Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Κάτω και η νέα κυβέρνηση της χούντας ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου


Πολιτικές κωλοτούμπες κυβέρνησης- αντιπολίτευσης
«Ούτε ο Μανωλιός αλλάζει, ούτε τα ρούχα του!».
Άλλοι στρίβουν δια της συναίνεσης και άλλοι δια των προτάσεων εκλογών

Το ξέσπασμα της εργατικής – λαϊκής οργής όπως αυτή εκφράστηκε στην τελευταία 48ωρη πανεργατική απεργία και στις μεγάλες, πανελλαδικής εμβέλειας κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των παρελάσεων την 28η Οκτωβρίου, πανικόβαλε την κυβέρνηση-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ΝΤΟΡΑ και πυροδότησε τις τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας: ανακοίνωση δημοψήφισμα– κοροϊδία, διάψευσή του μετά από λίγο,  ψήφος «εμπιστοσύνης», δήθεν «παραιτήσεις» στελεχών τις κυβέρνησης - προτάσεις για κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας»…

Στόχος του μπλοκ εξουσίας που εξαθλιώνει τη ζωή μας στο όνομα του χρέους είναι να βάλει το λαϊκό- εργατικό παράγοντα στην άκρη. Να πιστέψει ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο νέος άνθρωπος ότι δεν μπορεί να αλλάξει το μονόδρομο των μνημονίων στη ζωή του! Γι’ αυτό κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΝΤΟΡΑ, μιλούν για κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» και για εκλογές αφού έχει κυρωθεί η νέα Σύμβαση! Η Νέα Σύμβαση: ˜ είναι ένα επιλεκτικό κούρεμα που αφήνει εντελώς αλώβητα τα δάνεια της Τρόικας (65δις ευρώ), τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (55 δις ευρώ) και οδηγεί στην καταστροφή τα ασφαλιστικά ταμεία, ˜ συνοδεύεται από νέα δάνεια (130δις) που αντικειμενικά θα χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογία για νέες μειώσεις μισθών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, για τη βύθιση του λαού στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ˜ απαιτεί να περιέλθει η Ελλάδα σε καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας με επιτήρηση στο κράτος, σε κάθε υπουργείο και υπηρεσία, ˜ φυσικά, δεν κάνει το χρέος βιώσιμο αφού το 2020 θα είναι στο 120% του ΑΕΠ, ίδιο δηλαδή με αυτό που είχαμε το 2009 και μπήκαμε στο «πρόγραμμα διάσωσης»!
Δεκάρα δεν δίνουν για τη ζωή τη δική μας. Τις εκλογές τις επικαλούνται και τις  μεθοδεύουν έτσι ώστε να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ελπίζουν στην κούραση του ελληνικού λαού, στην απογοήτευσή του για να κερδίσουν χρόνο και να διασφαλίσουν τους όρους συνέχισης της εξουσίας τους.
Δυστυχώς, η κοινοβουλευτική Αριστερά έχει προτάξει το αίτημα των εκλογών αρνούμενη μαζί με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ την άμεση απεργιακή κλιμάκωση(π.χ στις 17 Νοέμβρη). Έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα την αναγκαιότητα να πέσει ΤΩΡΑ με αγώνες αυτή η κυβέρνηση και οποιαδήποτε άλλη προσπαθήσει να σχηματιστεί και να εφαρμόσει την ίδια πολιτική.
ΤΩΡΑ που η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεδιπλώνει το πιο φρικαλέο πρόσωπο της απέναντι στους εργαζόμενους της Ευρώπης, ξηλώνοντας  κάθε δικαίωμα σε υγεία, παιδεία, εργασία, ο ΣΥΡΙΖΑ- με κυρίαρχη την επιρροή του ΣΥΝ- υποτάσσεται στην πρόσδεση της αστικής τάξης στην «ευρωπαϊκή προοπτική» και γίνεται φορέας αυτής της αντίληψης μέσα στο λαό που αντιστέκεται…ακολουθώντας το μαϊντανό του ΠΑΣΟΚ Φ.Κουβέλη ο οποίος μετά το 89 ξαναμυρίστηκε υπουργείο. Την ίδια στιγμή το  ΚΚΕ με μια εργολαβική λογική απέναντι στο κίνημα, βαφτίζει ως «προβοκατόρικο» και «υποκινούμενο» οποιονδήποτε αγώνα δεν ελέγχει. Έχει ιστορική  ευθύνη για το αν θα συνεχίσει να καλλιεργεί μια λογική εμφυλίου, προβοκατορολογίας και χαφιεδολογίας όχι απέναντι πλέον στην αστική τάξη αλλά στις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς: Ν.Α.Ρ, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ,ανένταχτους αγωνιστές κτλ. Αυτή η στάση- και όχι η έλλειψη αγωνιστικότητας των μελών του, είναι που το έχουν εμποδίσει να συναντηθεί γόνιμα με το κίνημα των πλατειών, γι΄ αυτό και απείχε με κραυγαλέο τρόπο από τις λαϊκές κινητοποιήσεις που ξεπήδησαν την ημέρα των παρελάσεων.
ΤΩΡΑ, λοιπόν,  ΠΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ –ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ. ΤΩΡΑ, …που βρίσκεται στα σπάργανα και μπορεί να δυναμώσει ένα επικίνδυνο για τα δικά τους συμφέροντα εργατικό κίνημα. ΤΩΡΑ που έχει αρχίσει να διαφαίνεται η αναγκαιότητα ότι μπορούμε και πρέπει να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις γραφειοκρατικές συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και να ηγεμονεύσει ο πραγματικός συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, η εργατική πολιτική, οι συνελεύσεις και οι επιτροπές αγώνα. ΤΩΡΑ, …που ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να διώξει την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ. ΤΩΡΑ, …που οι εργαζόμενοι και οι λαοί μπορούν και πρέπει να πουν το μεγάλο ΟΧΙ στην καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Ε.Ε. για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις επιβολής μιας άλλης εργατικής πολιτικής και εξουσίας για να περάσει η κοινωνία στα χέρια των εργαζομένων…
 Αυτό το εργατικό και λαϊκό μέτωπο αγώνα ρήξης και ανατροπής πρέπει και μπορεί σήμερα με μοναδικό γνώμονα τα σύγχρονα δικαιώματα ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ  ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΧΑΡΤΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ: την πτώση της κυβέρνησης, της πλήρους διαγραφής του χρέους, της απαίτησης την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο για την αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με κριτήριο τη κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με εργατικό έλεγχο χωρίς καμία αποζημίωση, με έξοδο από το ευρώ και αντικαπιταλιστική αποδέσμευση- διάλυση της  Ε.Ε.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ –ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Ε.Ε-ΔΝΤ.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ
www.narnet.gr
γραφείο περιοχής ΗΠΕΙΡΟΥ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ
συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α



1 σχόλιο:

Vpower είπε...

Spiegel: Το Βερολίνο ετοιμάζεται για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
----> http://greekreview.blogspot.com/2011/11/spiegel.html

Η δαιμονοποίηση της Ευρώπης – Του Νικου Xρυσολωρα
—–> http://greekreview.blogspot.com/2011/11/x.html

Κομισιόν: Στο 8,9% φέτος το έλλειμμα, η ανάπτυξη θα έρθει στην Ελλάδα όχι νωρίτερα από το 2013 - του Vpower
---> http://greekreview.blogspot.com/2011/11/89-2013-vpower.html

Απίστευτο άρθρο για την Ελλάδα στις ΗΠΑ προβληματίζει…
-----> http://greekreview.blogspot.com/2011/11/blog-post_05.html

Τα σενάρια συνομοσιολογίας, και η ανεξήγητη επιτυχία τους σε σχέση με την πολιτική μας πραγματικότητα ....του Vpower
----> http://greekreview.blogspot.com/2011/10/vpower_28.html

Το 1843 η πρώτη σύμπραξη πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα , Του Νικου Xρυσολωρα
—> http://greekreview.blogspot.com/2011/11/1843-x.html