιου τομέα, παλιούς νέους, μόνιμους- συμβασιούχους, έλληνες- ξένους.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας να καλέσουν ανοιχτή συνέλευση όλων των εργαζομένων, όλων των σωματείων με σκοπό:

1) την ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών, με άμεσο αίτημα την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων ΤΩΡΑ(και του ΑΤΛΑΝΤΙΚ) Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ,

2) άμεση καταγραφή όλων των απολύσεων και των καταγγελιών για εργατική αυθαιρεσία που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα.

3) Ένταση των ελέγχων από την επιθεώρηση εργασίας, με άμεση παρέμβαση του εργατικού κέντρου καθώς το ωράριο καταστρατηγείται καθημερινά (βλ. τράπεζες, σουπερ μάρκετ, κτλ) και η απλήρωτη εργασία κάνει θραύση.

4) Συγκρότηση μόνιμης ανοιχτής πρωτοβουλίας αγώνα από εργαζόμενους όλων των σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στις 23 Μάρτη στις 8μ.μ, που θα λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά προκειμένου ως εργαζόμενοι να κουβεντιάζουμε, να αποφασίζουμε, να δρούμε συλλογικά, να ενημερωνόμαστε και να μπορούμε να παρεμβαίνουμε άμεσα ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: