Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ




Χαιρετίζουμε τις νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τον αποκλεισμό του κεντρικού καταστήματος της ΑΤΕ από τις επιτροπές αγώνα κτηνοτρόφων Ηπείρου. Χαιρετίζουμε τους αγωνιζόμενους κτηνοτρόφους που εμμένουν -παρά τις αντίξοες συνθήκες- στο δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική της κυβέρνησης- ΕΕ- κεφαλαίου- ΑΤΕ- καρτέλ γάλακτος.

Οι κτηνοτρόφοι με τις επιτροπές αγώνα μας προσφέρουν ένα μάθημα αγώνα με το σθένος και την επιμονή τους . Ο δρόμος του αγώνα που έχουν διαλέξει είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αποτρέψει την μερική ή ολική ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ και την ολοκληρωτική καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς και κτηνοτροφίας. Ο αγώνας τους πρέπει και μπορεί να γίνει και αγώνας μας και να αγκαλιάσει όλη την Ήπειρο και όλη την Ελλάδα.

Για αυτό το λόγο είναι τεράστιες οι ευθύνες των τριτοβάθμιων αγροτικών ενώσεων( ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ) και των λοιπών συνεταιριστικών –συνδικαλιστικών οργανώσεων που δεν οργανώνουν σε πανελλήνια κλίμακα τον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση- ΕΕ- ΑΤΕ- καρτέλ γάλακτος. Εξάλλου όπως είναι ευρέως γνωστό οι τιμές που δίνει η ΔΩΔΩΝΗ επηρεάζουν την πορεία των τιμών σε όλη την Ελλάδα. Μια οργάνωση του αγώνα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων που θα κλιμακωθεί με καταλήψεις σε Περιφέρειες, Νομαρχίες, Τράπεζες και με αποκλεισμό όλων των γαλακτοβιομηχανιών.

Η οργάνωση του αγώνα εν τέλει και εκ των πραγμάτων περνάει μέσα από την αυτοοργάνωση και την πανελλήνια δικτύωση των ίδιων των κτηνοτρόφων και των αγροτών και μέσα από την πολύπλευρη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και του λαού.

Για αυτό το λόγο κινείται σε σωστή κατεύθυνση το ψήφισμα που εγκρίθηκε στην πανελλήνια γενική συνέλευση των εργαζόμενων στην ΑΤΕ. Πρόκειται για το πρώτο μικρό βήμα προς την αγωνιστική ενοποίηση των εργαζόμενων στην ΑΤΕ- ΔΩΔΩΝΗ και των μικρομεσαίων κτηνοτροφών και αγροτών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ –ΔΩΔΩΝΗ.

Ένας αγώνας που αναδεικνύει και υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια των κτηνοτροφών και των εργαζόμενων, την διάθεση φτηνών και ποιοτικών προϊόντων στους καταναλωτές, τα κοινωνικά αγαθά και την συνεταιριστική λογική απέναντι στην πολιτική των πολυεθνικών και των χρηματιστηρίων, την πολιτική της οικονομίας της αγοράς και των ιδιωτικοποιήσεων.

Ένας αγώνας που η έκβαση του θα κρίνει πολλά. Οι αγωνιζόμενοι κτηνοτρόφοι με τις επιτροπές αγώνα και την άμεση δημοκρατία τους άνοιξαν ένα δρόμο που καλούμαστε εκ των πραγμάτων να τον ακολουθήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: