Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ- ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ


Αγρότισσες, Αγρότες, Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,

μετά την απόφαση της Ε.Α.Σ. ΑΡΤΑΣ- ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ να πουλήσει το μερίδιό της από τη ΔΩΔΩΝΗ στην ΑΤΕ, το ενορχηστρωμένο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της εταιρίας που ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ μέσω της πολιτικής της ΑΤΕ σε βάρος των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Σταθμός στα σχέδιά τους είναι η εισήγηση πώλησης του μεριδίου της ΕΑΣ Πρέβεζας. Το Δ.Σ. της ΕΑΣ Πρέβεζας ακολουθεί την πολιτική γραμμή της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση- μετοχοποίηση μέσω ΑΤΕ, μια γραμμή που αποτελεί συνειδητή επιλογή όλου του αντιδραστικού συνασπισμού εξουσίας, για να φύγει η ΔΩΔΩΝΗ από τη μέση.

Η σημερινή κρατικοσυνεταιριστική μορφή ιδιοκτησίας της επιχείρησης- που δυστυχώς γι’ αυτούς που είναι υπέρ της πώλησης της, είναι κερδοφόρα- εξασφαλίζει κοινωνικά στάνταρ σε τρία επίπεδα:

Æ καλύτερες τιμές για τους παραγωγούς σε σχέση με το καρτέλ γάλακτος στην υπόλοιπη Ελλάδα,

Æ σχετικά ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας,

Æ προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Όλα τα παραπάνω (Α, Β, Γ) θα καταργηθούν σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ. Γι’ αυτό η μάχη για τη διατήρηση του σημερινού της χαρακτήρα με διεύρυνση του κοινωνικού της χαρακτήρα, είναι πολύ σημαντική.

Αγρότισσες, Αγρότες, Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,

Δεν πρέπει να τρέφουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο των Ενώσεων. Οι Ενώσεις- μακριά χέρια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής- είναι ιδιόμορφες πελατειακές καπιταλιστικές επιχειρήσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην αναπαραγωγή της τοπικής εξουσίας, εξυπηρετώντας κυκλώματα συμφερόντων σε κάθε περιοχή. Όλοι όσοι διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται τις ΕΑΣ (απ’ όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα) έχουν την πλήρη ευθύνη για το ρόλο και την κατάσταση των ΕΑΣ σήμερα.

Οι εργαζόμενοι στις ΕΑΣ δεν πρέπει να συμφωνήσουν με την πώληση των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗΣ, γιατί αυτό θα οδηγήσει στην παραπέρα διάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. (Ήδη η ομοσπονδία εργαζομένων στις ΕΑΣ (ΟΣΕΓΟ) εκχωρεί βασικές κατακτήσεις μέσω της νέας σύμβασης εργασίας που υπογράφει με την ΠΑΣΕΓΕΣ).

Στη ΔΩΔΩΝΗ δε χρειάζεται καμία ιδιοκτησιακή αλλαγή. Οι ΕΑΣ δε χρειάζεται να δώσουν τις μετοχές τους. Αυτό που χρειάζεται είναι η δημιουργία ενός πραγματικού συνεταιρισμού των 12.000 αγροτοκτηνοτρόφων που μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες με έλεγχο από τους ίδιους και τους εργαζόμενους σε αυτόν, να απομονώσουν τους γραφειοκράτες, πολιτικάντηδες και κομματάρχες που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη τους.

Αυτό προϋποθέτει αγώνα για ένα άλλο κοινωνικοπολιτικό σύστημα, όπου θα κυριαρχεί η οικονομία ικανοποίησης των πολύπλευρων αναγκών των ανθρώπων και όχι του καπιταλιστή όπως σήμερα!

Η ΑΤΕ φτιάχτηκε από τον ιδρώτα των αγροτών. Να αφήσει ΤΩΡΑ τους εκβιασμούς και τα υποτιθέμενα «προγράμματα εξυγίανσης»!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ- ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ- ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΜΕΤΩΠΟ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΕ- ΑΤΕ- ΠΑΣΕΓΕΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!

Αγροτοδιατροφικό τμήμα του γραφείου περιοχής του

ΝΕΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (ΝΑΡ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: