Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Ανακοίνωση Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης



ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/03/09 ΣΕ ΒΟΥΛΗ-Γραφεία Ε.Ε.-Πρεσβεία ΗΠΑ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ


Την Τετάρτη 11/03/09, στις 7:00 μ.μ η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ καλεί σύσκεψη στη Νομική Σχολή για την πραγματοποίηση κοινής πορείας το Σαββάτο 21/03/09. Καθώς την ίδια ημέρα έχουν προγραμματιστεί δύο παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ενάντια στον Ρατσισμό και αντιπολεμικό συλλαλητήριο, εμείς όπως και πολλοί πιστεύουμε αγωνιστές, αντιμετωπίζουμε μια ιδιόμορφη κατάσταση.
Θέλοντας να είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι απέναντι στους συναγωνιστές μας δηλώνουμε ότι αν δεν υπήρχε το αντιπολεμικό συλλαλητήριο εμείς, όπως και όλοι πιστεύουμε, θα συμμετείχαμε στο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο. Εξάλλου ακόμη και μόνο το Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο να υπήρχε, το οποίο οργανώνεται από την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, λόγω του πολιτικού περιεχόμενου που θέτει, της επιλογής συνδιοργάνωσης με την συνδικαλιστική γραφειοκρατία του ΠΑΣΟΚ και χωρίς να προηγηθεί κανένα ενωτικό αγωνιστικό κάλεσμα στην κατεύθυνση της συνδιοργάνωσης, εμείς θα καλούσαμε σε διαφορετική συγκέντρωση και κοινή πορεία. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση η πρόταση που δημόσια θέτουμε προς συζήτηση σε αγωνιστές και στις συνιστώσες του αντιπολεμικού κινήματος είναι η πραγματοποίηση Ανεξάρτητης Συγκέντρωσης στα Προπύλαια στις 3:00 μ.μ στις 21/03/09, με κάλεσμα ενάντια στο πόλεμο-εθνικισμό-ιμπεριαλισμό-ρατσισμό-κρατικό αυταρχισμό, απαιτώντας αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων στους Μετανάστες (άσυλο, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης κλπ) και κοινούς αγώνες όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα την εθνικότητα και το θρήσκευμα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τη σιδερένια φτέρνα της Ε.Ε., τους τρομονόμους-ευρωτρομονόμους-Πατριωτικούς Νόμους και τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία και τους προληπτικούς πολέμους-ειρηνευτικές επεμβάσεις ΟΗΕ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Επίσης προτείνουμε την πραγματοποίηση Κοινής Πορείας όπου όλοι θα πορευτούμε προς τη Βουλή-Γραφεία Ε.Ε. και την Πρεσβεία των ΗΠΑ.
Πιστεύουμε ότι είναι ένας τρόπος, παρά τις όποιες αντιθέσεις να πορευτούμε μαζί στις 21/03/09, να πραγματοποιήσουμε μια πραγματικά μεγάλη διαδήλωση και να στείλουμε ενωμένοι ένα αποφασιστικό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση, την Ε.Ε.-ΗΠΑ.
Απευθύνουμε αυτό το δημόσιο κάλεσμα και έχουμε απευθυνθεί χωρίς κανένα αποκλεισμό σε όλες τις συνιστώσες του αντιπολεμικού κινήματος και στους διοργανωτές του Αντιρατσιστικού, αλλά και του Αντιπολεμικού Συλλαλητηρίου. Επίσης, οι αυτοκτονίες φαντάρων-στελεχών πολλαπλασιάζονται και πρέπει να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

1 σχόλιο:

thesprotos-panta είπε...

ΠΕΜΠΤΗ 12/3:ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝδημοσιεύτηκε σήμερα από anonymous
ΠΕΜΠΤΗ 12/3 ΣΤΙΣ 6.00ΜΜ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ καλείται συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στο στέκι μεταναστών, με αφορμή την δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα που δέχθηκε, την ώρα πραγματοποίησης πολιτικής εκδήλωσης του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης με θέμα τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Στην πορεία καλούν (μέχρι στιγμής) η Χειρονομία-Α.Κ., Σχήματα των ΕΑΑΚ, ΑΡΑΝ, ΚΟΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΝΑΡ, ν.ΚΑ, η νεολαία ΣΥΝ, το ΣΕΚ και ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος.

Όποιος/α ξέρει και για άλλα καλέσματα, ή μπορεί να δημοσιεύσει τις αφίσσες και τις προκυρήξεις ας συμπληρώσει την δημοσίευση.

Να σημειώσω ότι η πορεία αυτή αποκτάει μια ιδιαίτερη σημασία για την πόλη μας:

Πέρα από τα διαρκώς οξυνόμενα προβλήματα επιβίωσης πολλών οικογενειών, τους εκατοντάδες εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι και με την γκιλοτίνα της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια τους (συμβασιούχοι σε δημοτικές επιχειρήσεις και σε δομές ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και σε μεγαλύτερες-ΒΙ.ΠΕ., Εγνατία κ.α.-) την τελευταία περίοδο εντείνεται η υπερεντατικοποίηση τόσο της εκμετάλλευσης όσο και της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας, χέρι χέρι φυσικά με την παρακρατική και φασιστική τρομοκρατία.

Ακόμα 3 νεκροί εργάτες θυσιάστηκαν στα εργοτάξια κάτεργα της Εγνατίας μέσα στον τελευταίο μήνα., στο βωμό του κέρδους των αφεντιών και της "ανάπτυξης". Η κούρσα με στόχο την μείωση των χρόνων παράδοσης των έργων για να καρπωθούν τα πριμ οι εργολάβοι έχει οδηγήσει σε εξοντωτικές συνθήκες, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι, όχι μόνο πρίμ δεν βλέπουν αλλά ούτε καν τους μισθούς τους!

Επίσης πρέπει να αναφέρουμε και την σύλληψη 5 εργαζομένων στο εργοστάσιο Καριπίδης (ΒΙ.ΠΕ.) καθώς και μιας αλληλέγγυας συνδικαλίστριας, οι οποίοι διώκωνται με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης (!) την ώρα που συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και την περιφρούρηση των εγκαταστάσεων του εργοστασίου διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και ενώ παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι. Η ποινικοποίηση του συνδικαλισμού και των δυναμικών μορφών διεκδίκισης και αγώνα πάνε παρέα με την εκστρατεία διαστρέβλωσης, διασποράς σύγχισης αλλά και συκοφάντησης του αγώνα των εργαζομένων από πολλά τοπικά ΜΜΕ καθώς και την κοροιδία που βιώνουν επί μήνες οι εργαζόμενοι από ψηφοθήρες εργατοπατέρες, νομαρχαίους, θεσμικούς φορείς (Εμποροβιοτεχνικό επιμελητήριο) και φυσικά τον ίδιο τον επιχειρηματία. Να σημειώσουμε εδώ ότι η δικαστική και αστυνομική εξουσία δεν έχει δείξει αντίστοιχο "ενδιαφέρον" για τον επιχειρηματία...

Σε μια τέτοια περίοδο φορτισμένη και με τις συνεχόμενες τραμπούκικες και συμμορίτικες επιθέσεις από μπάτσους και φασίστες ενάντια σε συντρόφους και σε αυτοδιαχειριζόμενα κοινωνικά και πολιτικά εγχειρήματα της πόλης μας θα πρέπει να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα:

ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 12/3 ΣΤΙΣ 6.00 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ