Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!

Την «επιλεκτική χρεοκοπία» των εργαζομένων, του λαού και της χώρας επέλεξαν το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να σώσουν τις τράπεζές τους από τα «τοξικά» ομόλογα του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά και από την πλήρη αποτυχία των τεσσάρων μνημονίων.


Παράλληλα παίρνει σάρκα και οστά η απαράδεκτη απαίτηση του Βερολίνου να τεθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις, τα ακίνητα και η γη της χώρας σε καθεστώς «ενυπόθηκης εγγύησης», ώστε να κατασχεθούν υπέρ των πιστωτών μόλις βάλουν τη χώρα σε «συντεταγμένη χρεοκοπία» το 2013!

Τα ανδρείκελα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ υποτάσσονται άβουλα σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον, θέλουν να επιβάλουν «στρατιωτική πειθαρχία» στο λαό, όπως απαίτησε στη Βουλή ο Β. Βενιζέλος, επιβεβαιώνοντας το παρατσούκλι... Μπενίτο. Για να δια¬σκεδάσουν τις αλγεινές εντυπώσεις περί «οικονομικής δικτατορίας στην Ελλάδα», όπως έγραφε η γαλλική Λιμπερασιόν, ο Παπανδρέου σκαρφίζεται αποπροσανατολιστικά δημοψηφίσματα, με γελοία αλ¬λά επικίνδυνα ερωτήματα. Στόχος, να υποκλέψει τη λαϊκή συναίνεση στη βάρβαρη πολιτική του και να σωθεί με τη λαϊκή έγκριση.

«Όχι στα δημοψηφίσματα - καρικατούρα» και «κάτω η χούντα κυβέρνησης και τρόικας» πρέπει να πει ο λαός, απορρίπτοντας την «επιλεκτική χρεοκοπία», με την απαίτηση για άμεση παύση πληρω¬μών προς τους πιστωτές και διαγραφή του χρέους για να σωθούν οι εργαζόμενοι.

Το σύνθημα «δεν πουλάμε» τη δημόσια περιουσία, αλ¬λά εθνικοποιούμε τις τράπεζες και κάθε στρατηγικής σημασίας επι¬χείρηση, πρέπει να δυναμώσει, απέναντι και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, που εμφανίζεται ως διάδοχη λύση με την ίδια και χειρότερη πο¬λιτική. «Έξω από το ευρώ και την ΕΕ» πρέπει να απαιτήσουμε, για¬τί αλλιώς μας περιμένει πλήρης οι¬κονομική κατοχή.

Μπροστά σε μια νέα φάση της διεθνούς οικονομικής ύφεσης, που οδηγεί ακόμη και σε δεύτερη κρί¬ση, μετά την αποτυχία όλων των μέτρων υπέρ των τραπεζών και του κεφαλαίου, το εργατικό και λαϊκό κίνημα καλείται να επιλέ¬ξει: «Ή μαζική εξαθλίωση ή αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθε¬σης».

Ταυτόχρονα, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η προβολή της μοναδικής διεξόδου από τις καπιταλιστικές κρίσεις: Ενός νέου γύρου επαναστάσεων για τον κομμουνισμό της εποχής μας. Σε αυτή την κατεύθυνση καλεί η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και το ΝΑΡ με απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής του.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: