Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

«Σχετικά με την επίθεση της ηγεσίας του ΚΚΕ στο ΝΑΡ για το ζήτημα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ»


Τις τελευταίες μέρες κλιμακώνεται μια χωρίς αρχές επίθεση της ηγεσίας του ΚΚΕ στο ΝΑΡ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και γενικότερα την αντικαπιταλιστική, επαναστατική κομμουνιστική Αριστερά. Μια επίθεση που φιλοδοξεί να υψώσει τείχη μεταξύ των αγωνιστών της Αριστεράς να δυναμώσει τον ενδοαριστερό εμφύλιο και ειδικά μετά τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών και την άνοδο των ψηφοδελτίων που στήριξε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Η επίθεση πραγματοποιείται με ψέματα και λάσπη. Τις τελευταίες μέρες σε συνέντευξη τύπου του κ. Ζιόβα περιφερειακού σύμβουλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μάθαμε ότι η οργάνωσή μας έχει την ίδια θέση για τη ΔΩΔΩΝΗ με το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με τη κυβέρνηση που προσπαθεί να πουλήσει τη γαλακτοβιομηχανία!!!(Έλεος).
Η ηγεσία του ΚΚΕ πρέπει να ψάξει αλλού τις αιτίες της απουσίας των κτηνοτρόφων από τις κινητοποιήσεις που ελέγχονται αυστηρά από το μηχανισμό του. Η λογική φτιάχνω μέτωπα μόνο γύρω από το κόμμα και κίνημα με το μέτωπο που ελέγχει το κόμμα, είναι καταστροφική και ειδικά σήμερα που κλιμακώνεται η λεηλασία της ζωής μας από το μαύρη συμμαχία κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ.            
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα(ΝΑΡ) πρωτοστατεί από τη πρώτη μέρα της ίδρυσης του(πριν 20 χρόνια) στους αγώνες των κτηνοτρόφων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας. Πριν 20 χρόνια, όταν προσπάθησε να τη πουλήσει η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη(κάτι πρέπει να θυμίζει στην ηγεσία του ΚΚΕ αυτό το όνομα).
Δεν ταλαντευτήκαμε και είχαμε πάντα σταθερή θέση ότι από τη ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να φύγει η ΑΤΕ και οι διοικήσεις των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών(η ηγεσία του ΚΚΕ πολύ γρήγορα ξέχασε τη λάθος γραμμή της πριν 3 χρόνια, για πέρασμα των μετοχών στις Ενώσεις, την ώρα που η ΕΑΣ Άρτας πούλαγε το μερίδιο της στη ΑΤΕ, δημιουργώντας σύγχυση στους κτηνοτρόφους που βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις).
Εμείς ως ΝΑΡ καλούμε τους κτηνοτρόφους αλλά και όλο το εργατικό – λαϊκό κίνημα της περιοχής να δώσουν τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, για μια κρατικοσυνεταιριστική ΔΩΔΩΝΗ υπό τον έλεγχο ενός μεγάλου πρωτοβάθμιου παραγωγικού συνεταιρισμού των κτηνοτρόφων με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο. Ταυτόχρονα ο αγώνας για τη σωτηρία της ΔΩΔΩΝΗΣ πρέπει να συνδεθεί με τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες στην περιοχή και να περάσει μέσα από τη συγκρότηση ενός κινήματος που θα διεκδικήσει την πτώση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και κάθε επίδοξου διαχειριστή, τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ΔΝΤ και την Ε.Ε., την εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, τη δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, τη μόνιμη εργασία, τη απαγόρευση των απολύσεων, τις αυξήσεις στους μισθούς, με τη θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα αγροτικά  προϊόντα, με την κατάργηση των επιδοτήσεων σε βιομηχάνους και μεγαλοαγρότες, ενάντια στο μητρώο αγροτών και τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, μείωση του κόστους παραγωγής, κατάργηση του Φ.Π.Α., πλήρη και δημόσια ασφάλιση και περίθαλψη για όλο το λαό, με μια αγροτική οικονομία που θα σέβεται το περιβάλλον, τούς παραγωγούς, τους καταναλωτές και θα στηρίζεται στην παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τους πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς.

Η ηγεσία του ΚΚΕ λοιπόν, παρουσιάζει αυτή τη θέση μας ως κοινή  θέση του ΝΑΡ με το ΠΑΣΟΚ και την ίδια ώρα ο επικεφαλής της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στο περιφερειακό συμβούλιο κ. Κωτσαντής εκλέγεται στην οικονομική επιτροπή της περιφέρειας(την οποία καταγγέλει), με ψήφους των παρατάξεων Αργύρη-Καχριμάνη ενώ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων αρνούνται τις ψήφους της Ταξικής Ενότητας(παράταξη στην οποία συμμετέχει και το ΝΑΡ) για να εκλεγεί πρόεδρος από το ΠΑΜΕ και πρότειναν αντιπροσωπευτικό προεδρείο δηλαδή μαζί με τους ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Στις πλατείες χώρια αλλά στα προεδρεία μαζί!!!            
Η ηγεσία του ΚΚΕ συκοφαντεί το ΝΑΡ που προτείνει επίμονα (και στο ΠΑΜΕ) την κοινή ανατρεπτική δράση της Αριστεράς στο μαζικό κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε κάθε επίδοξο διαχειριστή, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Το αμόκ της ηγεσίας του ΚΚΕ αποκαλύπτει τα βαθύτερα προβλήματα και αδιέξοδα της γραμμής του.Ενώ μιλά για πόλεμο με το κεφάλαιο, οι εργαζόμενοι βλέπουν να πέφτουν «άσφαιρα πυρά» από την πλευρά του ΚΚΕ. Αρνείται πεισματικά να συμβάλλει σε ένα μαζικό, ενωτικό και πολιτικό κίνημα της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας για την ανατροπή της επίθεσης, για να ανατραπεί η «χούντα» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και να ανοίξει ο δρόμος για την αντικαπιταλιστική επανάσταση προς τον κομμουνισμό της εποχής μας. Απ’ αυτό το επείγον καθήκον για όλη την Αριστερά αυταπατάται ότι μπορεί να δραπετεύσει η ηγεσία του ΚΚΕ υψώνοντας νέα τείχη στο «κομματικό φρούριο» του αλάθητου. Αρνούμενο την ανάγκη για ένα νέο, νικηφόρο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα επαναστατικής υπέρβασης της καπιταλιστικής κρίσης που θα ανταποκρίνεται στην εποχή μας, προβάλλοντας μια «λαϊκή εξουσία» χωρίς επανάσταση και μια αναπαλαίωση των ταξικά εκφυλισμένων καθεστώτων του «υπαρκτού σοσιαλισμού», γυρίζει την πλάτη στις αναζητήσεις των αριστερών και των κομμουνιστών που φουντώνουν, στην ανάγκη της κοινής δράσης και της μαχόμενης αυτοκριτικής του κινήματος.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς κρίνονται πολύ αυστηρά από τους εργαζόμενους: Θα μπουν στον πόλεμο, με ανατρεπτική αντικαπιταλιστική πολιτική γραμμή, συμβάλλοντας σε ένα ενωτικό κίνημα για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου ή θα οδηγήσουν στον πολιτικό αφοπλισμό και την ήττα των εργαζομένων, είτε με τη λογική «πας μη ΚΚΕ βάρβαρος», είτε με την πρόσδεση στην ΕΕ, στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τη σοσιαλδημοκρατία άλλων δυνάμεων;
Το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα κατρακυλήσουν στον ενδοαριστερό εμφύλιο. Καλούμε στην ψύχραιμη απόκρουση της χυδαίας επίθεσης της ηγεσίας του ΚΚΕ. Καλούμε τους σκεπτόμενους αγωνιστές της βάσης του ΚΚΕ να μην παρασυρθούν σε αυτή την επικίνδυνη λογική. Με συναίσθηση και των δικών μας αδυναμιών, επιμένουμε στην ανατρεπτική κοινή δράση της Αριστεράς ενάντια στο κοινό αντίπαλο.
16/1/2011


 Γραφείο Περιοχής

Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας

 του ΝΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: