Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,

Αυτή η Πρωτομαγιά είναι διαφορετική. Δεν είναι «μια από τα ίδια». Είναι:

Æ Πρωτομαγιά της κρίσης. Ο καπιταλισμός, το σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταστροφής, της αλλοτρίωσης, της φτώχειας και των πολέμων, αποκαλύπτεται «γυμνό».

Æ Πρωτομαγιά μετά τον Δεκέμβρη, όπου αποδείχθηκε ότι οι κοινωνικές εκρήξεις και οι εξεγέρσεις δεν ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της ανθρωπότητας, δεν αποτελούν ουτοπία λίγων επαναστατών, αλλά υπαρκτή δυνατότητα της εποχής μας.

Æ Πρωτομαγιά εργατικής πολιτικής κόντρα στο αστικό πολιτικό σύστημα που βουλιάζει στα σκάνδαλα και στη σήψη.

Æ Πρωτομαγιά αποφασιστικής καταδίκης της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ που αναπτύσσει την ουσιαστική συναίνεση παντού.

Æ Πρωτομαγιά της χρεοκοπίας του υποταγμένου- αστικοποιημένου συνδικαλισμού. Της χρεοκοπίας όσων τρέφουν αυταπάτες γι’ αυτόν. Όσων μετέτρεψαν το πρώτο βήμα διαφοροποίησης από τον υποταγμένο συνδικαλισμό σε ηττοπαθή απομονωτισμό.

Æ Πρωτομαγιά της διεθνιστικής αλληλεγγύης στον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική «διέξοδο» από την κρίση, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την καταπίεση και τον πόλεμο.

Æ Πρωτομαγιά ΚΟΚΚΙΝΗ, της αντικαπιταλιστικής επανάστασης, της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης, για μια άλλη Αριστερά, για έναν πόλο των αντικαπιταλιστικών και επαναστατικών δυνάμεων.

Το πρώτο βήμα έγινε. Η συγκρότηση της ΑΝΤικαπιταλιστικής Αριστεράς ΣΥνεργασίας για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α) από 10 οργανώσεις της επαναστατικής, κομμουνιστικής, και οικολογικής αριστεράς ανοίγει το δρόμο για μια συνολική ανταρσία ενάντια στην υποταγή, το συμβιβασμό και την ήττα.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ

(ΝΑΡ)

Γραφείο περιοχής

ΗΠΕΙΡΟΥ- ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: