Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Για την απώλεια του σ Κώστα Τζιαντζή


Λίγες μέρες  από την  48ωρη πανεργατική  απεργία που όμοια της έχουμε να δούμε δεκαετίες και από τις παρελάσεις του νέου μεγαλειώδους ΌΧΙ στην χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Άλλα και μόνο λίγες ώρες από το πέρας της  συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο έκλεξε τα νέα όργανα της, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην ιστορία της έφυγε από κοντά μας ο σ  Κώστας Τζιαντζής, τώρα που τον χρειαζόμαστε όσο ποτέ. Τώρα που ξαναφαίνεται πως η ιστορία μιλάει με την γλώσσα του αγώνα των καταπιεσμένων.   
Ο σ  Κώστας Τζιαντζής ήταν ηγετική φυσιογνωμία του αντιδικτατορικού αγώνα, της κομμουνιστικής και επαναστατικής αριστεράς. Υπήρξε ένας από τους πυλώνες της ίδρυσης και της πορείας του Νέου Αριστερού Ρεύματος.       
Η ζωή του ήταν ταυτισμένη με την υπόθεση της χειραφέτησης των καταπιεσμένων, με την αντικαπιταλιστική ανατροπή και την κομμουνιστική επαναθεμελίωση. Μεγάλη και καθοριστική ήταν η συμβολή του στην δημιουργία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 
 
Ως ΝΑΡ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ εκφράζουμε τα πιο θερμά συντροφικά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του σ Κώστα. Η μνήμη του  θα ζει στους αγώνες που έρχονται… Μέχρι την νίκη των καταπιεσμένων και της εργατικής τάξης….

Ιωάννινα 2 Νοεμβρίου   
 
ΝΑΡ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: