Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

καταδίκη του αντιμιλιταριστή αγωνιστή Γεράσιμου Κορωναίου


Το στρατοδικείο Ιωαννίνων καταδίκασε τελικά το συναγωνιστή Γεράσιμο Κορωναίο σε 6 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Ο Κορωναίος αρνήθηκε να καταταγεί στο στρατό προβάλλοντας λόγους συνείδησης και δηλώνοντας ολικός αρνητής στράτευσης.

Η απόφαση του Στρατοδικείου εντάσσεται σε μια συνολικότερη προσπάθεια τρομοκράτηση-καταστολής αγωνιστών και κινημάτων, στην ποινικοποίηση της αντιμιλιταριστικής δράσης μέσω της επιβολής τεράστιων χαρατσιών σε όσους αρνούνται τον στρατό τους και την μετατροπή της Ελλάδας σε Ισραήλ των Βαλκανίων μέσω των συνεχών και επικίνδυνων ασκήσεων εφέδρων. Με τα στρατοδικεία και τα χαράτσια θέλουν να ανακόψουν το αναπτυσσόμενο ρεύμα άρνησης του μιλιταρισμού, του εθνικισμού, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, ώστε να καναλιζάρουν την νεολαία ως στρατιωτάκι ακούνητο-αμίλητο στο πλαίσιο του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα που οικοδομούν η πραξικοπηματική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ και ο κόσμος του πλούτου.  
 Ένα αστικό καθεστώς εξουσίας που καμουφλάρει την ταξικότητα των βάρβαρων αντεργατικών και αντικοινωνικών επιλογών του παρουσιάζοντας τες ως όρους των δόσεων, προϋπόθεση του δανεισμού, επιταγές της Ε.Ε., δίνοντας συνταγματική ισχύ στις απαιτήσεις της Αγοράς, των τοκογλύφων και των τραπεζιτών, αλλά που αρνείται να ενσωματώσει την απόφαση  Bayatyan κατά Αρμενίας που λήφθηκε στα μέσα Ιουλίου, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναγνωρίζοντας την άρνηση στράτευσης για λόγους συνείδησης ως αυτοτελές δικαίωμα, το οποίο πηγάζει από το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Η οπτική αυτή επιβεβαιώθηκε από την πρόσφατη απόφαση Ercep κατά Τουρκίας, αλλά και από την απόφαση του στρατοδικείου του κατεχόμενου μέρους της Κύπρου στην πρόσφατη υπόθεση Kanatli, το οποίο θεώρησε εαυτό αναρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση σε πολιτικό δικαστήριο. Κάτι ανάλογο είχε πράξει και το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης στην υπόθεση Πετρομελίδη τον Σεπτέμβρη του 2003, ανοίγοντας τη σωστή νομική οδό, αλλά συναντώντας έκτοτε τη χλεύη των υπόλοιπων στρατιωτικών δικαστηρίων.
«Δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να καταταγώ στο στρατό, ούτε να έχω καμία επαφή με αυτή τη δομή του εξουσιαστικού συστήματος. Δεν επιθυμώ καμία εναλλακτική θητεία ούτε καν να εμφανιστώ ενώπιόν σας για κάποιου είδους απαλλαγή [.] Είμαι εχθρός κάθε κράτους, κάθε έθνους και εν δυνάμει καταστροφέας τους». Γ.Κορωναίος
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον Ολικό Αρνητή Στράτευσης Γεράσιμο Κορωναίο και σε κάθε αντιμιλιταριστή αγωνιστή που αντιμάχεται και αμφισβητεί τον Στρατό από οποιαδήποτε πολιτική-ιδεολογική αφετηρία. Καλούμε στη δημιουργία ενός μεγάλου Αντιπολεμικού Αντιμιλιταριστικού Αντιεθνικιστικού Συντονισμού που πλάι πλάι θα αγωνίζονται όλες οι τάσεις του αντιμιλιταριστικού κινήματος, όλοι όσοι θεωρούν ότι η Αντιπολεμική-Αντιεθνικιστική πάλη πρέπει να τείνει και να αλληλοτροφοδοτείται από έναν σύγχρονο Εργατικό Διεθνισμό που θα συνενώνει το έθνος των εργαζόμενων σε Ελλάδα-Τουρκία-Βαλκάνια ενάντια στον κοινό τους εχθρό, από την συνολική αμφισβήτηση του συστήματος εξουσίας και του χυδαίου καθεστώτος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
·         ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΊΩΝ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-Ε.Ε.ΔΝΤ. ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
·         ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΟ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗ ΑΣΤΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
·         ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. - ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
·         ΔΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΝΟΠΛΟΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ-ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.
·         ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ
·         ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ. Τμήμα αυτών των κοινωνικών αγώνων και αναζητήσεων είναι και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, της καθημερινής προσπάθειας ανάπτυξης αγώνων και συνδικαλιστικής δράσης μέσα στα στρατόπεδα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή, ενάντια στην αυθαιρεσία, την τυφλή υποταγή στην ιεραρχία, στην εθνικιστική προπαγάνδα, το ρατσισμό, το μιλιταρισμό και τον πολεμικό παροξυσμό.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: