Τρίτη 28 Απριλίου 2009

1η ΜΑΗ: νέα ταξική αγωνιστική ενότητα


Ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση και πορεία την 1η Μάη, στις 11.00 π.μ. στο Μουσείο-Πατησίων (Αθήνα), στις 10.00 π.μ. στην Καμάρα (Θεσσαλονίκη).

Πολιτική Εκδήλωση του ΝΑΡ για την Πρωτομαγιά, στην Αθήνα, την Πέμπτη 30 Απρίλη στις 7.00 μ.μ. στη Νομική.

Στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης και της αντεργατικής επίθεσης, απαιτείται η προβολή των στόχων της χειραφέτησης του κόσμου της εργασίας από τα δεσμά του κεφαλαίου, των καπιταλιστικών ολοκληρώσεων και της εκμετάλλευσης. Η πάλη για εργατική, αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση με αποφασιστικό παράγοντα ένα ταξικά αναγεννημένο εργατικό κίνημα, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς διαχωρισμό από το αστικοποιημένο συνδικαλιστικό κίνημα, από την πολύπλευρη και μη αντιστρέψιμη κρίση του. Μάλιστα, σε συνέχεια της υποταγμένης στάσης τους το Δεκέμβρη, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν θα κάνουν φέτος συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως, αλλά "χρέωσαν" την εθιμοτυπική γιορτή τους στο Ε.Κ.Α., με μια συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος, δίπλα από το Σύνταγμα, ώστε να αποφύγουν ακόμα και μια μαζική και μεγάλη διαδήλωση!

Οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, σε συσκέψεις, αποφάσισαν να διοργανώσουν μαζική ανεξάρτητη συγκέντρωση στο Μουσείο, την 1η Μάη, στις 11.00 π.μ. και πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε. Στην ανεξάρτητη συγκέντρωση στο Μουσείο καλεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αφίσα και προκήρυξή της.
Για την διοργάνωση της συγκέντρωσης στο Μουσείο, συγκροτήθηκε "Πρωτοβουλία για ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς" με τη συμμετοχή ταξικών συνδικαλιστών από πολλούς εργασιακούς χώρους, σωματεία και εργατικά σχήματα-συσπειρώσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Καλούν επίσης η "επιτροπή συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στις απολύσεις" ενώ στηρίζουν την ανεξάρτητη συγκέντρωση πολλές οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς. Στην Καμάρα, στις 10.00 π.μ. η ανεξάρτητη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε την προκήρυξη-κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την 1η Μάη:
http://www.narnet.gr
/index.php?option=com_content&task=view&id=187&Itemid=31

Η νέα υπό διαμόρφωση ταξική συνεργασία- συμφωνία που επεδίωξε η πρασινογάλαζη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ και η συμμετοχή -υποταγή της ως κοινωνικού εταίρου στην ΟΚΕ,
αποκαλύπτει το ιστορικό διαζύγιο του αστικοποιημένου - υποταγμένου συνδικαλισμού με τις ανάγκες της εργατικής και νεολαιίστικης πάλης (ως περιεχόμενο, στόχοι, δομή, συγκρότηση, μορφές πάλης, λειτουργία). Η άρνηση του ΠΑΜΕ σε κάθε λογική ταξικής αγωνιστικής ενότητας και η ρεφορμιστική του λογική δεν δίνει απάντηση- διέξοδο. Στο έδαφος αυτής της ταξικής προδοσίας από τη μια και της κραυγαλέας πλέον ανεπάρκειας από την άλλη, αναπτύσσονται και τάσεις ανοιχτής συνδιαλλαγής με την εργοδοσία, αλλά και σημαντικές, πολύμορφες και αντιφατικές, τάσεις αναζήτησης ενός διαφορετικού δρόμου για την εργατική συσπείρωση και πάλη (σωματεία και διαδήλωση Κούνεβα, κ.λπ.). Οι τάσεις αυτές μπορούν και πρέπει να συναντηθούν με τη λογική για ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και νέα αγωνιστική ταξική ενότητα
.

Η φετινή 1η Μάη μπορεί και πρέπει να προβάλλει αυτές τις ανάγκες και δυνατότητες του κόσμου της δουλειάς, αποτελώντας έναν σταθμό στην ανάπτυξη των εργατικών αγώνων ενάντια στην κρίση, το κεφάλαιο και την αντεργατική πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ.

Το ΝΑΡ συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση μέσα από τα σωματεία, τα εργατικά σχήματα, με το δυναμικό του, ώστε να παρθούν παντού πρωτοβουλίες που θα αναδεικνύουν σε μορφή και περιεχόμενο μια τέτοια λογική και προοπτική. Επίσης, διοργανώνει πολιτική εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, με θέμα "εργατική αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση", την Πέμπτη 30 Απρίλη στην Αθήνα, στις 7.00 μ.μ. στη Νομική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: