Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η ανοικτή σύγκρουση του Δημάρχου και της ομάδας του με τον Περιφερειάρχη και την ΝΔ, αποκαλύπτει τις πολύμορφες και διακομματικές συμφωνίες , οικονομικές συμμαχίες, συμφέροντα και σκάνδαλα.

Πρόκειται για έκφραση σε τοπικό επίπεδο του μιζαδόρικου «πλακώματος» στην κεντρική πολιτική σκηνή. Οι μίζες και οι μπίζνες των Γερμανών και του «Γερμανού» δεν είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από την «κολλητή παρέα» του Δημάρχου με τον καταστροφέα του Ξενία ή τον καταστροφέα της Πλατείας.

Ούτε είναι διαφορετικό με το χοντρό κόλπο των μεταδημοτεύσεων και τις διακομματικές επαφές με πολιτικά-βουλευτικά κέντρα εντός του ΠΑΣΟΚ, συνειδητούς εκφραστές μεγαλοκαπιταλιστικών συμφερόντων. Ούτε είναι διαφορετικό με τη επιλεκτικότητα της εφαρμογής των νόμων από τον Περιφερειάρχη.

Ούτε ο τσαμπουκάς της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους, στους εκπαιδευτικούς ή τους κάτοικους του Καρβουναριού και της Λευκίμμης είναι διαφορετικής τάξεως από τον τσαμπουκά του Περιφερειάρχη στους κατοίκους του Ελληνικού και του Δημάρχου στους υπερασπιστές των δημοσίων και ελευθέρων χώρων.

Ενώ στην ίδια κλίμακα κινείται οικονομική χρεοκοπία του Δήμου Ιωαννιτών, τα πιο ακριβά δημοτικά τέλη, νερό – αποχέτευση , η περιπέτεια του «βοήθεια στο σπίτι» με την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και η πλήρης χρεοκοπία του κράτους προνοίας- όπως αυτή εμφανίζεται με την κατάργηση των αναπηρικών εισιτηρίων στα υπεραστικά και την δωρεάν μετακίνηση τους από τα αστικά.

Αλληλοσυμπληρούμενες εικόνες μιας πολύμορφης και πολυεπίπεδης οικονομικής, πολιτικής , κοινωνικής, πολιτιστικής και ηθικής κρίσης ενός συστήματος που δεν παίρνει μεταρρύθμιση αλλά μόνο ανατροπή.

Μια ανατροπή που δεν μπορεί να έρθει από τους τίμιους διαχειριστές αριστερών ή μη καταβολών, που στο παρελθόν υπήρξαν ή μπορεί και να υπάρξουν και στο μέλλον. Η ανατροπή μπορεί να έρθει μόνο από την ίδια την επαναστατική δράση των ίδιων των εργαζομένων στην κατεύθυνση της αντίστασης , της ρήξης και της ανατροπής. Μέσα από την οικοδόμηση ενός αντικαπιταλιστικού εργατικού πόλου.

Μέσα από αυτή την αντίληψη δεν μπορούμε παρά να χαιρόμαστε που οι «πάνω» , οι διαχειριστές αυτής της καθεστωτικής – καπιταλιστικής σαπίλας πλακώνονται. Γιατί έτσι δημιουργούνται οι όροι για μια νικηφόρα επιστροφή των αντικαπιταλιστικών εργατικών δυνάμεων.

Ενώ η δράση των ίδιων των εργαζόμενων και των συνειδητών αντικαπιταλιστικών δυνάμεων στην κατεύθυνση της κομμουνιστικής απελευθέρωσης είναι και ο αναγκαίος όρος να αποτραπεί η καπιταλιστική σαπίλα και βαρβαρότητα να μολύνει όλο το κοινωνικό σώμα.

Η δημοτική αρχή επαίρεται ακόμη για το 47% των εκλογών, το οποίο θεωρεί ότι έχει ξεπλύνει όλους τους μικρούς και μεγάλους εκβιασμούς με τους οποίους διαμορφώθηκε η πλειοψηφία της, στην πλάτη των πολιτών που άκοντες-εκόντες την ψήφισαν. Σεβαστή η απόφασή τους, αλλά η δημοκρατία έχει αδιέξοδα και η δημοτική αρχή Ιωαννίνων είναι ένα από αυτά. Και κατά συνέπεια πρέπει να δοθεί μια λύση, μια απάντηση.

Μια απάντηση από την πλευρά ενός νέου εργατικού κινήματος για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των εργατικών, λαϊκών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας. Μια απάντηση από την αναγκαιότητα ενός κόσμου που δεν θα χωρά το κέρδος, η πείνα, η εξαθλίωση , η εκμετάλλευση, η αλλοτρίωση , η μιζοκρατία

Ενός Αντικαπιταλιστικού εργατικού κινήματος που θα βάλει ως άμεσο στόχο να φύγουν όλοι και να καθιερωθεί μια εργατική δημοκρατία- μέσα από γενικές συνελεύσεις- στους χώρους δουλειάς , στην γειτονία , στο Δήμο, στην περιφέρεια, στην χώρα και σε όλο τον κόσμο. Μια εργατική δημοκρατία που θα έχει αποφασιστικό και καθοριστικό λόγο στην παραγωγή αλλά και στην διαχείριση των πραγμάτων.

Γιάννενα, 18/7/2008

ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενώ οι ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ συνεχίζονται ταυτόχρονα και στα 2 ημισφαίρια, και τα κερδομανή λαμόγια της "υπερθέρμανσης", όπως ο πάμπλουτος και πολυδιαφημισμένος ραδιενεργός γενοκτόνος των Βαλκανίων Γκορ, γρυλλίζαν για ...λιώσιμο των πάγων (!),
ΖΕΥΓΑΡΙ ΝΕΚΡΟ από ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ στα Πυρηναία, ΝΕΚΡΟΙ από ΧΙΟΝΙΑ και στη Γερμανία - άλλοι 6 με υποθερμία!...
ΧΙΟΝΙΣΕ επίσης στην Καλιφόρνια, την Κίνα κ.α.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/2091625/Avalanche-in-Pyrenees-kills-British-couple.html
http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,565678,00.html
http://www.mymother%20lode.com/%20News/article/%20kvml/1216079663
Ενώ η ΝΑΣΑ από την Πρωτομαγιά ανήγγειλε με καθυστέρηση ότι εισήλθαμε σε φάση ψύξης...
(http://earthobservatory.nasa.gov/Newsroom/NewImages/images.php3?img_id=1801)

Αμέσως μετά την Ινδία, και η Ρωσία πιο έντονα κατά των λαμογιών της "υπερθέρμανσης", όπως ο πάμπλουτος, πολυβραβευμένος ραδιενεργός γενοκτόνος Γκορ.

http://epw.senate.gov/public/index.cfm?FuseAction=Minority.Facts&ContentRecord_id=09df614e-802a-23ad-46c9-8a90fcb5569a
http://www.hindu.com/2008/07/10/stories/2008071055521000.htm
Εκδηλώθηκε ρήγμα στην Ένωση Φυσικών τής Δολαρίας κατά της τρομολαγνείας των υπερθερμασμένων!
http://www.aps.org/units/fps/newsletters/200807/editor.cfm
Να κι άλλος ένας που βρήκε το ΘΑΡΡΟΣ να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος επί χρόνια υποστηρίζοντας τη συλλογική ενοχοποίησή μας για τις φυσικές αλλαγές στο κλίμα:
http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,24036736-7583,00.html
Κι ένας που ομολογεί πώς μαγείρευαν καιρικά δεδομένα, από αυτά που χρησιμοποιούνται εναντίον μας:
http://wattsupwiththat.wordpress.com/2008/07/17/fabricating-temperatures-on-the-dew-line.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την αποσιώπηση σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει με το κλίμα και ποια είναι η δοκιμασμένη προσαρμογή
, εδώ
και εδώ: http://www.youtube.com/v/dXSHtsOztRk.