Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι
Πέρασε ένας μήνας από τις απολύσεις στο χώρο του σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ .
Οι απολύσεις αυτές αποτελούν κομμάτι της επίθεσης σε βάρος μας, που έχει στόχο να χτυπήσει θεμελιώδη εργασιακά μας δικαιώματα.
Στο όνομα της οικονομικής κρίσης, η εργοδοσία με πρωτοφανή θρασύτητα και κυνισμό εκβιάζει και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους καθημερινά σε όλους τους χώρους δουλειάς. (ήδη στην Πρέβεζα τα κρούσματα αυτά αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό).
Απάντηση στις αντεργατικές αθλιότητες μπορεί να δώσει μόνο η ενωμένη ταξική απάντηση του εργατικού κινήματος, η μαζική ανυπακοή στα καλέσματα για νέες θυσίες που θα απαιτήσει η εργοδοσία. Μια τέτοια απάντηση ήταν η επιτυχημένη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο ΑΤΛΑΝΤΙΚ αμέσως μετά την ανακοίνωση των απολύσεων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
για να ανακληθούν οι απολύσεις στο ΑΤΛΑΝΤΙΚ και για να μην πραγματοποιηθούν άλλες εμείς ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ πιστεύουμε ότι:

1) Πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση. Ήδη η γενική συνέλευση των εργαζομένων έχει εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. του σωματείου τους γι’ αυτό.

2) Το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας πρέπει να αφήσει στην άκρη τη λογική «στηρίζω κάθε απόφαση του σωματείου». Πρόκειται για μια λογική που σε πρώτη φάση ενώ φαίνεται σωστή, ουσιαστικά αφήνει μόνους εντελώς τους εργαζόμενους του Ατλάντικ σήμερα, ενός άλλου εργασιακού χώρου αύριο, λες και το θέμα των συγκεκριμένων απολύσεων δεν αποτελεί υπόθεση όλων των εργαζομένων του νομού, με αποτέλεσμα στην πράξη να μην προωθείται καμία πρωτοβουλία αλληλεγγύης, «ανοίγματος του εργατικού προβλήματος» και συντονισμού με τα άλλα σωματεία. Αυτή η λογική εκφράζεται από τους ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ενώ το ΠΑΜΕ αφού το σωματείο των σούπερ μάρκετ δεν συμμετέχει στους δικούς του σχεδιασμούς κρατάει την ίδια στάση.
Ξαφνικά τους έπιασε όλους ο καημός να μην τους καπελώσουν !!! Δεν είναι τυχαίο ότι αποφεύγουν την πρότασή μας για έκτακτη συνέλευση αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου ή σύσκεψης όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων.
3) Πρέπει να παρθεί άμεσα πρωτοβουλία από πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστές που θα δώσει πραγματική απάντηση στον εργασιακό μεσαίωνα και την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα κινηθούμε εμείς το επόμενο διάστημα.

ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: