Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

60 χρόνια ΝΑΤΟ: 4 Απρίλη μαζικές διαδηλώσεις

Ολοι το Σάββατο 4 Απρίλη στις 12.00 μ. στην Καμάρα

εκδήλωση την Παρασκευή 3 Απρίλη, 7μμ, Πολυτεχνείο ΑΠΘ




Καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι Αρχιτεκτονικής και Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων, καθώς και η Ανοιχτή Πρωτοβουλία ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους στρατιωτικούς σχηματισμούς, η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή και άλλες οργανώσεις και κινήσεις.
Στις αρχές του Απρίλη οι ιμπεριαλιστές «γιορτάζουν» τα 60 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ και τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Ευρωστρατού της Ε.Ε. Με πρόταση της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης έχει συγκροτηθεί ανοιχτή πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αντιπολεμικών κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή πολιτικών συλλογικοτήτων και αγωνιστών, η οποία διοργάνωσε αντιπολεμικό τριήμερο στο Πολυτεχνείο της Αθήνας στις 27, 28 και 29 Μάρτη και καλεί σε διαδηλώσεις στις 4 Απρίλη. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση εβδομάδας δράσης «ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς», «60 χρόνια ΝΑΤΟ και 10 χρόνια Ευρωστρατός σημαίνουν χούντες, επεμβάσεις, πόλεμοι, τρομοκρατία. Αυτή είναι η ιστορία του ΝΑΤΟ, από τον «ψυχρό πόλεμο» έως το «νέο ΝΑΤΟ»-παγκόσμιο χωροφύλακα και τιμωρό της «τρομοκρατίας». Μεγάλη διαδήλωση στις 4 Απρίλη στη Θεσαλονίκη, την Αθήνα και άλλες πόλεις, συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή πορεία στο Στρασβούργο.

Οι κινητοποιήσεις που διοργανώνει η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση και ο Ανοιχτός Συντονισμός ενάντια στο ΝΑΤΟ περιλαμβάνουν:
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 Απρίλη, ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ.
- ΑΘΗΝΑ: Συγκέντρωση στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ώρα 1.00 μ.μ.- Πορεία ΒΟΥΛΗ - γραφεία Ε.Ε.- πρεσβεία ΗΠΑ.
- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συγκέντρωση στην ΚΑΜΑΡΑ, ώρα 12.00 μ. Πορεία στο Γ΄ Σώμα Στρατού.
- ΧΑΝΙΑ: πορεία στη Βάση της Σούδας.
- ΠΑΤΡΑ: Πορεία το απόγευμα στο Ναύσταθμο και το Αγγλικό Προξενείο.
- Συμμετοχή στις διεθνείς διαδηλώσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ που θα γίνουν στο Στρασβούργο στις 3-4-5 Απριλίου 2009 με συγκρότηση αυτοτελούς αντιπολεμικού-αντικαπιταλιστικού-αντιιμπεριαλιστικού μπλοκ.
Την Κυριακή 29/3 πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο, στα πλαίσια του αντιπολεμικού τριήμερου, Συνέλευση του αντιπολεμικού κινήματος, στην οποία συγκροτήθηκε ο «Αντιπολεμικός Συντονισμός».

Διαβάστε το κάλεσμα της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους στρατιωτικούς σχηματισμούς:

60 ΧΡΟΝΙΑ NATO – 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΧΟΥΝΤΕΣ - ΠΟΛΕΜΟΙ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Αυτή είναι η ιστορία του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου. Ακολουθεί το «νέο ΝΑΤΟ», παγκόσμιος Χωροφύλακας, «τιμωρός της τρομοκρατίας» και βασικός αρωγός καταστολής κινημάτων και κοινωνικών εκρήξεων στο εσωτερικό των καπιταλιστικών μητροπόλεων. Πλανητικός Στρατιώτης, παγκόσμια δολοφονική μηχανή των «προληπτικών πολέμων», που με όχημα τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» εκφράζει, προωθεί τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της καπιταλιστικής δύσης υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ.

Από κοντά η ΕΕ που διευρύνει τη συνεργασία της με το ΝΑΤΟ, αναπτύσσει αυτοτελείς στρατιωτικούς μηχανισμούς (Ευρωστρατός), ενισχύοντας τον επιθετικό – ιμπεριαλιστικό της ρόλο, πραγματοποιώντας (5) στρατιωτικές επιχειρήσεις διαχείρισης κρίσεων και (7) αστυνομικές αποστολές εκτός «συνόρων» της. Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διατάζουν Μισθοφόρους να περιπολούν στις μεγάλες πόλεις, τρομοκρατώντας και προειδοποιώντας για τον κατασταλτικό ρόλο απέναντι στα κινήματα.

Η Ελλάδα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η «Ηγεμονική δύναμη στα Βαλκάνια» συμμετείχε-συμμετέχει σε κάθε εισβολή, επέμβαση και κατοχή. Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για τη διενέργεια της τελικής φάσης της Νατοϊκής Άσκησης «STEADFAST JOIST-ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ 2009», που πραγματοποιεί το Νατοϊκό Στρατηγείο του Γ’ ΣΣ/ NDC-GRC. Η δύναμη των 1200 στρατιωτών και αξιωματικών του Στρατηγείου και των εκπροσώπων 15 χωρών μελών του ΝΑΤΟ, θα ασκηθούν στο Λιτόχωρο από τις 21/3 έως τις 3/4/09. Είναι η γνωστή άσκηση ανάπτυξης του πολυεθνικού Στρατηγείου του ΝΑΤΟ Deployable Corps- Greece (NDC-GR), για την εκπαίδευση των δυνάμεων του σε ταχείες επεμβάσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη Θεσσαλονίκη ιδρύεται Νατοϊκό Επιτελείο που θα φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Γ’ Σώματος Στρατού, με την επωνυμία «Επιτελείο του Σώματος Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα», προβλέποντας μέχρι και την φύλαξη πυρηνικών-βιολογικών-χημικών όπλων του ΝΑΤΟ. Στο Κιλκίς, το Κέντρο Εκπαίδευσης Διεθνών Δυνάμεων, «προσφέρει» τις υπηρεσίες του όχι μόνο στις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά στους ταγματασφαλίτες του Ιράκ και του Παλαιστίνιου δοσίλογου Αμπάς.

Ο στρατός αναπροσαρμόζεται στα νέα Νατοϊκά δεδομένα, αποκτά αποτρεπτικό – επιθετικό στρατιωτικό δόγμα, στέλνει (15) αποστολές εκτός συνόρων (είναι έτοιμος για Γάζα), εκπαιδεύεται στην καταστολή διαδηλώσεων. Η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη έβαλε σε Επιφυλακή τον Στρατό, αντιμετωπίζοντας ως «έκτακτη ανάγκη», τον εχθρό λαο.
Όλοι μαζί ετοιμάζουν τους νέους γύρους σφαγής σε Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Αφρική και άγριας καταστολής.
ΕΜΠΟΔΙΟ στα σχέδιά τους, οι κοινοί αγώνες ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό, εθνικισμό, ρατσισμό, κρατικό αυταρχισμό.
Έξω ΝΑΤΟ – ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ - «Ειρηνευτικές Δυνάμεις» από ΙΡΑΚ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΒΑΛΚΑΝΙΑ-ΚΑΥΚΑΣΟ-ΛΙΒΑΝΟ-ΑΦΡΙΚΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Διάλυση του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Αποχώρηση της Ελλάδας τώρα.
Να κλείσουν οι βάσεις. Καμιά διευκόλυνση στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Να γυρίσουν τώρα όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
Να σταματήσει ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» που τρομοκρατεί τους αγωνιζόμενους λαούς και τα κινήματα. Να καταργηθούν τα πολεμικά δόγματα των Ασύμμετρων Απειλών - Προληπτικών Πόλεμων.
Ειρήνη και Λευτεριά στη Παλαιστίνη. Να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση-αποκλεισμός. Δικαίωση του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.
Έξω οι Εγγυητές και οι ξένοι στρατοί από την Κύπρο. Όχι στα σχέδια Ανάν. Όχι είσοδος της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Κοινοί αγώνες των δύο κοινοτήτων.
Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων στους μετανάστες. Παροχή Ασύλου. Να κλείσουν τα «στρατόπεδα αιχμαλωσίας των μεταναστών».
Μπλοκάρισμα των Πολεμικών Εξοπλισμών. Λεφτά για Δωρεάν Παιδεία-Υγεία-Ασφάλιση-Πολιτισμό.
Κανένας νέος Μισθοφόρος. Μείωση της θητείας.
Όχι στην χρήση του Στρατού εναντίον των κινημάτων.
Όχι στην ευρωκαταστολή και ευρωτρομοκρατία. Να καταργηθούν οι τρομονόμοι.
Σεβασμό στα δικαιώματα των μειονοτήτων.
Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας, με συμμετοχή όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτου χρώματος-εθνότητας-θρησκείας, για την ικανοποίηση των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων.
Να ανατραπεί η κυβέρνηση του πολέμου, του κρατικού αυταρχισμού και της αντεργατικής πολιτικής.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/4 ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και ο ρόλος της Ελλάδας. Η απάντηση του αντιπολεμικού κινήματος 19:00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4/4/09, ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ Γ’ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ

Συμμετοχή στις διαδηλώσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ (στο Στρασβούργο 3-4-5 Απριλίου 2009) με συγκρότηση αυτοτελούς αντιπολεμικού-αντικαπιταλιστικού-αντιιμπεριαλιστικού μπλοκ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: