Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Δεν περιμένουμε τίποτε


Την «οικονομική χούντα» της κυβέρνησής του, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του κεφαλαίου έρχεται να «διαφημίσει» ο πρωθυπουργός στην Άρτα. Στη συνάντηση που θα έχει με τον δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη και στη σύσκεψη με τους «φορείς» αναμένουμε να αναλύσει τα της «ανάπτυξης» της περιοχής.
Δηλαδή:
Æ πώς ο Δήμος Άρτας (και όλοι οι υπόλοιποι της Ηπείρου), μπορούν να επιβιώσουν, χωρίς χρηματοδότηση από το κράτος, απολύοντας εργαζόμενους και μεταφέροντας όλα τα βάρη στους κατοίκους της περιοχής. (με τις πρόσφατες τεράστιες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη των νοικοκυριών), Æ πώς θα υλοποιηθεί η οικονομική λεηλασία για τα επόμενα 30 και βάλε χρόνια, στην οποία αποφάσισαν να μας καταδικάσουν οι ηγέτες της ευρωζώνης στην σύνοδο κορυφής την περασμένη Πέμπτη. Æ το πόσο γενναία θα χρηματοδοτήσει πάλι τις τράπεζες, Æ πώς μπορούν να καταφαγωθούν τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την ντόπια αστική τάξη στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» Æ πώς θα ξεπουλήσει κάθε δημόσια περιουσία (βλ. ΔΩΔΩΝΗ»), Æ πώς θα «αντιμετωπίσει» το δημόσιο χρέος με το νέο τοκογλυφικό δάνειο που θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού, Æ πώς θα μεταφέρει τα «κινέζικα μεροκάματα» από τα βάθη της Ασίας στην καρδιά της Ευρώπης, αφήνοντας ασύδοτες τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες να μειώνουν μισθούς, να απολύουν, να καταργούν τις εργασιακές συμβάσεις, να τσαλαπατάνε τη ζωή και τα όνειρά μας στο όνομα του να βγουν «αυτοί» από την καπιταλιστική κρίση.
Από την επίσκεψη Παπανδρέου δεν έχουν να περιμένουν τίποτα:
οι χιλιάδες νέοι άνεργοι και απολυμένοι συμβασιούχοι της περιοχής, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ΒΙΚΗ , ΛΑΚΥ, Νιτσιάκου, Πέτσου (SPIDER), Πίνδου, Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, οι συμβασιούχοι των Δήμων, του ΤΕΙ, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, οι δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και Πρωτοβάθμιων Συνεταιρισμών, των Αναπτυξιακών των ΟΤΑ, των Κατασκευαστικών- Σκυρόδεμα και οικοδομής, των ξενοδοχείων, των ιχθυοκαλλιεργειών, των ιδιωτικών υπάλληλων, των εργαζομένων σε σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα (ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, ΙΚΕΑ κτλ) εμπορικά καταστήματα και καφετέρειες… (από μια σειρά εργοστασίων και εργασιακών χώρων, όπου οι εργοδότες έχουν κηρύξει «στάση πληρωμών» στα ασφαλιστικά ταμεία και προβαίνουν συνεχώς σε απολύσεις, σε μειώσεις και καθυστερήσεις μισθών).
Δεν έχουν να περιμένουν τίποτα οι αγωνιζόμενοι κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι του εργοστασίου της ΔΩΔΩΝΗΣ, που εδώ και μήνες μάχονται ενάντια στο ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας και της Αγροτικής Τράπεζας, οι φτωχομεσαίοι αγρότες που πνίγονται από την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε-κεφαλαίου, οι ελεύθεροι επαγγελματίες-μικροέμποροι με τα φέσια και τη θηλιά των τραπεζών, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιοχής που μάχονται ενάντια στη συγχώνευση- πλήρη υποβάθμιση-ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων κα οι εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές που αντιδρούν στις συγχωνεύσεις των σχολείων .
ο Πρωθυπουργός έρχεται να μας παρουσιάσει στην Άρτα την αναγκαιότητα να αποδεχθούμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα ως μονόδρομο. Είναι ανεπιθύμητος. Να φύγει μαζί με την κυβέρνηση του,
τους ντόπιους τοποτηρητές του και κάθε άλλον που θέλει να εφαρμόσει την ίδια πολιτική.

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥΣ.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ οργανώσεις της Ηπείρου
(συμμετέχουν στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α)

Δεν υπάρχουν σχόλια: