Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

Να απελευθερωθεί τώρα ο Θοδωρής Ηλιόπουλος


fasa_pano.gif- Να απελευθερωθεί άμεσα ο τελευταίος προφυλακισμένος του Δεκέμβρη, ο οποίος βρίσκεται σε Απεργία Πείνας από τις 10 Ιουλίου, απαιτούν δεκάδες σωματεία, φορείς και πολιτικές δυνάμεις.

- Σε σύσκεψη πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων αποφασίστηκε να διοργανωθεί συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης, την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 7.00 μ.μ. στα Προπύλαια.

.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του γραφείου τύπου του ΝΑΡ
Με απόφασή του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε τη συνέχιση της προφυλάκισης του Θοδωρή Ηλιόπουλου, ο οποίος είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του Δεκέμβρη του 2008 και κατηγορείται για αδικήματα, τα οποία αρνείται ότι έχει διαπράξει.
Ύστερα από 6 ½ μήνες προφυλάκισης ο Θ. Ηλιόπουλος είναι ο τελευταίος από τους συλληφθέντες και προφυλακισθέντες του Δεκέμβρη του 2008 που παραμένει στη φυλακή, ενώ έχει κάνει αίτηση αποφυλάκισης. Οι δικές του αιτήσεις απορρίφθηκαν όλες, φέρνοντας στην επιφάνεια τον πιο κυνικό κατασταλτικό ρόλο του κράτους. Στην περίπτωση Ηλιόπουλου η απαράδεκτη έτσι κι αλλιώς πρακτική της προφυλάκισης παίρνει και χαρακτήρα εκδικητικό απέναντι σε ένα νέο άνθρωπο που δεν σκύβει το κεφάλι.Ύστερα απ’ την απαράδεκτη απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής του ο Θ. Ηλιόπουλος ξεκίνησε από σήμερα απεργία πείνας. Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει την παρατεινόμενη φυλάκιση Ηλιόπουλου και ζητά την άμεση αποφυλάκισή του. Είναι ανάγκη το μαζικό κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας να κινητοποιηθεί, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη διαδήλωση και στον αγώνα.
Ο Δεκέμβρης και το κίνημα δεν μπορούν να νικηθούν με την καταστολή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: