Κυριακή 5 Απριλίου 2009

60 χρόνια ΝΑΤΟ: 4 Απρίλη μαζικές διαδηλώσεις

strasbourg1.gifΠάνω από 60.000 διαδηλωτές είπαν βροντερό όχι στο ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστές κατά τη διάρκεια της μεγάλης πανευρωπαϊκής αντι-ΝΑΤΟικής πορείας το Σάββατο 4/4 στο Στρασβούργο. Ανάμεσά τους και το μπλοκ της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης και η πολυμελής αποστολή του ΝΑΡ και της νΚΑ που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μεγάλης διαδήλωσης του Στρασβούργου. Καταστολή, χημικά και αστυνομοκρατία για να αντιμετωπιστούν οι αγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος από το Γαλλικό κράτος και τις δυνάμεις καταστολής.
Ταυτόχρονα πραγματοποιούνταν αντι-ΝΑΤΟικές διαδηλώσεις στην Αθήνα, τα Χανιά, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τον Τύρναβο. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση ξεκίνησε από τα Προπύλαια και η πορεία με σταθμούς τη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε., κατέληξε στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Στη Θεσσαλονίκη η πορεία έφτασε στο αμερικάνικο προξενείο και το Γ' Σώμα Στρατού, ενώ στα Χανιά οι διαδηλωτές πήγαν στη βάση της Σούδας.
anti_nato_athens.gifΣτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Απρίλη στο Στρασβούργο (Γαλλία) και το Κίελο (Γερμανία), οι ιμπεριαλιστές «γιορτάζουν» τα 60 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ και τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Ευρωστρατού της Ε.Ε. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, «60 χρόνια ΝΑΤΟ και 10 χρόνια Ευρωστρατός σημαίνουν χούντες, επεμβάσεις, πόλεμοι, τρομοκρατία. Αυτή είναι η ιστορία του ΝΑΤΟ, από τον «ψυχρό πόλεμο» έως το «νέο ΝΑΤΟ»-παγκόσμιο χωροφύλακα και τιμωρό της «τρομοκρατίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: