Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Αναιρέσεις 2013, 2η μέρα: Κράτος, κυβέρνηση, εξουσία, τακτική και στρατηγική της Αριστεράς. Τα βίντεο της συζήτησηςΜίλησαν κατά σειρά οι:
Λέανδρος Μπόλαρης, ιστορικός, στέλεχος του ΣΕΚ
Ευκλείδης Τσακαλώτος, οικονομολόγος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Δημήτρης Καλτσώνης, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
και Αντώνης Δραγανίγος, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Τη συζήτηση συντόνιζε ο Δημήτρης Γράψας, μέλος του ΚΣ της νΚΑ.
Όπως ήταν φυσικό, η συνύπαρξη στο πάνελ ομιλητών με διαφορετικές διαδρομές, απόψεις και αναφορές, προκάλεσε το ενδιαφέρον των πολλών ακροατών της συζήτησης –πολλοί από αυτούς είχαν συμμετοχή και στη συζήτηση που ακολούθησε.
Το ίδιο το θέμα των ομιλιών, κράτος – κυβέρνηση – εξουσία – τακτική και στρατηγική της Αριστεράς, απασχολεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον κόσμο του αγώνα και της Αριστεράς. Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει, όλοι ανεξαιρέτως οι ομιλητές συνέβαλαν στην αποσαφήνιση των διαφορετικών απόψεων γύρω από τα κομβικά αυτά ζητήματα, σε έναν ουσιαστικό και πολιτισμένο διάλογο.
Τονίζουμε ότι ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ερωτήσεις και τοποθετήσεις ‘από τα κάτω’, καθώς και οι απαντήσεις των ομιλητών, που μπορείτε να δείτε στο τελευταίο βίντεο.
το πρώτο βίντεο δείτε το άνοιγμα της κουβέντας από τον συντονιστή Δημήτρη Γράψα.Πρώτη ομιλία από τον Λέανδρο Μπόλαρη.Ακολουθεί η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

 Τρίτος ομιλητής ο Δημήτρης Καλτσώνης.

Τελευταία ομιλία από τον Αντώνη Δραγανίγο.


Στο τελευταίο βίντεο πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και τοποθετήσεις από πολλούς ακροατές, καθώς και οι απαντήσεις –δευτερολογίες των ομιλητών.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: