Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

Η ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ


Θερμό το κλίμα παντού σε Ελλάδα αλλά και Ευρώπη το φετινό Νοέμβρη. Οι εργαζόμενοι, αλλού ανήσυχοι, αλλού ανάστατοι, αλλού στους δρόμους… Οι αστικές τάξεις αμήχανες και επιθετικές, εντείνουν ακόμη περισσότερο τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών, ώστε να είναι προετοιμασμένες καλύτερα για να αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές εκρήξεις που φοβούνται.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη λήψη των νεοφιλελεύθερων μέτρων μοιάζει όλο και περισσότερο με την κυβέρνηση του Μητσοτάκη, η οποία πριν από 15 χρόνια εκδιώχθηκε κακήν κακώς πριν ακόμα λήξει η πρώτη τετραετία της.

Το ΠΑΣΟΚ, συνένοχο και συνυπεύθυνο, δεν μπορεί να ενσωματώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, με εναλλακτική «λύση» στη σημερινή του αποσύνθεση να προβάλλει ο μισητός «εκσυγχρονισμός» του Σημίτη, της διαφθοράς και της αντιλαϊκής πολικής.

Στην Ευρώπη, η αστική τάξη της Γαλλίας συσπειρώθηκε πίσω από το νόμο περί κατάστασης πολιορκίας από το 1955 για να αντιμετωπίσει την έκρηξη οργής μερίδας της νεολαίας των υποβαθμισμένων εργατικών προαστίων και συνοικιών.

Η αστική τάξη στη Γερμανία ενώνει δεξιούς και σοσιαλδημοκράτες σε ενιαία κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει την αντίσταση των γερμανών εργαζομένων στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της.

Όλοι αυτοί παρά τις αντιθέσεις τους συνεχίζουν μαζί με τις ΗΠΑ τη σφαγή στη Μέση Ανατολή αλλά και την επιθετική ιμπεριαλιστική τους πολιτική σε όλο τον κόσμο.

Παντού η «παγκοσμιοποίηση» των αγορών ωθεί στην εγκαθίδρυση ενός παγκόσμιου αστυνομικού κράτους.

Αυτή η κατάσταση θα γεννήσει «αιτίες για εξέγερση», συσσωρεύοντας δυνάμεις μέσα στους εργαζόμενους και τη νεολαία, που αναζητούν δρόμους για ένα συνολικό, πολιτικό αντικαπιταλιστικό κλονισμό της σημερινής ηγεμονίας του κεφαλαίου.

Το σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» θα βρει το νόημά του σ’ αυτή την προοπτική, με μια μαχητική εργατική αντιπολίτευση ενάντια στον αντιδραστικό συνασπισμό εξουσίας για τις πιο συνειδητές και νικηφόρες «εξεγέρσεις της νέας εποχής».

Το ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ και η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ τιμάμε το πολυτεχνείο προσπαθώντας να ανιχνεύσουμε την επαναστατική δυναμική της εποχής μας, να «ανακαλύψουμε» τους δρόμους ανατροπής της σημερινής αντιδραστικής περιόδου, να συνδέσουμε το νήμα της ιστορίας με το παρόν και το μέλλον της αντικαπιταλιστικής επανάστασης και της κομμουνιστικής απελευθέρωσης.

«Η ιστορία δεν προχωρά ευθύγραμμα, δε φορά πιτζάμα, δεν κάθεται σε καναπέ αλλά εκτινάσσεται απότομα με καμπές και άλματα».

Αυτό είναι το μεγαλύτερο δίδαγμα του Νοέμβρη.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ

Γραφείο Περιοχής Ηπείρου- Κέρκυρας- Λευκάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: