Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ!

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Την Παρασκευή 13 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-συζήτηση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων που καλούσαν οι οργανώσεις ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΕΚΚΕ, ΝΑΡ-νΚΑ, Οικολόγοι/Εναλλακτικοί, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΣΕΚ και τα μετωπικά σχήματα ΜΕ.Ρ.Α., ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές. Η συγκέντρωση αυτή πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο όπου η επίθεση του κεφαλαίου εκφράζεται ξεκάθαρα μέσα από τη βάρβαρη πολιτική λιτότητας, κατάργησης κοινωνικών δικαιωμάτων, ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των πάντων, απολύσεων, διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, υποταγής της εκπαίδευσης στην αγορά, εντατικοποίησης και πειθάρχησης της νεολαίας και των εργαζομένων. Πάνω σε αυτή τη βάση αποφασίστηκε η δημιουργία Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Κοινή Δράση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Γιάννενα.

Στα μέτωπα που ανοίγονται, σήμερα που μαίνεται η καπιταλιστική κρίση, τίθεται πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ το ερώτημα επιστροφή στη βαρβαρότητα ή ανατροπή. Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα την έδωσαν και θα συνεχίσουν να την δίνουν οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα μαζικά κινήματα ενάντια στις κυβερνητικές εναλλαγές (ή τη συγκυβέρνηση) ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και κόντρα στα κόμματα της καθεστωτικής-ρεφορμιστικής αριστεράς (ΚΚΕ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), που προωθούν μια λογική αριστερού κυβερνητισμού και συνδιαχείρησης. Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται μέσα από την πάλη των εργαζομένων, της νεολαίας, των αγροτών για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και της προσπάθειας καπιταλιστικής εξόδου από την κρίση. Στις επόμενες μάχες που θα δώσουμε καλούμε όλες τις δυνάμεις και αγωνιστές της επαναστατικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς να συμμετέχουν και να στηρίξουν ενεργά την κοινή μας προσπάθεια. Μέσα σε αυτή βλέπουμε και την μάχη των εκλογών σαν μια μάχη που καλούμαστε να δώσουμε και θα τη δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Μια μάχη που θα υπηρετεί και θα ενισχύει τους ταξικούς αγώνες της περιόδου αλλά και τη συγκρότηση του ρεύματος της επαναστατικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Επιδιώκουμε τη δημιουργία μιας δυνατής και ενωτικής αριστεράς, μιας αριστεράς αντικαπιταλιστικής, που θα διατηρεί την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια. Μιας αριστεράς η οποία θα αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για το κεφάλαιο, μιας αριστεράς η οποία δεν θα αρκείται σε μια χλιαρή αντιπολίτευση, αλλά θα δίνει συνεχώς τις μάχες μέχρι την τελική νίκη του εργατικού κινήματος. Μιας αριστεράς που θα απογαλακτιστεί πλήρως από τις ξεπουλημένες γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και πρακτικές περιχαράκωσης (ΠΑΜΕ), μέσα από μαζικές διαδικασίες μέσα στους χώρους δουλειάς, συνελεύσεων, οριζόντιο συντονισμό των ίδιων των σωματείων. Άλλωστε, ο συντονισμός πολλών δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων στην αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και στην πάλη κατά του δουλεμπορίου δείχνει ότι μπορεί και σήμερα να υπάρχει πραγματική αγωνιστική ταξική ενότητα των ίδιων των εργαζομένων και μαχητική πάλη ενάντια στον πυρήνα των πολιτικών του κεφαλαίου και της Ε.Ε.


Αγωνιζόμαστε για:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και σταθερό 5ήμερο-7ωρο-35ωρο με 1400 βασικό μισθό

  • Κατάργηση των απολύσεων

  • Να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση που δημιούργησε

  • Κατάργηση του θεσμού των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, της άνισης μεταχείρισης των ξένων εργατών και όλων των μορφών του σύγχρονου δουλεμπορίου

  • Καμία ενίσχυση στις τράπεζες – να αυξηθούν οι δαπάνες για υγεία, εκπαίδευση, ασφάλιση

  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα – όχι στράτευση στα 18

  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις – αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς

  • Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους

  • Ενιαίο 12χρονο σχολείο – κατάργηση της βάσης του 10

  • Καμία ιδιωτική πρωτοβουλία στην εκπαίδευση


Καλούμε σε ανοιχτή αντικαπιταλιστική συνέλευση στις 5 Μάρτη στα Γιάννενα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

συμμετέχουν

ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΕΚΚΕ, ΝΑΡ-νΚΑ, Οικολόγοι/Εναλλακτικοί, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΣΕΚ

τα μετωπικά σχήματα ΜΕ.Ρ.Α., ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές


Δεν υπάρχουν σχόλια: