Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ!


Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Νέες και Νέοι,

σε εγκαταλελειμμένο πτηνοτροφείο της Άρτας παραλίγο να τιναχτούνε στον αέρα γυναικόπαιδα μεταναστών που βρίσκονταν εκεί στοιβαγμένα, την ώρα που οι άντρες λείπανε για «μεροκάματο» (αν οι εκρήξεις είχαν σημειωθεί τη νύχτα πιθανόν να ήταν όλοι νεκροί).

Οι εργαζόμενοι μετανάστες μεταφέρονται από σύγχρονους δουλεμπόρους στην περιοχή μας για τη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων, στις βιομηχανικές ζώνες, στα ιχθυοτροφεία, στις πτηνοτροφικές μονάδες, στα θερμοκήπια και σε όλη την Ελλάδα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μεταφέρονται σε όλες τις «πολιτισμένες» χώρες του αναπτυγμένου καπιταλισμού!

Οι ξένοι αυτοί εργάτες ζουν και εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες για ένα ξεροκόμματο σε εργοδότες που «κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους» εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για δουλειά και επιβίωση! Σε εργοδότες που βάσει νόμου είναι υποχρεωμένοι να τους εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης (π.χ. κατοικία). Χαρακτηριστικά όταν δημοσιογράφος ρώτησε το δουλέμπορο για το αν αυτοί οι άνθρωποι είναι ασφαλισμένοι αυτός με περίσσιο θράσος απάντησε: «γιατί εγώ είμαι ασφαλισμένος;»!!!

Το θράσος του συγκεκριμένου αλλά και κάθε δουλεμπόρου αντλείται από το νόμο «περί ενοικίασης εργαζομένων» που ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζεται σήμερα από τη ΝΔ. Είναι ο ίδιος νόμος που χρησιμοποιείται για την ενοικίαση και ελλήνων εργαζομένων, ειδικά νέων, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, τράπεζες, ταχυδρομικό ταμιευτήριο, συμβασιούχους στο δημόσιο, στα νοσοκομεία (π.χ. καθαρίστριες)...

Πρόκειται για ένα διαρκές έγκλημα στο οποίο φυσικά το πολιτικό προσωπικό του ντόπιου καπιταλισμού συναινεί. (Πρόσφατα συνδικαλιστές του ΝΑΡ και του ΜΕ.Ρ.Α. βάλανε το θέμα για τους ξένους εργάτες στο νομαρχιακό συμβούλιο Ιωαννίνων και ο νομάρχης απάντησε ότι παίρνουν λιγότερα αλλά δεν πληρώνουν ενοίκιο!!!)

Στην ίδια απαράδεκτη γραμμή κινείται και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών καθώς αρνείται να τους γράψει στα συνδικάτα ή κάνει τα στραβά μάτια μπροστά στην εργασιακή τους εκμετάλλευση που γίνεται ολοφάνερα και είναι γνωστή σε όλους.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,

Δεν είμαστε εμπόρευμα- Δεν είμαστε για νοίκιασμα- Δεν είμαστε για πούλημα!

Να μεταφερθούν τώρα οι οικογένειες των μεταναστών στην Άρτα σε ξενοδοχεία ή άλλους χώρους κατοικίας όπου να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς και να υπάρξει μέριμνα για τις οποιεσδήποτε ανάγκες τους.

Να καταργηθεί τώρα ο δουλεμπορικός νόμος περί ενοικίασης εργαζομένων. Να κλείσουν τα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας. Να τιμωρηθούν όλοι όσοι στοιβάζουν μετανάστες και όσοι συμμετέχουν στο κύκλωμα ενοικίασης εργαζομένων.

Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να παράσχουν ανθρώπινη κατοικία στους εργαζόμενους με ασφαλιστικά δικαιώματα και με εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όσοι πράττουν διαφορετικά να υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Τα συνδικάτα να εντάξουν όλους τους εργαζόμενους έλληνες και ξένους στις γραμμές τους και να σταματήσουν την απαράδεκτη μέχρι τώρα τακτική τους με την οποία ουσιαστικά «κάνουν πλάτες» στην ασυδοσία των εργοδοτών.

Για τους αστούς και την κυβέρνησή τους η «ανάπτυξη» και τα κέρδη περνούν μέσα από το ξεζούμισμα των εργαζόμενων με οποιοδήποτε τρόπο. Για εμάς, την κάθε εργαζόμενη και τον κάθε εργαζόμενο, μόνο η ταξική ενότητα, η οργάνωση η πάλη και η εργατική αλληλεγγύη μπορούν να καταργήσουν τα σκλαβοπάζαρα του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ

νεολαία

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: