Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Μάχη η Απεργία της 2 Απρίλη!


Η απεργία της 2ης Απριλίου είναι μάχη, όχι φυσικά κάτω από τα πανό και το περιεχόμενο της ΓΣΕΕ, αλλά για να έρθει στο προσκήνιο η διάθεση των εργαζομένων για νικηφόρους αγώνες, να βγουν μπροστά οι ταξικές δυνάμεις της ανυποχώρητης πάλης, πέρα από το ημερολόγιο εκτονώσεων της ΓΣΕΕ, όπως έγινε και με την Πρωτοβουλία των 90 σωματείων για την Κούνεβα, ενάντια στο δουλεμπόριο. Ο οριζόντιος συντονισμός των εργατικών συλλογικοτήτων (σωματείων, συλλόγων, συνδέσμων και επιτροπών αγώνα) αλλά και πρωτοπόρων αγωνιστών, με όρους γενικών συνελεύσεων και εργατικής δημοκρατίας, μπορεί να αποτελέσει στην πράξη μια άλλη, ανεξάρτητη αγωνιστική πρόταση, τονίζει η Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Απεργία της 2 Απρίλη.Κάλεσμα στη συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, στις 10.30 στο Πολυτεχνείο-Μουσείο απευθύνει στους εργαζόμενους με προκήρυξη η "Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την ανατροπή"
Διαβάστε ολόκληρη την Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Απεργία. Διαβάστε την προκήρυξη της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή.
.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΑΡ για την Απεργία της 2 Απρίλη 2009
.
Να ξεκουκουλώσουμε την πολιτική της κατάψυξης των μισθών και των μαζικών απολύσεων!
.
Eργαζόμενοι, εργαζόμενες,Σε ολομέτωπη επίθεση κατά των εργατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών περνά η κυβέρνηση της ΝΔ. Στηρίζει πλήρως τους εκβιασμούς των εργοδοτών σε βάρος μας και δίνει το σύνθημα για τη γενική κατάργηση των ιστορικών κατακτήσεων του εργατικού κινήματος. Με όπλο τους τις πολιτικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιχειρούν να ρίξουν το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας, όπως παλιότερα μας φόρτωναν και τα βάρη της ανάπτυξης. Με έκτακτα μέτρα παγώνουν τους μισθούς, κηρύσσουν στάση πληρωμών στις συντάξεις, προωθούν μαζικές απολύσεις και ελαστική εργασία δύο και τριών ημερών την εβδομάδα, ιδιωτικοποιούν τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, καταπατούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Τίποτα δεν είναι πια δεδομένο: ο μισθός, ο χρόνος εργασίας, η σύνταξη, η δωρεάν υγεία και εκπαίδευση. Όλα μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη των «προγραμμάτων σταθερότητας», της απάτης των «ελλειμμάτων» και της τρομοκρατίας του «δημόσιου χρέους». Και όσο για τη φορολόγηση ορισμένων υψηλών εισοδημάτων, αυτή δεν αγγίζει τα κέρδη των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Η αστική τάξη που συσσώρευσε αμύθητο πλούτο τα προηγούμενα χρόνια (κλεμμένο από τους εργαζόμενους), μένει στο απυρόβλητο.
.
ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ!
.
Κράτος, κυβέρνηση και εργοδότες, απαιτούν προκλητικά την πλήρη συμμόρφωση των εργαζομένων για νέες βαρύτατες θυσίες. Θέλουν το πάγωμα όχι μόνο των μισθών αλλά και κάθε φωνής συλλογικής αντίστασης. Μας μιλάνε για «εξωπραγματικές διεκδικήσεις», ακόμα και όταν διεκδικούμε τις νόμιμες κλαδικές συμβάσεις. Οργανώνουν μια τεράστια επιχείρηση εργοδοτικής βίας, τρομοκρατίας και εκβιασμών. Στο στόχαστρο μπαίνει το ίδιο το συνδικαλιστικό δικαίωμα, η συμμετοχή στην απεργία, τη συνέλευση, η οργάνωση σωματείου. Μας λένε ορθά – κοφτά: Ή συμμορφώνεστε με το νόμο του εργοδότη ή «είστε παράνομοι». Ο αστικός συνασπισμός εξουσίας έχει αποφασίσει να υψώσει ένα τείχος κατάργησης των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, αποθράσυνσης των κατασταλτικών μηχανισμών, εγκαθίδρυσης μιας «κατάστασης πολιορκίας» εναντίον του ‘’εχθρού’’ - λαού. Φοβισμένοι και ανίσχυροι, μετά και την έκρηξη του Δεκέμβρη, επιστρατεύουν τα μέτρα καταστολής ως ύστατο μέτρο σωτηρίας της πολιτικής τους.
.
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ, ΜΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
.
Ωστόσο, τα μέτρα αυτά δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Θα αποτύχουν για μια ακόμα φορά. Ελλείμματα έχει ο μισθός μας και όχι η περιουσία τους! Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανένα!Πίσω απ’ όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα, βρίσκεται ο ‘’ιερός’’ νόμος της κερδοφορίας τους και της επιχειρηματικής επέκτασης, η ληστεία του πλούτου που παράγει ο κόσμος της εργασίας. Η εργατική τάξη δεν μπαίνει στην κατάψυξη του τρόμου και στο «πάγωμα» των μισθών, αλλά θα διαμορφώσει μια θερμή άνοιξη διεκδικώντας ελευθερία, αξιοπρεπή δουλειά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους.
.
ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΣ-ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!
Διεκδικούμε καταχτήσεις τώρα:
- Κανένα πάγωμα μισθών, 1.400 ευρώ κατώτερος μισθός – επίδομα ανεργίας τώρα!
- Μόνιμη, σταθερή και πλήρη δουλειά για όλους, απαγόρευση των απολύσεων.
- Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους με αύξηση αποδοχών. 35ωρο τώρα με προοπτική το 30ωρο (πενθήμερο, 6ωρο)
- Κατάργηση του δουλεμπορίου και της επινοικίασης εργαζομένων.
- Όχι στην ανασφάλιστη εργασία και τα stage.
- Να γίνουν δημόσιες οι τράπεζες, χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο.
- Κατάσχεση της περιουσίας των εργοδοτών που κλείνουν επιχειρήσεις.
- Έξω οι νόμοι της αγοράς από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
- Δημόσια και δωρεάν παιδεία – υγεία – ασφάλιση.
- Αλληλεγγύη στους δικαζόμενους για τη δράση τους συνδικαλιστές.
- Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα τρομοκρατικά κατασταλτικά μέτρα
- Να διαλυθούν τα ΜΑΤ, οι δυνάμεις καταστολής, οι υπηρεσίες χαφιεδισμού και παρακολούθησης
- Να αφοπλιστεί η αστυνομία, να αποσυρθεί από το κέντρο της πόλης
- Λευτεριά στους συλληφθέντες του Δεκέμβρη, απαλλαγή από τις κατηγορίες με βάση τον τρομονόμο στους συλληφθέντες της Λάρισας
- Να καταργηθούν οι τρομονόμοι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΕΕ.
.
ΝΙΚΗΦΟΡΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
.
Στις συνθήκες αυτές, είναι αναγκαία η ταξική αγωνιστική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, ως βασική προϋπόθεση μιας νικηφόρας ταξικής-αντικαπιταλιστικής απάντησης στην κρίση.
Με αιτήματα ουσιαστικά για να βελτιωθεί η ζωή μας και όχι ψίχουλα ζητιανιάς. Να πάρουμε τώρα από τα κέρδη των εργοδοτών, που έχουν βγει από τον δικό μας κόπο.
Με γενικές συνελεύσεις στα συνδικάτα και τους χώρους δουλειάς για να αποφασίζουμε οι ίδιοι για τον αγώνα μας.
Με εργατική δημοκρατία στα σωματεία μας, χωρίς εργοδοτικές και κρατικές παρεμβάσεις. Συνδικάτα των εργαζομένων όχι των διευθυντών των επιχειρήσεων και του κρατικού μηχανισμού. Συνδικάτα εργατικά όργανα πάλης και όχι εκκολαπτήρια αυριανών υπουργών και βουλευτών των κομμάτων εξουσίας και κάθε είδους διαχειριστών.
Με αγώνες αποφασιστικούς που να αποτελούν απειλή για τους εργοδότες και την κυβέρνηση. Απεργία σημαίνει ότι δεν δουλεύουν οι μηχανές, δεν λειτουργεί καμιά υπηρεσία! Όχι στον εκφυλισμό των επετειακών 24ωρων χωρίς σχέδιο κλιμάκωσης και χωρίς προετοιμασία.
Με οριζόντιο συντονισμό των εργατικών σωματείων, επιτροπών αγώνα και άλλων εργατικών συλλογικοτήτων.
Η απεργία της 2ης Απριλίου είναι μια ευκαιρία, για να έρθει στο προσκήνιο η διάθεση των εργαζομένων για νικηφόρους αγώνες. Για να βγουν μπροστά οι ταξικές δυνάμεις της ανυποχώρητης πάλης, πέρα από το ημερολόγιο εκτονώσεων της ΓΣΕΕ, όπως έγινε και με την Πρωτοβουλία των 90 σωματείων για την Κούνεβα, ενάντια στο δουλεμπόριο.
.
ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΣΕΕ-ΣΕΒΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ.
.
Η προκλητική κυβερνητική πολιτική έχει ουσιαστικά την στήριξη και του ΠΑΣΟΚ. Χρησιμοποιεί το προηγούμενο νομοθετικό του οπλοστάσιο, το οποίο και διευρύνει. Έχει την ανοικτή ταξική συνεργασία και υποταγή της ΓΣΕΕ στον ΣΕΒ, με τον οποίο διατυπώνει από κοινού αιτήματα ‘’διεξόδου’’ από την κρίση!!! Ο χρεωκοπημένος, αστικοποιημένος συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, περιορίζεται σε «απεργιακές» ντουφεκιές στον αέρα, για να βγάλουν η υποχρέωση και να ξεπλύνουν την ντροπή της υποταγής και της συναίνεσης. Η ΓΣΕΕ υπέγραψε συμβάσεις «εργασιακής ειρήνης» με τους εργοδότες. Στάθηκε εχθρικά απέναντι στην εξέγερση του Δεκέμβρη και σε κάθε σοβαρή κλαδική κινητοποίηση των τελευταίων ετών. Δεν ανοίγει μέτωπο κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Αποδέχεται το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για την ελαστική εργασία (δηλ. νομιμοποιεί το δουλεμπόριο). Σε περίοδο μαζικών απολύσεων, προτάσσει ‘’κοινό μέτωπο’’ με τον ΣΕΒ για την «οικονομική στήριξη και επανένταξη των απολυθέντων» (σαν την ανθρωπιστική βοήθεια των ιμπεριαλιστών μετά τους βομβαρδισμούς)!!! Το ΠΑΜΕ αποφεύγει να οργανώσει τον άμεσο πολιτικό αγώνα για την ανατροπή των επιλογών του κεφαλαίου στο όνομα μιας γενικής ζύμωσης. Αρνείται πεισματικά μια νέα ταξική αγωνιστική ενότητα, υποτάσσει τα πάντα στην παραταξιακή του εμφάνιση. Η Αυτόνομη Παρέμβαση δεν μπορεί να απογαλακτιστεί από το φιλο Ε.Ε. και ‘’αντι-νεοφιλελεύθερο’’ (και όχι αντι-καπιταλιστικό) πρόγραμμα της, τις αυταπάτες για ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» και ένα «φιλολαϊκό ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας».
.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΑΞΙΚΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
.
Την πολιτική της υποταγής των εργαζομένων και της κρατικής καταστολής μπορεί να σπάσει μόνο ένα μαζικό πολιτικό κίνημα ανατροπής εργαζομένων και νεολαίας και μια νέα αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά, των νικηφόρων αγώνων και των κοινωνικών δικαιωμάτων της εποχής μας. Κάτω η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι στην εναλλαγή του ΠΑΣΟΚ, ισχυρή εργατική αντιπολίτευση για την ανατροπή συνολικά της κυρίαρχης πολιτικής και της αντιδραστικής επίθεσης, για να ανοίξει ο δρόμος για τον κλονισμό της αστικής κυριαρχίας. Για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την εργατική δημοκρατία.
Ανυπακοή – απειθαρχία στην ΕΕ, σπάσιμο του Συμφώνου Σταθερότητας, αντικαπιταλιστική αποδέσμευση, διάλυση της ΕΕ, για μια άλλη εργατική – σοσιαλιστική - κομμουνιστική διεθνοποίηση στην περιοχή μας, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.
Νέο Αριστερό Ρεύμα
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: