Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

Επιτροπή Κτηνοτρόφων του ΜΕΤΩΠΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


(ΜΕ.Ρ.Α.)

(Νέο Αριστερό Ρεύμα-ΝΑΡ, ΕΚΚΕ, ΕΕΚ, ανεξάρτητοι αγωνιστές)





Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες ενός κοινωνικού πολέμου άνευ προηγουμένου σε βάρος των εργαζομένων και των φτωχομεσαίων αγροτoκτηνοτρόφων.

Ο πόλεμος αυτός γίνεται στο όνομα της προσαρμογής της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στους νόμους της αγοράς, μια προσαρμογή που περνάει μέσα από τη λιτότητα και την ανέχεια για τους φτωχομεσαίους αγροτoκτηνοτρόφους.

Æ Η προσαρμογή αυτή στην αγορά εφαρμόζεται σήμερα μέσα από την Κ.Α.Π. (Κοινή Αγροτική Πολιτική) της Ε.Ε., την οποία συναποφάσισαν και υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

Æ Η προσαρμογή αυτή βάφτισε τα κέρδη και τα πλούτη των βιομηχάνων- μεγαλεμπόρων- μεγάλων αγροτοκτηνοτρόφων αλλά και του πολιτικού τους προσωπικού «εθνικό στόχο», και «ευρωπαϊκό μονόδρομο», ξεκληρίζοντας χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα.

Æ Η προσαρμογή αυτή θεωρεί φυσιολογικές τις αυξήσεις στις ζωοτροφές και καθηλωμένες τις τιμές παραγωγού στο κρέας και το γάλα.

Æ Η προσαρμογή αυτή θεωρεί φυσιολογική την κλεψιά σε βάρος του εργαζόμενου καταναλωτή που αγοράζει σε υπερπολλαπλάσια τιμή τα προϊόντα που παράγουμε με το δικό μας εισόδημα συνεχώς να μειώνεται.

Η συνεχής τάση αύξησης των κερδών του κεφαλαίου είναι η αιτία που ο εργαζόμενος αγοράζει ακριβά και εμείς να μην μπορούμε να βγάλουμε ένα ανθρώπινο και αξιοπρεπές μεροκάματο από τη δουλειά μας.

Για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους θέλουν να ξεμπερδεύουν με τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και να συγκεντρώσουν την παραγωγή στα χέρια λίγων καπιταλιστών.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ

ΝΑ ΤΟΥΣ «ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΟΥΜΕ» ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Για να γίνει αυτό χρειάζεται μέτωπο ενάντια στο ενιαίο αντιαγροτικό πλέγμα συμφερόντων Ευρωπαϊκής Ένωσης- κυβερνήσεων- πολυεθνικών- βιομηχάνων, με ένα κίνημα ρήξης και ανατροπής, απαλλαγμένο από την κηδεμονία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στηριγμένο σε επιτροπές αγώνα.

Με αγώνες που θα συντάσσονται στη λογική της συγκρότησης μιας ελεύθερης συνεταιριστικής παραγωγής σε όφελος παραγωγών- εργαζομένων- καταναλωτών- περιβάλλοντος.

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.

Να πάρουμε πρωτοβουλίες για νέες συσκέψεις και συνελεύσεις, για πανελλαδικό συντονισμό και για ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ των κινητοποιήσεων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: