Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!

ΝΔ KAI ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ

Για ακόμα μια φορά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βρεθήκανε μαζί με τους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού μας σε εκδήλωση που έγινε από την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου στο Δολό Πωγωνίου. Αυτή τη φορά όχι για να τους προπηλακίσουν ή να τους φέρουν τις δυνάμεις καταστολής όπως στον Πειραιά αλλά για να τους γεμίσουν ακόμα μια φορά με κούφιες υποσχέσεις και ζεστές χειραψίες οι οποίες αργότερα αντικαθίστανται πολύ εύκολα από επιδρομές λιτότητας-συμφωνίες με τα καρτέλ του γάλακτος και τα γκλοπ των αστυνομικών.
Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ με την οποία συναινεί το ΠΑΣΟΚ.
Είναι η πολιτική που συναποφασίζουν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης(και όταν έρχονται στην Ελλάδα έχουν το θράσος και μιλάνε για διεκδικήσεις), μια πολιτική που θέλει να ξεκληρίσει τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, να συγκεντροποιήσει την παραγωγή σε λίγα χέρια, να ρίξει τις τιμές στο χωράφι στο γάλα και στο κρέας και να τις ανεβάσει στα ύψη όταν αυτά φεύγουν από τις μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων για να πωλούνται πανάκριβα στο λαό, στον εργαζόμενο και στον άνεργο.
Χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας τόνισε την ανάγκη κατάρτισης ενός συγκεκριμένου προγράμματος στήριξης της κτηνοτροφίας(για άλλη μια φορά!!!). Τα ίδια ακουστήκανε και από τους υπόλοιπους εκφραστές του κεφαλαίου (Γκόντας, Καχριμάνης, Αργύρης, Παντούλας).
Το μόνο που βλέπουν όμως οι αγροτοκτηνοτρόφοι είναι εξαθλίωση-δάνεια-απλήρωτες επιταγές από τη ΣΒΕΚΗ και τους εμπόρους, πανάκριβα εφόδια, ένα Υπουργείο Γεωργίας φορέα υλοποίησης της ανταγροτικής πολιτικής, συντάξεις πείνας από τον ΟΓΑ, έναν ΕΛΓΑ που λειτουργεί καιροσκοπικά και ρουσφετολογικά, μεγαλέμπορους που αγοράζουν τα ζώα τους για ένα κομμάτι ψωμί και καπιταλιστικές βιομηχανίες που αγοράζουν το γάλα τους όσο σχεδόν και το κόστος παραγωγής του.
ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΕΕ- ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:
• Πάγωμα των επιτοκίων των δανείων των αγροτοκτηνοτρόφων
• Χορήγηση άτοκων δανείων
• Φτηνές τιμές σε λιπάσματα-ζωοτροφές-φάρμακα-εφόδια
• Άμεσες αποζημιώσεις σε απώλειες ζώων για οποιοδήποτε λόγο
• Ρεύμα,νερό και άσφαλτος σε κάθε βοοτροφική και αιγοπροβατοτροφική μονάδα με έξοδα του κράτους
• Δωρεάν παγολεκάνη σε κάθε μονάδα με έξοδα της γαλακτοβιομηχανίας
• Παραλαβή του γάλακτος από καθε μονάδα κάθε μέρα με έξοδα της γαλακτοβιομηχανίας
• Αυξήσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ
• Βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
• Να σταματήσουν τώρα οι αθρόες εισαγωγές και το βάφτισμα ζώων από το εξωτερικό
• Ασφαλή, υγιεινά, και φτηνά προϊόντα για όλο το λαό και την εργατική τάξη
• Αυξήσεις στις τιμές σε γάλα –κρέας:
………….το πρόβιο
……….....το γίδινο
……….....το αγελαδινό
………….το κιλό στο μοσχάρι
………….το κιλό στο αρνί
………….το κιλό στο κατσίκι
………….το κιλό στο χοιρινό
Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ)- Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: