Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Πρόκληση τα 12 χρόνια στον επίδοξο Χρυσαυγίτη φονιά

Η συνενοχή του κράτους και των κυβερνήσεων, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, στη δολοφονική δράση του «βαθιού κράτους» και των φασιστικών οργανώσεων, έφτασε στο αποκορύφωμά της με τη σημερινή απόφαση του Εφετείου, που μετέτρεψε την ποινή του πρώην υπαρχηγού της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και επίδοξου φονιά Αντώνη Ανδρουτσόπουλου (Περίανδρου) από 21 χρόνια σε 12!
Ο Α. Ανδρουτσόπουλος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας με δόλο κατά των φοιτητών και αγωνιστών της Αριστεράς, Δημήτρη Κουσουρή (στελέχους της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση), Γιάννη Καραμπατσόλη και Ηλία Φωτιάδη. Το Εφετείο μετέτρεψε την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον των Καραμπατσόλη – Φωτιάδη σε απλή πρόκληση σωματικής βλάβης, αδίκημα το οποίο έχει παραγραφεί (η δολοφονική επίθεση έγινε τον Ιούνιο του 1998), με αποτέλεσμα ο Περίανδρος να απαλλαχθεί αμέσως για τις συγκεκριμένες κατηγορίες.
Καθώς ο Α. Ανδρουτσόπουλος κρατείται σε αγροτικές φυλακές (ένα προνόμιο που λίγοι κρατούμενοι απολαμβάνουν), κάθε μέρα φυλάκισης μετρά διπλή. Με βάση το χρόνο που είναι ήδη φυλακισμένος, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορεί να υποβάλλει αίτηση αποφυλάκισης και να βγει έξω...
Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου έρχεται σε μια εποχή όπου η κυβέρνηση της ΝΔ -με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ-, η ΕΕ, τα αστικά κράτη και οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη σε όλο τον κόσμο, θωρακίζουν το σύστημα -που παραπαίει από την εξελισσόμενη καπιταλιστική κρίση- φοβούμενοι ανεξέλεγκτους και προπαντός νικηφόρους κοινωνικούς αγώνες και εξεγέρσεις της νέας αποχής. Όπως έδειξε ο Δεκέμβρης και οι εργατικοί αγώνες, είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, από σφαίρες και χειροβομβίδες, μέχρι χημικά της αστυνομίας, δικαστικές αποφάσεις και φασιστικά κλομπ. Η Χρυσή Αυγή και οι άλλες συμμορίες βγαίνουν από τη ναφθαλίνη για να ξανακάνουν τη βρόμικη δουλειά.
Ειδικά η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς διαμορφώνει το συνολικότερο πλαίσιο νομιμοποίησης της ακροδεξιάς και εθνικιστικής παρέμβασης, εγκαταλείποντας τα παραμύθια του «μεσαίου χώρου» και στρεφόμενη ανοικτά προς τα δεξιά και ακροδεξιά.
Το λαϊκό κίνημα και η επαναστατική Αριστερά δεν έχουν δικαστικές αυταπάτες. Είναι οι αγώνες των εργαζομένων που θα τσακίσουν τη κρατική καταστολή και τα ακροδεξιά τραμπούκικα δεκανίκια της, παλεύοντας για την απόκρουση – ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου, για τα εργατικά και νεολαιίστικα δικαιώματα και ελευθερίες, για την ανατροπή του βάρβαρου κόσμου που χρειάζεται δολοφονικές συμμορίες για να περιφρουρούν τον κλεμμένο πλούτο.

Νέο Αριστερό Ρεύμα
Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: