Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

2 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Οι εργαζόμενοι αρνούνται την κατάψυξη των μισθών και την κουκούλα στις διαδηλώσεις και  τα δικαιώματα τους.

Eργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Σε ολομέτωπη επίθεση κατά των εργατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών περνά η κυβέρνηση της ΝΔ.  Όχι μόνο καλύπτει πλήρως τους εκβιασμούς του κεφαλαίου και της εργοδοσίας αλλά δίνει το σύνθημα για τη γενική κατάργηση των ιστορικών κατακτήσεων του εργατικού κινήματος. Σύμφωνα και με τις οδηγίες της Ε.Ε. (που αποκαλύπτει για μια ακόμα φορά το ωμό αντεργατικό της πρόσωπο), επιχειρούν να ρίξουν το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας, όπως παλιότερα μας φόρτωναν και τα βάρη της ανάπτυξης. Με έκτακτα μέτρα παγώνουν τους μισθούς, κηρύσσουν στάση πληρωμών στις συντάξεις, προωθούν μαζικές απολύσεις και ελαστική εργασία δύο και τριών ημερών την εβδομάδα, ιδιωτικοποιούν τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, καταπατούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Τίποτα δεν είναι πια δεδομένο: ο μισθός, ο χρόνος εργασίας, η σύνταξη, η δωρεάν υγεία και εκπαίδευση. Όλα μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη των «προγραμμάτων σταθερότητας», της απάτης των «ελλειμμάτων» και της τρομοκρατίας του «δημόσιου χρέους». Και όσο για τη φορολόγηση ορισμένων υψηλών εισοδημάτων, αυτή δεν αγγίζει ουσιαστικά τα κέρδη των επιχειρήσεων, των τραπεζών και τον πυρήνα της αστικής τάξης. Αυτοί που συσσώρευσαν αμύθητο πλούτο (κλεμμένο από τους εργαζόμενους) τα προηγούμενα χρόνια μένουν στο απυρόβλητο. Προσπαθούν προκλητικά να επεκτείνουν, μέσα στη λαίλαπα που οι ίδιοι προκάλεσαν, τα κέρδη και τα προνόμιά τους.
Η προκλητική κυβερνητική πολιτική έχει την αμέριστη στήριξη του ΠΑΣΟΚ αλλά και το προηγούμενο νομοθετικό του οπλοστάσιο, το οποίο και εφαρμόζει. Έχει την ανοικτή ταξική συνεργασία και υποταγή της ΓΣΕΕ στον ΣΕΒ, με τον οποίο διατυπώνει από κοινού αιτήματα διεξόδου από την κρίση!!!
Ούτε αυτά όμως τους αρκούν!
Απαιτούν και την πλήρη συμμόρφωση των εργαζομένων για νέες βαρύτατες θυσίες,
το πάγωμα  κάθε φωνής συλλογικής αντίστασης. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει ποτέ να ανασάνουν, να έχουν «εξωπραγματικές διεκδικήσεις», να διεκδικούν ακόμα και τις νόμιμες κλαδικές συμβάσεις. Γι’ αυτό και οργανώνουν μια τεράστια επιχείρηση εργοδοτικής βίας, τρομοκρατίας και εκβιασμών. Στο στόχαστρο μπαίνει το ίδιο το συνδικαλιστικό δικαίωμα, η συμμετοχή στην απεργία, τη συνέλευση, η οργάνωση σωματείου. Μας λένε ορθά – κοφτά: Ή συμμορφώνεστε με το νόμο του εργοδότη ή «είστε παράνομοι».
 
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Τα μέτρα αυτά δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Θα αποτύχουν για μια ακόμα φορά. Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι ελλείμματα έχουν οι τσέπες μας και όχι η περιουσία τους, ότι εμείς δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανένα. Ότι πίσω απ’ όλα αυτά τα προσχήματα βρίσκεται ο ιερός νόμος της κερδοφορίας τους και της επιχειρηματικής επέκτασης, η ληστεία του πλούτου που παράγει ο κόσμος της εργασίας. Η εργατική τάξη δεν μπαίνει στην κατάψυξη του τρόμου και στο «πάγωμα» των μισθών, αλλά θα διαμορφώσει μια θερμή άνοιξη διεκδικώντας ελευθερία, αξιοπρεπή δουλειά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους.
Απάντηση δεν είναι η ξέπνοη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που κριτικάρει από τα δεξιά τη ΝΔ για «αναποτελεσματικότητα». Δεν είναι ο χρεωκοπημένος, αστικοποιημένος συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που περιορίζεται σε «απεργιακές» ντουφεκιές στον αέρα, έτσι, για να βγει η υποχρέωση. Που όχι μόνο υπέγραψε συμβάσεις «εργασιακής ειρήνης» με τους εργοδότες, όχι μόνο στάθηκε εχθρικά απέναντι στην εξέγερση του Δεκέμβρη και σε κάθε σοβαρή κλαδική κινητοποίηση των τελευταίων ετών, όχι μόνο δεν ανοίγει μέτωπο κατά των ιδιωτικοποιήσεων, όχι μόνο αποδέχεται το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για την ελαστική εργασία (δηλ. νομιμοποιεί το δουλεμπόριο), αλλά, σε περίοδο μαζικών απολύσεων,  προτάσσει κοινό μέτωπο με τον ΣΕΒ για την «οικονομική στήριξη και επανένταξη των απολυθέντων» (σαν την ανθρωπιστική βοήθεια των ιμπεριαλιστών μετά τους βομβαρδισμούς)!!! 
Απάντηση δεν είναι η γραμμή του ΠΑΜΕ που αποφεύγει να οργανώσει τον άμεσο πολιτικό αγώνα για την ανατροπή των επιλογών του κεφαλαίου στο όνομα μιας γενικής ζύμωσης, αρνείται πεισματικά μια νέα ταξική αγωνιστική ενότητα, υποτάσσει τα πάντα στην παραταξιακή του εμφάνιση. Δεν είναι ούτε η Αυτόνομη Παρέμβαση που δεν μπορεί να απογαλακτιστεί από το αντινεοφιλελεύθερο (και φιλο Ε.Ε.) πρόγραμμα της, τις αυταπάτες για ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» και ένα «φιλολαϊκό ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας».
Στις συνθήκες αυτές είναι ώριμη η στρατηγική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, ως βασική προϋπόθεση μιας νικηφόρας ταξικής-αντικαπιταλιστικής απάντησης στην κρίση.
Την πολιτική της υποδούλωσης των εργαζομένων και της κρατικής καταστολής θα σπάσει ένα μαζικό πολιτικό κίνημα ανατροπής εργαζομένων και νεολαίας και μια νέα αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά, των νικηφόρων αγώνων και των κοινωνικών δικαιωμάτων της εποχής μας.
 
-          Κανένα πάγωμα μισθών, 1.400 ευρώ κατώτερος μισθός – επίδομα ανεργίας τώρα!
-          Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, απαγόρευση των απολύσεων
-          Να γίνουν δημόσιες οι τράπεζες, χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο
-          Κατάσχεση της περιουσίας των αφεντικών που κλείνουν επιχειρήσεις
-          Δημόσια και δωρεάν παιδεία – υγεία – ασφάλιση
-          να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα τρομοκρατικά κατασταλτικά μέτρα
-          να διαλυθούν τα ΜΑΤ, ΜΕΑ, δυνάμεις καταστολής και οι υπηρεσίες χαφιεδισμού και παρακολούθησης
-          να αφοπλιστεί η αστυνομία, να αποσυρθεί από το κέντρο της πόλης
-          λευτεριά στους συλληφθέντες του Δεκέμβρη, απαλλαγή από τις κατηγορίες με τον
      τρομονόμο των συλληφθέντων στη Λάρισα
-          να καταργηθούν οι τρομονόμοι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΕΕ.
 
Η απεργία της 2ης Απριλίου είναι μάχη, όχι φυσικά κάτω από τα πανό και το περιεχόμενο της ΓΣΕΕ, αλλά για να έρθει στο προσκήνιο η διάθεση των εργαζομένων για νικηφόρους αγώνες, να βγουν μπροστά οι ταξικές δυνάμεις της ανυποχώρητης πάλης, πέρα από το ημερολόγιο εκτονώσεων της ΓΣΕΕ, όπως έγινε και με την Πρωτοβουλία των 90 σωματείων για την Κούνεβα, ενάντια στο δουλεμπόριο. Ο οριζόντιος συντονισμός των εργατικών συλλογικοτήτων (σωματείων, συλλόγων, συνδέσμων και επιτροπών αγώνα) αλλά και πρωτοπόρων αγωνιστών, με όρους γενικών συνελεύσεων και εργατικής δημοκρατίας, μπορεί να αποτελέσει στην πράξη μια άλλη, ανεξάρτητη αγωνιστική πρόταση.
 
Κάτω η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι στην εναλλαγή του ΠΑΣΟΚ, ισχυρή εργατική αντιπολίτευση για την ανατροπή συνολικά της κυρίαρχης πολιτικής και της αντιδραστικής επίθεσης, για να ανοίξει ο δρόμος για τον κλονισμό της αστικής κυριαρχίας. Για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την εργατική δημοκρατία.
Ανυπακοή – απειθαρχία στην ΕΕ, σπάσιμο του Συμφώνου Σταθερότητας, αντικαπιταλιστική αποδέσμευση, διάλυση της ΕΕ, για μια άλλη εργατική – σοσιαλιστική - κομμουνιστική διεθνοποίηση στην περιοχή μας, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ (ΝΑΡ)
νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
www.narnet.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: