Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2008

ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2008
Πολιτικές –πολιτιστικές εκδηλώσεις
6-7-8 Ιούνη Γεωπονική (Ιερά οδός 54)
(Στάση Μετρό «Ελαιώνας», λεωφορεία από ομόνοια : Α 17, Β 17, 856,839, 813)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για μια ακόμη χρονιά το φεστιβάλ των Αναιρέσεων, έρχεται να προσφέρει στην νεολαία και τους εργαζόμενους της Αθήνας και του Πειραιά, μια δυναμική και πολύμορφη πολιτιστική πρόταση η οποία απευθύνεται για κάθε μαθητή, φοιτητή, νέο εργαζόμενο ή άνεργο λόγω και του χαμηλού εισιτηρίου αξίας 5 € που έχει για τις όλες τις εκδηλώσεις του. Μία από τις σπάνιες ευκαιρίες να δει κανείς 18 μουσικά σχήματα και αρκετές ταινίες με λαϊκά προσιτή τιμή….

Το τριήμερο πολιτιστικό πρόγραμμα ξεκινά την Παρασκευή 6 Ιούνη. Στην μία από τις 2
σκηνές, που θα λειτουργούν παράλληλα φέτος όλες τις ημέρες του φεστιβάλ, θα διεξαχθεί ένα ιδιαίτερο «Schoolwave» από μαθητικές μπάντες σχολείων της Αττικής. Μαθητικό πάθος, νεανική ενέργεια και ηχητική πολυμορφία θα καταλάβουν τη σκηνή από τις 8.30 μμ.

Συγκεκριμένα θα παίξουν οι : Lazy Bons, Deathline, Groovy Blender, The Fractals και οι Ότι να΄ ναι, ενώ την βραδιά θα κλείσει ένα από τα πιο ελπιδοφόρα post-rock συγκροτήματα της Αθήνας οι Cinecod. Το ίδιο βράδυ στην μεγάλη σκηνή των Αναιρέσεων θα ανέβουν οι Active Member, με ανανεωμένο ήχο, ηχητικές εκπλήξεις και οπτικό υλικό. Μετά την συναυλία των Active Member, η ομάδα DJs Maurelle Globalism beat set, θα αναλάβει τα πλατό παρουσιάζοντας ένα trip hop - worldbeat – hip hop σετ.

Το Σάββατο 7 Ιούνη στην μεγάλη σκηνή και στις 21.30 το βράδυ, οι Αναιρέσεις φιλοξενούν τους ΧΑΙΝΗΔΕΣ, αυτήν την ξεχωριστή μουσική παρέα σε μια από τις λίγες τους συναυλίες στην Αθήνα την φετινή χρονιά. Την συναυλία των Χαίνηδων θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι από το σχήμα Μουσική Πορεία. Παράλληλα στην 2η σκηνή του φεστιβάλ θα διεξάγεται μια πραγματική μουσική γιορτή από τις 21.30. Αρχής γενομένης με τις Jazz και Groove διαθέσεις των Jazzmates, στον Mickey Pantelous και την ιδιαίτερη δουλειά του Hangover, (ένα κράμα από Tom Waits, blues-rock, Jazz-punk και παράξενες όσο και χιουμοριστικές ιστορίες) και από εκεί στις rock εμπνεύσεις των God’s Own Medicine και των Black Jack.

Την Κυριακή τρίτη ημέρα των Αναιρέσεων το alter ego των Last Drive, οι ιδιαιτέρως αγαπητοί στο rock κοινό και όχι μόνο The Earthbound θα βρίσκονται στην μεγάλη σκηνή του φεστιβάλ.
Θα έχουν προηγηθεί από τις 21.30 οι Misuse, το ανερχόμενο post-rock συγκρότημα, έπειτα μάλιστα και από την επιτυχημένη του συναυλία του στο Κύτταρο, καθώς και οι Cyanna, με τον ήχο τους να ανακατεύει ηλεκτρικές κιθάρες και χορευτικά μπητ. Παράλληλα στην 2η σκηνή των Αναιρέσεων, θα γίνει η συναυλία των Maraveyas Ilegal, δηλαδή του Κώστα Μαραβέγια και του συγκροτήματος του, οι οποίοι όπου έχουν εμφανιστεί έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ επίσης θα διοργανωθεί κινηματογραφικό αφιέρωμα στις ταινίες που ενέπνευσε ο Μάης του 68, ενώ στο χώρο του πολιτισμού θα υπάρχει ένα μουσικό αφιέρωμα στις μουσικές των κινημάτων του «παγκόσμιου Μάη» της δεκαετίας του 1960, καθώς και μια πρωτότυπη έκθεση στην οποία σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα θα παρουσιαστούν μέσα από εξώφυλλα δίσκων.

Υπεύθυνος προγράμματος & επικοινωνίας
Παπαμακάριος Μιχάλης 6947004509 @ mpapamak@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: