Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ


ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ:
Όταν οι πολίτες των Ιωαννίνων διαμαρτύρονταν για την κατασκευή του πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία και την σκανδαλώδη παραχώρησή της σε ιδιώτες, ο δήμαρχος τους κατηγόρησε ως «οπισθοδρομικούς, εχθρούς του κοινού συμφέροντος, υπόλογους στους συμπολίτες που επιθυμούν την ανάπτυξη» κ.λπ.
Τότε, όσοι αντέδρασαν στην κατασκευή του πάρκινγκ και το γκρέμισμα του «Ξενία», ξυλοκοπήθηκαν, συνελήφθησαν, κατηγορήθηκαν άδικα, διώχθηκαν και συνεχίζουν να διώκονται από τους ιδιώτες στους οποίους παραχώρησε τα καλύτερα «φιλέτα» της πόλης ο δήμαρχος και το επιτελείο του.
Τότε, όλοι εμείς προειδοποιούσαμε ότι η κατασκευή του πάρκινγκ θα είναι επιβαρυντική, όχι μόνο για τις περιβαλλοντικές συνθήκες στο κέντρο της πόλης, αλλά και για την αισθητική του. Από το μέτριο, αλλά συνηθισμένο και τουλάχιστον ανοιχτό «μοντέλο» της πλατείας, θα περάσουμε τώρα στην οροφή του πάρκινγκ. Χωρίς τις αναπλάσεις που υποσχέθηκε ο δήμαρχος, χωρίς να τηρηθεί καμία συμφωνία, αφού ο ιδιώτης τις αθέτησε, χωρίς το «ίδιο και περισσότερο πράσινο븁 που υπόσχονταν όλοι, κατηγορώντας τους ίδιους τους πολίτες που διαφωνούσαν για «γκρίνια».
Σήμερα, ο ιδιώτης του πάρκινγκ «φτιάχνει» την πλατεία μόνος του, χωρίς να ακολουθεί την αρχική μελέτη αφού θεωρεί ότι δεν τον συμφέρει οικονομικά, χωρίς να αποδίδει αυτό που φαίνεται στην αναρτημένη μακέτα, μπαλώνοντας και πασαλείφοντας όπως μπορεί το έκτρωμα που έφτιαξε. Χωρίς μελέτη, χωρίς αρχιτέκτονα, με «προσωπικές παρεμβάσεις» του συνεργείου κατασκευής.
Η δημοτική αρχή είναι έκθετη, για ακόμη μια φορά. Έδωσε το πάρκινγκ και το «Ξενία» σε ιδιώτες, αντάλλαξε την επανεκλογή της, μαζί με την ομηρία εκατοντάδων εργαζομένων που σήμερα παραμένουν απλήρωτοι ή απειλούνται ακόμη με απόλυση.
Ήδη, το σκάνδαλο του πάρκινγκ έχει «κοστίσει» την παραίτηση του αντιδημάρχου Ριστάνη, που προφανώς ήξερε περισσότερο για την κατάληξη της πλατείας.
Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να δώσει καμία εγγύηση περά από γενικολογίες του δημάρχου που κρύβουν το φόβο ότι η «νέα πλατεία» θα είναι πολύ χειρότερη, όχι μόνο από τη «μακέτα» που εγκαταλείφθηκε πλήρως, αλλά και από την προηγούμενη μορφή της. Που ακούστηκε να «αναπλάθεται» δημόσιος ή ιδιωτικός χώρος χωρίς καμία μελέτη ή την επίβλεψη αρχιτέκτονα;
Να εξηγήσει η δημοτική αρχή ΑΜΕΣΑ στους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες με ποιο δικαίωμα ο ιδιώτης Αυδής δεν τηρεί καν τις αρχικές δεσμεύσεις και στο όνομα του δικού του κέρδους, θα μας παραδώσει την πλατεία σε κακή κατάσταση.
Να πάρει ΤΩΡΑ η δημοτική αρχή δημόσια θέση ,ενημερώνοντας τους πολίτες για το πώς θα είναι η τελική μορφή της κεντρικής πλατείας, με βάση ποια μελέτη θα κατασκευαστεί, πόσο θα στοιχίσει, ποιος θα τη φτιάξει.
Μερικά μόλις χρόνια μετά την «ιδιωτική καταιγίδα» που χτύπησε τους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους της πόλης με την άμεση και εγκληματική συνεργεία της δημοτικής αρχής και τη νωθρή και απολίτικη αντιπολίτευση, οι δύο στις τρεις «επενδύσεις» που διαφημίστηκαν τόσο πολύ ως «επενδύσεις» προς όφελος της πόλης, ξεφουσκώνουν: Ο ιδιώτης της «Όασης» δεν πληρώνει τα ενοίκια στον Δήμο, ο ιδιώτης του πάρκινγκ με τους στενούς δεσμούς στην παράταξη του δημάρχου, μπορεί να αλλάζει κατά το δοκούν (σύμφωνα με το οικονομικό του συμφέρον δηλαδή) τους όρους κατασκευής της πλατείας.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ- ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ
ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

-ΟΧΙ ΝΕΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΤΡΑΠΕΖΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΣΑΡΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΜΠΑΚΙΚΩΝ.
-ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ(ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ )
-ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΥΡΑΜΠΑ
-ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Η «ΟΑΣΗ», ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ «ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ»-ΚΤΕΛ ΣΤΟΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΣΤΗΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
-ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΕΠΙΣΗΜΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΟΥΤΕ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ

ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: