Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Όχι στην ποινικοποίηση των μαθητικών καταλήψεων


ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΜΕΡΑ)

Το ΜΕΡΑ καταγγέλλει την επιχειρούμενη –για άλλη μια φορά– ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων. Είναι μήνυμα ελπίδας οι καταλήψεις, η αντίδραση των μαθητών σε ένα σχολείο χειραγώγησης, εντατικοποίησης, ένα σχολείο υποταγμένο στην αγορά που οδηγεί στην ανεργία, που βρίσκεται μακριά από την κοινωνική πραγματικότητα, τις ανάγκες και τις αναζητήσεις των μαθητών.

Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες την προσπάθεια της ΝΔ να επιτεθεί ενάντια στους μαθητικούς αγώνες ακολουθώντας την πεπατημένη τόσο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσο και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ: συκοφαντίες του κομματικού μηχανισμού και μερίδας ΜΜΕ, δικαστική-αστυνομική καταστολή, «αγανακτισμένοι γονείς», μέχρι και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης επιστρατεύονται ενάντια στο μαθητικό κίνημα.
Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια της ΝΔ να θέσει στο περιθώριο τη συζήτηση για τα προβλήματα στις υποδομές, την παρεχόμενη γνώση που αγνοεί τις ανάγκες και τα δικαιώματα των μαθητών, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, τον αδιέξοδο και τον αντιδραστικό χαρακτήρα των εξετάσεων και του μηχανισμού των φροντιστηρίων που συντηρεί.
Αυτό που σήμερα είναι απαραίτητο είναι η αλληλεγγύη στους μαθητές και ένα μέτωπο παιδείας-εργασίας για την ήττα της πολιτική ΝΔ-ΕΕ στην εκπαίδευση συνολικά: από τα κολέγια και την εφαρμογή του νόμου Γιαννάκου ως τη βάση του 10 και τα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Το ΜΕΡΑ καλεί τους εργαζόμενους, την κοινωνική πλειοψηφία που πλήττεται από την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ να στηρίξει τους μαθητές στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν λόγο για το μέλλον τους, γυρίζοντας την πλάτη σε εκείνους που θέλουν τους νέους και τις νέες υποταγμένους, αξιολύπητα θύματα της εργασιακής ανασφάλειας, της ανεργίας, των ναρκωτικών και κάθε είδους κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: